banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD, 44. Yapı Fuarı’nı ziyaret etti

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, fuarların her sektör için olduğu gibi inşaat sektörü için de önemli olduğunu vurgulayarak, “Pandemi nedeniyle fuarlara 2 sene ara vermiştik. İMSİAD olarak bütün fuarları takip etmeye çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda eski hızımıza ve yoğunluğumuza ulaşırız” dedi. Andıç ayrıca İMSİAD olarak düzenledikleri gayrimenkul fuarını da yeniden canlandırmak istediklerini dile getirdi.

İNŞAAT 26.03.2022, 13:39 26.03.2022, 14:01
İMSİAD, 44. Yapı Fuarı’nı ziyaret etti
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyeleri, 44. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’na katıldı.

Pandemi nedeniyle ara verilen ve salgın sonrası ilk fiziki fuar olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 44. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul’a Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan ziyaretçiler de ilgi gösterdi.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİ AÇISINDAN FUARLAR ÖNEMLİ

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, fuarların her sektör için olduğu gibi inşaat sektörü için de önemli olduğunu vurgulayarak, “Pandemi nedeniyle fuar ziyaretlerimize 2 sene ara vermiştik. Bu fuar ziyaretimize destek olan BTSO’ya teşekkür ediyoruz. İMSİAD olarak bütün fuarları takip etmeye çalışıyoruz. Sadece yurt içi değil, yurt dışı fuarları da takip ediyoruz. Mart ayı başında yine BTSO organizasyonu ile Amerika’daydık. New York’ta fuara katıldık. Orada da çok güzel görüşmeler yaptık. Sektörün gelişimi açısından fuarlar çok önemli. Her fuarda muhakkak yeni ürünler, uygulamalar tespit ediyoruz. Yapı Fuarı’nda da birçok standı özellikle de kentimizden gelen firmaların stantlarını ziyaret ettik. Fuar iyi geçti bu anlamda. Tabii eski hızımıza henüz ulaşamadık. Umarım en kısa zamanda eski hızımıza ve yoğunluğumuza ulaşırız. Bursa’da da İMSİAD, Gayrimenkul Fuarı düzenlemişti. Ancak pandemi nedeniyle aksama oldu. O fuarımızı da en kısa sürede canlandırmak istiyoruz. Başta hedeflemiş olduğumuz gibi o fuarımızı da önce yerele sonra ulusala daha sonra da uluslararası platforma taşımak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BÖYLE BİR TALEP UMUT VERİYOR

İMSİAD Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Şeref Demir de pandemiden dolayı sektörün fuarlardan mahrum kaldığını ifade ederek, “2 yıl aradan sonra ilk fiziki fuar olması nedeniyle yoğun bir katlım ve ziyaretçi söz konusu. Sektörün içinden geçtiği bu dar boğazda bu şekilde bir talebin olması ileriye yönelik umut vaat ediyor. Peşi sıra emlak fuarları da olacaktır diye umut ediyoruz” dedi.

Yapı Fuarı’na katılan Bursalı firmalar da pandemi sonrası gerçekleşen ilk fiziki fuarda sektör paydaşlarıyla buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89