banner94

banner77

banner69

banner88

“2021’de konut fiyatları yüzde 20 artabilir”

İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Emiroğulları İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hakkı Demir, inşaat maliyet giderlerinin giderek yükselmesinden dolayı 2021 yılında konut fiyatlarında yüzde 20 civarında artışların yaşanabileceğini ifade etti.

İNŞAAT 18.12.2020, 12:33 18.12.2020, 15:14
“2021’de konut fiyatları yüzde 20 artabilir”
banner66

1992 yılından bu yana çok sayıda konut projeleriyle birlikte alt ve üst yapı, arıtma tesisi gibi birçok devlet ihalelerinde işler yaptıklarını söyleyen Emiroğulları İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hakkı Demir, “28 yıllık birikimimiz neticesinde şu ana kadar yaklaşık 20 bin kişiyle görüştük ve insanlarımızın konut ihtiyaç analizlerini çıkardık. Yaptığımız tüm projelerde bu analizlere önem veriyoruz ve 2021 yılında gündemimize aldığımız 3 konut projesini bu şekilde hayata geçireceğiz. Mevcut konuma şehrin bulunduğu noktaya ihtiyaçlara göre proje üretiyorsunuz yani Emiroğulları İnşaat kendi kafasındaki inşaatları yapmıyor, istenilen inşaatı yapıyor” dedi.

1+1’lere olan talep arttı

Son dönemde yaptıkları inşatlarda daire tiplerindeki değişiklikleri göz önüne aldıklarını ifade eden Demir, “Daire tiplerinde ciddi değişiklikler oldu. Bunu hem ekonomik sebeplere, hem de Türk aile yapısının değişmesine bağlayabiliriz. Bekâr çalışan insanlar var, şehir dışından gelmiş öğrenciler var, boşanmış insanlar var, yaşlanmış çiftler var. Bu grupların çoğu küçük ve uygun fiyatlı bir ev istiyor. Dolayısıyla 1+1 daireler ilgi görmeye başladı, oldukça fonksiyonel oldu. 3+1’lere olan talep çok azaldı. 2+1 ve 1+1 dairelere olan ilgi de git gide artıyor” dedi.

“2021’de konut fiyatları yüzde 20 artacak”

Bursa’nın göç alan bir şehir olduğunu ve giderek nüfusunun arttığını ancak aynı oranda konut yapılmadığını ifade eden Demir, “Nüfusun bu şekilde artmasıyla konut talebinde de artışlar yaşanacak. Şu anda yeni konut üretimi çok düşük artan maliyetlerle de yeni konut yapmak zorlaşacak. 2021 yılında yapılacak yeni başlanacak konut fiyatlarında ise bu artan maliyetler neticesinde konut fiyatlarında yüzde 20 civarında artışlar yaşanacak” şeklinde konuştu.

“500 bine yakın konut yenilenmeli”

İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Emiroğulları İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hakkı Demir, “Türkiye’de yaklaşık 20 milyon yapı stoğu var ve bunların yaklaşık 7-8 milyonu kullanım ömrünü yitirmiş, kaçak ve kentsel dönüşüme girmesi gereken yapılar. Türkiye ekonomisinin lokomotif şehri olan Bursa’mız olası bir depremde çok ciddi zararlar görecek yapılar barındırmaktadır. Artan nüfus ile oluşan konut ihtiyacı ve dönüşüme girmesi gereken yapılarla birlikte 5-10 yıl içerisinde toplamda 500 bine yakın konutun hem yenilenerek, hem de üretilerek Bursa’ya kazandırılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89