banner94

banner77

banner69

banner88

Yeni İmar Alanları Açılmalı

Şenocak, Bursa'nın yeni imar alanlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

GÜNDEM 25.08.2014, 12:18 25.08.2014, 12:18
 Yeni İmar Alanları Açılmalı
banner66

Haber: N. Nuri Yavuz



Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Alpaslan Şenocak, sektörün yeni projeler için yer konusunda sıkıntı yaşayacağını belirterek yeni imar alanları oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümün emekleme aşamasında olduğunu belirten Başkan Alpaslan Şenocak, “Kentsel dönüşüm açısından en önemli sıkıntı prosedür ve bürokrasinin yavaş işlemesi. Bunun nedeni ise kentsel dönüşüm mevzuatı ile ilgili bilinmezliklerin fazlalığı ve uygulama açısından doğru bilgi eksikliğidir. Kentsel dönüşümde beklenen adımların atılamamasında bu etkenler önemli bir etkiye sahip. Bursa’nın gelişmesi açısından Görükle ve Kayapa’da bulunan mera mevkiinin planlanması gerekiyor. Çünkü arsa üretimi olmadığında rant ve fiyat politikaları tavan yapıyor bu da sektörü olumsuz olarak etkiliyor. Bugün Bursa'da konut girdisi açısından en önemli unsur olan arsa konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ayrıca benzer sıkıntılar sanayide de yaşanıyor. Eğer Bursa'da sanayinin gelişmesini planlıyorsak yeni sanayi bölgeleri konusunda bir çalışma yapmamız gerekiyor” dedi.

Kentsel dönüşümün Türkiye'nin elli yılına damgasını vuracak bir proje olduğunu vurgulayan Alpaslan Şenocak, “Kentsel dönüşüm uzun vadede olmazsa olmazlar arasındadır. Fakat kentsel dönüşüm var diye yeni arsa üretilmemesi durumuna karşıyım. Çünkü Bursa sürekli büyüyor ve arsa ihtiyacı da artıyor. Bu büyümeyi kentsel dönüşümle karşılayamayız. Çünkü kentsel dönüşüm maliyeti göz önünde bulundurulduğunda bu ihtiyacın karşılanması için önemli sermaye ve kaynaklara ihtiyaç olduğu görülüyor. Bu noktada devletin destekleri de teşvikleri kentsel dönüşümün istenen ivmeyi kazanmasını bugüne kadar sağlamadı çünkü yasayla ilgili farklı yorumlamalar konu üzerindeki bilinmezlikleri artırıyor. Ben kentsel dönüşümün kısa vadede sektörün önünü açacağını düşünmüyorum. Fakat uzun önümüzdeki 50 yıllı süreçte kentsel dönüşümün Türkiye’ye damga vuracak bir boyuta ulaşacağını da herkes gibi öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89