banner94

banner77

banner69

banner88

Osmangazi kentsel dönüşümde örnek olacak

İMSİAD'dan kentsel dönüşüme destek.

GÜNDEM 28.06.2014, 15:38 28.06.2014, 15:38
Osmangazi kentsel dönüşümde örnek olacak
banner66
Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vererek hem ilçeye, hem de Bursa’ya vizyon kazandıracak projeler geliştiren Osmangazi Belediyesi’ne, inşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinden övgü geldi.

 

Bursa’daki inşaat sektörünün güçlü firmalarını buluşturan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı N. Ziya Mescioğlu, Osmangazi’deki kentsel dönüşüm projelerinin, sadece ilçenin değil, Bursa’nın geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Kentsel Tasarım Müdürlüğü kurarak yeni dönemde kentsel dönüşüm projelerini çok daha hızlı ve etkin yapmayı hedefleyen Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Bursamız ve sektörümüz adına müteşekkiriz. Osmangazi’ye ve Bursa’ya vizyon katacak bu çalışmalar kapsamında İMSİAD olarak belirlenecek bir bölgenin dönüşümünü üstlenmek istiyoruz” dedi.   

 

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, sektör ve kentsel dönüşüm çalışmaları konularında fikir alışverişinde bulundu.

 

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyetin ziyaretinde, sektör sorunlarının yanı sıra, kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta ve özel sektörün kentsel dönüşüm sürecinde bulunacağı pozisyon değerlendirildi.

 

Osmangazi’de kentsel dönüşüme örnek proje…

 

Ziyarette konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, inşaat sektörünün Bursa ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, “İMSİAD, inşaat sektörünün en önemli markalarının bir araya geldiği bir STK’dır. Bu güçlü yapının sektör ile alakalı bütün süreçlerde ve platformlarda bulunması gerekiyor. Bursa inşaat sektörünün profesyonelleri olarak, şehrimizde gerçekleşecek kentsel dönüşüm sürecinde etkin rol almak adına, Osmangazi ilçesinde sizin belirleyeceğiniz bir bölgeyi dönüştürmek istiyoruz. Bu projenin kentsel dönüşüm sürecinde örnek teşkil edecek bir çalışma olacağını düşünüyor ve kendimize güveniyoruz” dedi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü kurarak, yeni dönemde önemli projelere imza atacağını düşündüklerini belirten Mescioğlu,  “Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün kurulması, dönüşüme hız verecektir. Bu bağlamda Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a Bursa’mız ve sektörümüz adına müteşekkiriz. Osmangazi’ye ve Bursa’ya vizyon katacak bu çalışmalar kapsamında İMSİAD olarak belirlenecek bir bölgenin dönüşümünü üstlenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kentsel dönüşümün yanı sıra, yaşamsal dönüşüm…

 

Kentsel dönüşüm sürecinin oldukça hassas bir konu olduğuna da değinen Mescioğlu, “Bursa’da gerçekleşecek kentsel dönüşümün paralelinde bir de yaşamsal dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Sadece kentsel dönüşümün yararlı olacağına inanmıyoruz. Bu anlamda ilgili STK’lar, kamu kurumları ve Üniversiteler ortak akılla hareket etmelidirler” dedi.

 

İMSİAD, sektör sorunlarına çözüm arıyor…

 

İMSİAD’ın inşaat sektörü ile ilgili güçlü bir STK olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında İMSİAD’ ın fikirlerine oldukça önem verdiklerini belirterek, “İMSİAD, Bursa’nın en önemli sektör temsilcilerinin bir araya geldiği ve sorunlara çözüm aradığı etkin bir STK’dır. Böyle bir kurumun, Bursa ile alakalı en hassas konulardan biri olan kentsel dönüşümde rol alması, şehrimizin geleceği açısından da önem arz etmektedir. Osmangazi Belediyesi olarak, İMSİAD’ ın örnek proje talebine sıcak bakıyoruz. İMSİAD ile yapılabilecek her türlü işbirliğinden mutlu olacağımızı açıkça belirtmek isterim” diye konuştu.  

 

Hedeflenen dönüşümü gerçekleştireceğiz…

 

“Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün kurulması ile ortaya çıkacak projeler Bursa’nın vizyonunu güçlendirecektir” şeklinde konuşan Dündar, 10 farklı noktada dönüşüm için çalıştıklarını belirterek, “Osmangazi Belediyesi olarak, hedeflediğimiz dönüşümü gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Osmangazi olarak çok ciddi projelerimiz var. Kentsel dönüşümde marka kent olabilmek için İMSİAD gibi, içinde sektörün dinamiklerini barındıran STK’lar ile birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89