banner94

banner77

banner69

banner88

“Zenon Panel” ezber bozuyor

Zenon Panel sisteminin diğer yapı malzemelerine göre birçok avantaj sağlıyor.

GÜNDEM 28.06.2014, 15:02 28.06.2014, 15:02
“Zenon Panel” ezber bozuyor
banner66

İstanbul merkezli firmanın Bursa bayiliğini üstlenen Cemal Balabanoğlu, ürünün kısa sürede yaygın kullanım ağına ulaşacağına inandıklarını belirtirken, çatı ve duvar uygulaması yapılabilen Zenon Panel sisteminin diğer yapı malzemelerine göre birçok avantajı olduğunu söyledi. 

Bursa 26’ıncı Yapı ve Yaşam Fuarı’nda da Zenon Panel Sisteminin tanıtımına yönelik stant açan  Cemal Balabanoğlu, fuarda ürünün doğrudan inşaat sektörü temsilcilerine uygulama ve yöntemleri ile anlatıldığını ve olumlu sonuçlar alındığını vurguladı.

YÜKSEK ISI VE SES YALITIMI SAĞLAR

Zenon Panel’in maliyeti en uygun olan yalıtımlı duvar sistemi olduğunun altını çizen Balabanoğlu, sistemle ilgili olarak “Geleneksel duvara göre Zenon Panel Sistemi daha hızlı montaja sahiptir. Hafif bir malzeme olduğu için bina yükünü azalttığı gibi temel de ve kirişteki betonarme maliyetlerini de düşürür. Sistem ayrıca diğer duvar uygulamaları gibi alan daraltmaz ve yüzde 5 ila 10 arası bir alan genişliği sağlar. Zenon Panel, 7,5 cm. kalınlığında polistiren malzeme (EPS) ile yüksek ısı ve ses yalıtımı sağlar. İklimlendirme giderlerinden tasarruf sağlar, yazları serin, kışları sıcak sıhhi ortamlar yaratır. Zenon Panel, mantolama uygulamalarının aksine bina ömrüne denk bir ömre sahiptir ”bilgilerini paylaştı.

DAYANIKLI VE SAĞLAM OLDUĞU GİBİ TASARIMIDA SINIRSIZDIR

Zenon Panel sisteminin taşıyıcı sistemi destekleyen bir yapı malzemesi olduğunu belirten  Balabanoğlu, “Depremde yıkılmaz bir özelliği bulunan sistem, İçerisindeki özel örgü çelik kafes sistemi sayesinde çok dayanıklı ve sağlamdır. Sadece basınca değil, yatay yüklere, burulma ve kesme yüklerine karşı oldukça mukavimdir. Taşıyıcı sistemi destekler.Zenon Panel istenen yerden kesilebilir ve eklenebilir olması sayesinde fire oluşmaz.Tesisat döşemesi oldukça pratiktir, Zenon Panelin içerisinde bulunan EPS strafor ile çelik hasır arasından elektrik ve su tesisat boruları kolayca geçirilebilmektedir. Zenon Panele istenilen şeklin verilebilmesi sayesinde sonsuz tasarım olanağı vardır” dedi.

ÖZEL İŞÇİLİK GEREKTİRMEZ


Lento ve hatıl gerektirmeyen Zenon Panel ile ilgili Cemal Balabanoğlu, “Zenon panel duvar üzerine,tuğla duvarın üzerine uygulanabilecek her türlü kaplama malzemesi uygulanabilir.Zenon Panel akredite labrotuvarlarda yapılan test sonuçlarına göre 90 dakika yangın dayanımı sağlar. Özel işçilik gerektirmez. Zenon Panelin montajı oldukça basittir. Kalıp ve demir ustaları tarafından rahatlıkla monte edilebilir.Zenon Panel çelik kafesi ve çift katmanlı sıva tabakası sayesinde tabanca ve uzun namlulu tüfekler kullanılarak tesirli mesafe ve açılardan yapılan atışlarda kurşun geçirmediği görülmüştür” şeklinde konuştu. 

ÇATI UYGULAMASINDA AVANTAJLARI DAHA FAZLA

Duvar uygulamalarındaki bütün avantajların çatı uygulamalarında da elde edildiğini belirten Balabanoğlu, çatı uygulamalarında Zenon Panel’inkonstrüktif yapısı ve hafif bir malzeme olması sayesinde aralarda herhangi bir taşıyıcı sisteme ihtiyaç duymadan geniş açıklıklar geçilebilmesine olanak sağladığını söyledi. Balabanoğlu, “Zenon Panel çatılarda zamanla paslanma,ayrışma ve dağılma gibi yıpranmalar görünmez bu nedenle herhangi bir bakım masrafı yoktur. Zenon Panel ile yapılan bacalar, aynı zamanda ısı yalıtımlı olması sayesinde soğumadan ötürü içerisindeki dumanın aşağı çökmesini engeller. Dolayısıyla karbon monoksit zehirlenmesi ihtimalini ortadan kaldırır” ifadelerini sözlerine ekledi.

Dünyada 1970’li yılların başında ilk kez Amerika’da uygulanan ve üretim teknolojisi 80’li yıllarda Avrupa’da geliştirilen Zenon Panel Sistemi, tüm dünyada kullanımı hızla artan ve inşaat ezberlerini bozan çağdaş bir yapı malzemesi olarak dikkat çekiyor.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89