banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldırım'da dönüşüm rüzgarı sürüyor

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşüm hamlelerine devam ediyor.

GÜNDEM 21.10.2015, 16:45 21.10.2015, 16:45
Yıldırım'da dönüşüm rüzgarı sürüyor
banner66
 Yıldırım Belediyesi’nin ilçeyi daha modern ve yaşanabilir hale getirerek, insanların yaşam kalitesini arttırmak hedefiyle başlattığı kentsel dönüşüm hamlesinde büyük bir adım daha attı. 

Yıldırım Belediyesi’nin ilçenin üçte ikisini kaplayacak kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık, sağlıksız ve dayanıksız yapılaşma yerini modern, ferah ve güvenli konutlara bırakıyor. Bu kapsamda Sinandede Mahallesi’nin çehresini değiştirecek ve 8 bin 200 metrekarelik alanda Başolhan İnşaat tarafından 320 dairenin yapılacağı Sinandede Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi’nde yıkımlar başladı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğindeki yıkım törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, 23. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Sinandede Muhtarı İsmail Koca ve Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol ile hak sahipleri ve vatandaşlar katıldı. 

‘ÖNCELİK HALKIN CAN GÜVENLİĞİ’

 Törende yaptığı konuşmada kentsel dönüşümün vatandaşların da rızasının alınarak yapıldığının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeni bir başlangıcın arefesinde olduklarını belirterek ilçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün kaçınılmaz gerçek olduğunu hatırlattı. “Önemli olan bina yaparken gönülleri de yapmak” diyen Başkan Edebali, “Hak sahibi vatandaşlarımızı güvenle yaşayabilecekleri konutlara kavuşturuyoruz. Bizim için öncelikli olan insanlarımızın can ve mal güvenliğidir” ifadelerini kullandı. İlçeye kazandırılan mahalle konakları, gençlik merkezleri, kapalı pazar alanları ile de dönüşümün sosyal boyutunun desteklendiğini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, Yıldırım’ın gelecek 100 yılının bugünden planlandığını ve bu projenin Türkiye’ye örnek olduğunu da söyledi. 

Kolaybet background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">YILDIRIM’IN YÜZDE 33’Ü DÖNÜŞÜYOR

Yıldırım’da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini aktaran Başkan Edebali, “Mülkiyet sorunlarını aşarak kentsel dönüşümle ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz. Ankara Yolu’nun altında kalan 6 mahallede de planlama çalışmaları sürüyor. Bu mahallelerin ortak buluşma noktasında büyük bir kent meydanı ve kültür merkezi yapacağız. Yaptığımız çalışmalarda hak sahiplerini mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak“ dedi. Kentsel dönüşümde amaçlarının mahalle kültürünü yaşatmak olmak olduğunu da söyleyen Başkan Edebali, “İnsanların ortak paylaşımlarını artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

MÜEZZİNOĞLU: YILDIRIMIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

 Yıkım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da son dönemde yapılan çalışmalarla Yıldırım’ın Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini söyledi. Başkan Edebali’yi de hizmetlerinden dolayı kutlayan Müezzinoğlu, yerel yönetimlerin görevlerinin ve işlevlerinin asfaltlama, çöp toplama, bordür ve parke gibi klasik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, şehir yapılanması ve kültürünü oluşturması boyutunda da önem gösterdiğini hatırlattı. Kentsel dönüşüm projelerinin, sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum yetişmesi adına örnek projeler olduğunu da belirten Sağlık Bakanı, sağlıksız ve güvensiz yapılaşmanın halk açısından ağır bir bedeli olduğunu, bu bedeli de öncelikle çocuklar ve aileler olmak üzere herkesin ödediğini açıkladı. 

400 HAK SAHİBİNİN RIZASI ALINDI

Başolhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Başol da yaptığı konuşmada bölgedeki 25 yıllık sorunu çözerek kentsel dönüşümün gerçekleşmesine katkı sağlayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti. Sinandede Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı için 400 hak sahibinin rızasını alarak projeye başladıklarını söyledi. Törende konuşan hak sahiplerinden Razaman Köseoğlu da Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek konutların en kısa sürede tamamlanması temennisinde bulundu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89