banner94

banner77

banner69

banner88

Türkiye’nin ilk “İnşaat Sanayi Endeksi”

Türkiye İMSAD, 32. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı TOBB'da yapıldı.

GÜNDEM 19.03.2014, 15:09 19.03.2014, 15:09
Türkiye’nin ilk “İnşaat Sanayi Endeksi”
banner66

İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi çalışması ile inşaat malzemesi sanayi faaliyetlerinin ve gelecek beklentilerinin aylık olarak ölçüleceğini belirten Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, “Amacımız, inşaat malzemeleri sanayinde faaliyet gösteren işletmeler, ülkemizin ekonomi yönetimi ve sektörün ilgili tüm tarafları ile sağlıklı bilgi akışını sağlamak, böylece ekonominin dinamizm kaynağı olan inşaat malzemeleri sanayinin nabzını tutarak, projeksiyonlarımızı bu veriler ışığında yapmaktır” dedi.

Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD), 32. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde yapıldı. İnşaat malzemesi sektöründe Türkiye’nin ilk sanayi endeksinin Nisan 2014’te kamuoyuna açıklanacağının belirtildiği genel kurul toplantısında, Türkiye ekonomisi, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün 2014 yılı beklentileri değerlendirildi.

Yetişener: “Türkiye İnşaat malzemeleri üretiminde bölgenin üretim üssü konumundadır.”

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD’ın, 60 yaşını dolduran köklü sanayi kuruluşları ve yeni üretime başlayan genç sanayici üyeleri ile Türkiye ekonomisinin sanayi tarafında önemli gücünü oluşturduğunu belirtti. Yetişener,  “76 sanayici üyesi, 29 dernek, 8 katılımcı üyesi ve 21 bin üretici- bayi ağı ile Türkiye İMSAD bugün 1,5 milyon istihdam gerçekleştirmekte ve toplam nüfusun yüzde 7,5’ini oluşturmaktadır” dedi.

Türkiye’nin ilk inşaat malzemeleri sanayi endeksi

Bölgenin en büyük üretim üssü konumunda bulunan Türk inşaat malzemeleri sanayinin, küresel girişimci, rekabetçi, yenilikçi ve uluslararası düzeyde temsil gücünü vurgulayan Dündar Yetişener, “2012’de Türkiye’nin ihracatı 152,5 milyar dolar, Türkiye inşaat malzemesi ihracatı 21,5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye İMSAD üyeleri 21,5 milyar sektör ihracatının yüzde 75’ini, Türkiye toplam ihracatının ise yüzde 14’ünü realize etmiştir. Sektörümüzün bu yüksek düzeydeki pozitif gelişmesinden gurur duyuyoruz” dedi.

Hazırlık sürecinde son aşamaya geldikleri İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi çalışması ile inşaat malzemesi sanayi faaliyetlerinin ve gelecek beklentilerinin aylık olarak ölçüleceğini belirten Dündar Yetişener, “Amacımız, inşaat malzemeleri sanayinde faaliyet gösteren işletmeleri, ülkemizin ekonomi yönetimi ile sektörün ilgili tüm tarafları arasında sağlıklı ve düzenli bilgi akışını sağlamak, böylece ekonominin dinamizm kaynağı olan inşaat malzemeleri sanayinin nabzını tutarak, projeksiyonlarımızı bu veriler ışığında yapmaktır” dedi.

Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayi Endeksi, üç ana ve üç alt endeksten oluşacak. İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, ana endeks olacak ve altında; Faaliyet Endeksi, Güven Endeksi ile Beklenti Endeksi yer alacak. Her ayın nasıl geçtiği ve sonraki ay beklentilerinin de yer alacağı endeks, her ay periyodik olarak kamuoyuna sunulacak.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89