banner94

banner77

banner69

banner88

Konutlarda deprem izolatörü yaygınlaşmalı

İnşaat Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi tarafından “Tüm Yönleri ile Sismik İzolatör Tasarımı ve Uygulamaları” semineri düzenlendi.

İNŞAAT 13.03.2024, 13:17
Konutlarda deprem  izolatörü yaygınlaşmalı
banner66

Depreme dayanıklı yapılaşmanın yeni nesil çözümlerinden biri olan sismik izolasyonunun tüm yönleriyle ele alındığı seminer, BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan İMSİAD Başkanı Şeref Demir, Türkiye’de yaklaşık 6.8 milyon riskli yapının ve ülke nüfusunun yüzde 75’inin deprem bölgesinde yaşadığını hatırlatarak, “Deprem gerçeği ile yüzleşmek zorundayız. Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketlerinin 1. yılında depreme dayanıklı konutları yapma gerçekliğini maalesef acı bir şekilde bir kez daha tecrübe ettik” dedi.

Sağlıklı ve dayanıklı konutlar üretmek için riskli yapıları dönüştürmenin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Şeref Demir, “Buna çözüm üretmenin şu an en revaçta olanı deprem yalıtımları, deprem izolatörleri olarak karşımızda duruyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde deprem izolatörleri maalesef ülkemizde fazla yaygın değil. Bu konuyu var olduğumuz her platformda gündeme getiriyoruz. Deprem izolatörlerini konutlarda kullanılarak can ve mal kayıplarını en aza indirgememiz gerekiyor” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alpaslan Şenocak ise 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin acısının henüz taze olduğunu söyleyerek, deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmenin acısını derinden yaşadıklarını belirtti. BTSO olarak deprem bölgelerinde yaptıkları çalışmalarla yaraları bir nebze de olsa sarmaya çalıştıklarını ifade eden Şenocak, “BTSO olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Seminerde, Teknolojik İzolatör Sistemleri Genel Müdürü Uğurcan Özçamur, Türkiye’nin sürtünmeli sarkaç tipi deprem izolatörü üreten ilk ve tek firma olduklarını söyleyerek, deprem yalıtımı ve depreme dayanıklı tasarım seçenekleri hakkında yaptıkları uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Programın son bölümünde gerçekleşen soru cevap bölümünün ardından İMSİAD Başkanı Şeref Demir, seminere katılan Teknolojik İzolatör Sistemleri Genel Müdürü Uğurcan Özçamur, Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Dr. Kaan Kaatsız’a plaket takdim etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89