banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa konut satışlarında 5.sırada

Mescioğlu: Bursa 2016'da da bu artışını sürdürecek...

İNŞAAT 25.01.2016, 13:41 25.01.2016, 13:41
Bursa konut satışlarında 5.sırada
banner66

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satış sayısının bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artışla 1 milyon 289 bin 320 olduğu verilere göre Bursa en çok konut satılan il sıralamasında 5. oldu.

Bursa gerek yerli gerekse de yabancılara yaptığı konut satışındaki gelişimine devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı verilere göre en çok konut satılan il sıralamasında kendine İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın ardından 5. sırada yer bulan Bursa yüzde 18’lik artışıyla da bu beş il arasında en çok artış gösteren il olmasıyla dikkat çekiyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan  İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, açıklanan verilerin Bursa için memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Bursa artışını sürdürecek…

Verilerin, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin gelişimi için ne denli önemli olduğunu gösterdiğini belirten Mescioğlu, Bursa’nın da bu gelişimdeki payının yadsınamayacağının altını çizdi.  Mescioğlu, “Veriler sektörümüzdeki gelişmeyi ve inşaat sektörünün ülkemiz ekonomisine katkısını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Gelişmeler Bursamız adına da memnuniyet verici düzeyde. Konut satışı verilerine baktığımızda son yıllarda ciddi bir artış gösterdiğini TÜİK’in verileriyle de kanıtlayan Bursa, önümüzdeki yıllarda bu artışını devam ettirecektir. Bizler İMSİAD olarak bu konuda üzerimize düşeni her zaman yaptığımıza inanıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa yabancılara satışta 3’ncü…Redwin 'Times New Roman', serif; background-image: initial; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">

Bursa konut satışı istatistiklerindeki bu yükselmesini yabancılara yapılan konut satışları verilerinde de gösteriyor. Yabancılara yapılan konut satışları 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 20,4 artarken, İstanbul ve Antalya’yı bin 501 konut satışı ile Bursa takip etti.

Yabancılara konut satışında Bursa’nın 5. sıradan 3. sıraya yükseldiğini belirten İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu: “Daha önce Üyelerimize pasaportlarını hazırlamalarını ve artık müteahhit ve inşaat sanayicilerimiz için rotanın yurtdışı fuarlar olduğunu söylemiştik.  Ardından da, BTSO ve KOSGEB ile birlikte bugüne kadar 6 farklı yurtdışı fuar organizasyonu düzenledik. Bu fuarlara katılan Üyelerimizin yaptıkları temaslar neticesinde, bugün artık Bursamız yabancılara gayrimenkul satışında 5.’likten 3.’lüğe yükseldi. Burada Bursa inşaat sektörüne desteklerini esirgemeyen BTSO’ya ve KOSGEB’e bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Ayrıca Bursa’da konut satışı artış oranlarının, 2013-2014 arasında % 3’ten,  2014-2015 arasında yüzde 18’e yükseldiğini, 15 puanlık artış olduğunu belirten Mescioğlu: “Seçimlerin ardından siyasi ve ekonomik istikrar yılın son ayındaki konut satışlarına yansıdı ve tablo olumlu yönde seyretti. Bu ekonomik istikrar ve sektörün gelişimi ile 2016 yılında bu verilerin çok daha yukarılara tırmanacağını düşünüyorum. Bursa her zaman Türkiye ekonomisine önemli katkılar yapmış bir şehirdir. Ülkemizde ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörüne de önemli katkılar yapan Bursa’nın sektörel anlamda önünün açık olduğunu düşünüyorum.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89