banner94

banner77

banner69

banner88

Gİ’20 Zirvesi 12 Mart'ta başlıyor

Basın&Medya Sponsorluğunu üstlendiğimiz Geleceğimin İnşası 2020 etkinliğine sayılı günler kaldı.

İNŞAAT 04.03.2020, 10:49 04.03.2020, 10:56
Gİ’20 Zirvesi 12 Mart'ta başlıyor
banner66

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Topluluğu (UYAP) tarafından 4’ncüsü bu yıl 12-15 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Konut ve Yapı Gazetesi olarak Basın&Medya Sponsorluğunu üstlendiğimiz Geleceğimin İnşası 2020 etkinliğine sayılı günler kaldı.

Zirve kapsamında Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelecek olan yaklaşık 120 inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri, alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerini ilk ağızdan dinleyerek bu alanlarda kendilerini geliştirmesine bulacak.

ZİRVE HER YIL ÜZERİNE KATARAK GELİŞİYOR

Etkinlik hakkında bilgiler veren UYAP Başkanı Sümeyye Sağ, etkinlik boyunca inşaat sektörünün öncü firmalarının da stant açacağı söyledi. Sağ, “UYAP olarak düzenlediğimiz Geleceğimin İnşası etkinliği, inşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerini kendine ilke edinmiş ve her yıl daha da gelişerek düzenlenmeye devam etmektedir” dedi.

Bu etkinliği, ‘Geleceğimi nasıl inşa ederim’, sorusuna cevap arayışı olarak düzenlediklerini hatırlatan Sümeyye Sağ, şöyle devam etti:

“Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Topluluğu olarak bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Üniversitemizin en çok ses getiren organizasyonlarından biri olan Geleceğimin İnşası etkinliğimizi bu yıl da 12-15 Mart tarihlerinde Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde Gİ'20 İNŞAAT ZİRVESİ başlığıyla yapacağız. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen inşaat Mühendisliği ve mimarlık öğrencilerini sektör ile buluşturma noktasında adım atmalarını sağlamak, alanında uzman kişilerin bilgi ve tecrübelerini ilk ağızdan dinleyerek bu alanlarda kendilerini geliştirmesine fırsat oluşturmayı amaçlıyoruz. İnşaat sektörünün öncü firmalarının da katılım sağladığı etkinliğimizin kontenjanı 300 kişi olup bu kontenjanın 100ü ülkemizin birçok üniversitesinden gelen konaklamalı misafirlerimize ayrılmıştır. Katılımcılarımızı 4 gün 3 gece Bursa'da misafir ederek mesleki ve kişisel gelişimlerinin yanında; hem üniversitemizi hem de güzel şehrimiz Bursa'yı en iyi şekilde tanıtmayı hedeflemekteyiz.”

TANINMIŞ İSİMLER KONUŞMACI

Etkinliğin konuşmacıları ve konu başlıklarıyla ilgili de bilgiler veren Sağ, “Güçlü yapısı ve deneyimli yönetim kadrosu ile Bursa bölgesi ve çevre illerde faaliyet göstermekte ve yılda ortalama 200 bin metrekare yapı üretmekte olan ve aynı zamanda etkinliğin Altın sponsorlarından olan Elit Prefabrike’nin Yönetim Kurulu Başkanı sayın Hüseyin Tuncer bizlere, "Prefabrike Beton Yapı Sistemleri" başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Gama Türkerler firmasının ALLPLAN-BİM sorumlusu Semih Burak Selçuk bize yardımcı olabileceğini düşünüp davet ettik ve bizi kırmayıp etkinliğimizde "İNŞAATIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ: BİM NEDİR? NEDEN KULLANILMALIDIR?" konulu seminerimize katılmayı kabul etti. Çelik yapılara yönelmek isteyen arkadaşlarımız için Dünya çapında çok büyük projelere imza atmış olan ÇİMTAŞ ile iletişime geçtik ve bizlere "TEKLA STRUCTURES'İN ÇELİK YAPILARDA YERİ" konulu oturum gerçekleştirebilmesi için konuşmacı talebinde bulunduk. Çimtaş'ın bize yönlendirmesi üzerine Osmangazi Köprüsü'nde inşaat mühendisi ve Tekla Structures Türkiye eski distribütörü Rasim HATİPOĞLU Bey ile iletişime geçtik ve etkinliğimize katılmayı kabul etti. Daha sonra etkinliğimize değer katacak ve Dünya çapında büyük projelere imza atmış, uluslararası birçok ödül almış,başbakan danışmanlığı yapmış, şehirsel yenilenme ve dönüşüm konusunda çok büyük projelere imza atmış(EKOKENT) ve akademide 100 kişi ile sınırlı olan BÜYÜK USTA mertebesine ulaşmış olan Prof.Dr. Ahmet Vefik ALP Bey'i davet ettik o da bizi kırmadı etkinliğimize katılmayı kabul etti. Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu hocamız da etkinliğe katılarak yeni "DEPREM TEHLİKESİ ve YENİ DEPREM YÖNETMELİĞİ " konulu oturum ile bizleri deprem hakkında bilinçlendireceğini belirtti. Okan Üniversitesi Profesörlerinden Prof. Dr. Akın ÖNALP'i etkinliğimize davet ettik ve etkinliğimize katılacağını belirtti. Dubai'de adını duyurmuş, ana merkezi İstanbul'da olan arap firması Algedra Grup ile iletişime geçtik. Bu saydığım isimler ve daha pek çok konusunda uzman isim o tarihler arasında bizlerle olacak” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89