banner94

banner77

banner69

banner88

Mimaride seçici, 3 Boyut ve görselleştirmede öncü; TAG Mimarlık

TAG Mimarlık, tercihini değer katan projelerden yana kullanıyor.

GÜNDEM 25.08.2014, 12:19 25.08.2014, 12:19
Mimaride seçici, 3 Boyut ve görselleştirmede öncü; TAG Mimarlık
banner66

Haber: N. Nuri Yavuz



Bursa inşaat sektörüne 2008 yılında giriş yapan, Technoartgroup bünyesinde hizmet sunan TAG Mimarlık Ofisi, mimari proje alanında, Visual Design Studio (VDS) markası ise 3 boyutlu görselleştirme alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Bursa merkezli olarak çalışan ve inşaat sektörünün Bursa'da en önde gelen firmalarıyla çalışan TAG Mimarlık, Mimar Hakan Topcu ve Makine Mühendisi Necmettin Topcu’nun ortaklığında inşaat alanında seçici ve farklı projelere imza atıyor. Technoartgroup bünyesinde faaliyet gösteren VDS (Visual Design Studio ) özellikle 3 boyut ve modelleme konusunda başarılı çalışmalara imza atarken TAG mimarlık, mimarlık alanında kente değer katacak yapıların oluşturulacağı projelerde yer almayı tercih ediyor.

Bursa inşaat sektöründe yeni proje algısının son birkaç yılda değiştiğini belirten Mimar Hakan Topcu, “Sektöre farklı projeleri başlangıç aşamasında kabul ettirmek çok zor çünkü projenin nasıl yapılacağıyla ilgili bir kaygı içindeler. Ancak farklı bir projenin tamamlandığını gördüklerinde biraz daha yapılabilir algısı oluşuyor. Kent dokusu açısından değerlendirildiğinde Bursa, ‘Yeşil Bursa’ olarak bilinir ama bugün bu kimliğe zarar veren yapılaşma görmekteyiz. Aslında buradan hareketle Bursa, yeşil ve çevreci yapıları ile öne çıkan ekolojik bir kent olabilirdi. Şehirler için dikey yapılaşma kaçınılamaz fakat bu şehirlerin kimliğine ve siluetine uygun bir şekilde tasarlanmalıdır. Bu açıdan Bursa'da kötü örnekler var. Sektörün biraz daha estetik ve mimari kaygıları gözeterek proje üretmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

3 boyutlu görselleştirme sektörünün Bursa'da yolun başında olduğunu belirten Makine Mühendisi Necmettin Topçu, 3 Boyutlu görselleştirme konusuna yeterince önem verilmediğini belirtti. Bu sektörün halen ciddi bir iş alanı olarak görülmediğini ifade eden Necmettin Topcu, kalifiye eleman yetiştirilmesinde ve temininde zorluklar olduğunu vurguladı. Topçu, “Bu sektör ne zaman bir iş alanı olarak kabul görürse ve değeri anlaşılırsa, o zaman iyi bir istihdam alanı olarak ekonomi ve iş hayatına kazandırılmış olur” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89