banner94

banner77

banner69

banner88

Sektörün liderleri buluştu

Bursa'nın inşaat ve gayrimenkul potansiyeli vitrine çıktı.

GÜNDEM 06.04.2016, 20:17 06.04.2016, 20:17
Sektörün liderleri buluştu
banner66

  

·         Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Bursa İnşaat ve IRES Gayrimenkul Fuarlarının açılışı TÜYAP Fuar Alanı’nda görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Fuarın açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, BURTİMDER Başkanı Yusuf Ziya Eskibozkurt, TÜMSİAD Başkanı Osman Arslan, Boya ve Dekorasyoncular Odası Başkanı Ferhat Daysalı, BEMO Başkanı Erdal Çelebi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, BESOB Başkanı Arif Tak, çok sayıda STK temsilcisi, sektörün ileri gelenleri ve yatırımcılar ilgi gösterdi.

KARALOĞLU MARKALAŞMAYA İŞARET ETTİ

Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu Bursa’nın gayrimenkul sektöründe markalaşma konusunda eksiklikleri olduğunu dile getirdi. İstanbul ve Ankara’da ünü dünyaya yayılmış önemli gayrimenkul firmalarının olduğunu ifade eden Karaloğlu, “Bursa'da ulusal çapta konut sektöründe markamız yok denecek kadar az. Markalaşma konusunda sektörün biraz daha çaba sarf etmesi gerekiyor” dedi. Vali Karaloğlu fuarcılık konusunda da Bursa’nın önemli hedefleri olduğunu belirterek büyümenin devam edeceğini belirtti.

KARALOĞLU: TARİHİ MAHALLERDE DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRİLMELİ

Yeni alanlarda yeni inşaatlar yapmaktansa artık Bursa’nın tarihi merkezi mahallelerinde dönüşümü gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Karaloğlu, “Özellikle 1999 öncesi yapılmış mahallelerin mutlaka dönüştürülmesi gerekiyor. Şehir merkezindeki gayrimenkul fiyatlarını yükseltmenin tek yolu da tarihi mahallelere yakışacak nitelikli projeler üretilmesi” ifadelerini kullandı.

ALTEPE: MERKEZDE DÖNÜŞÜM HAREKATI BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise inşaat sektörünün Bursa’da güçlü ve iddialı olduğunu söyledi. Sektördeki son trendlerin ve teknolojik yeniliklerin her iki fuarda da sergileneceğine dikkat çeken Altepe, “Bu tür organizasyonları daha geniş tabanlı yapmak için gereken adımları atıyoruz. Fuarcılık konusunda Bursa'yı geleceğe hazırlıyoruz. Bu zor ortama rağmen büyümeye devam ediyoruz. Sıkıntılar kalktığı zaman bir patlama yaşayacağız. Bursa dünyanın en hızlı gelişen 4. şehri. İnşaat sektörü açısından da önemli bir merkez. Bursa merkezinde dönüşemeyen yerleri tekrar ele aldık. Yakında şehir merkezinde de önemli bir dönüşüm harekatı başlayacak. İnşaatın yıldızı parlıyordu artık daha da çok parlayacak” diye konuştu.

BTSO BAŞKANI BURKAY: SEKTÖRÜN DÜĞÜN GÜNÜ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, fuarı inşaat ve gayrimenkul sektörünün düğünü olarak niteledi. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fuarların Bursa’nın potansiyelini gösterdiğini söyleyen Burkay, “Bursa ortaya koyduğu vizyonla bu coğrafyada değer üreten merkezilerin başında geliyor. Gelecekte Bursa, Körfez Geçişi’nin tamamlanmasıyla fuarcılıkta Türkiye’nin merkezi konumuna gelecek. Bu sektörde bizim hedefimiz 1 milyar TL dolar ciro yapmak.  Hesaplarımıza göre bu hedefimizi yakalayacağız” dedi.

MESCİOĞLU: DAHA ÖNCE HİÇBİR FUARDA BÖYLE BİR DEĞER SERGİLENMEMİŞTİR

Bursa'da müteahhitlerin bugüne kadar fuarlara sadece ziyaretçi olarak katılım gösterdiğini ifade eden İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da geçtiğimiz yıl İnşaat Fuarı içerisinde gayrimenkul Özel Bölümü’yle fuarcılıkta tanıştıklarını kaydetti. Geçtiğimiz yıl fuara 53 binin üzerinde ziyaretçi geldiğini aktaran Mescioğlu, şöyle konuştu: “Bu fuar Türkiye'de gayrimenkul fuarları içerinde en büyük alana sahip. Aramızda yabancı alım heyetleri var ve onlarla fuar boyunca görüşeceğiz. Sektörümüz bunlara alışık değildi. Sandalyeyi inşaatın önüne koyup inşaatı oraya götüren orada satan bir yapıdaydı. Problemlerimiz ve dertlerimiz var ama çözümlerimiz de var. Burada fuara katılan projelerimiz 10 milyar TL’nin üzerinde. Daha önce hiçbir fuarda böyle bir değer sergilenmemiştir.”

ERSÖZLÜ: HEDEFİMİZ 60 BİN ZİYARETÇİ

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Bursa İnşaat Fuarı ve IRES Gayrimenkul Fuarı’nın Türkiye'de yapılan fuarlar içerisinde ayrı bir öneme sahip olduğuna değindi. İnşaat Fuarı ve Gayrimenkul Fuarı’na 280’in üzerinde firmanın katıldığı bilgisini veren Ersözlü, şöyle konuştu: “İnşaat konusunda tavadan tabana tüm ürünler, yapı sektöründeki yenilikler fuarda yerini aldı. Gayrimenkul’de de ağırlıklı Bursa ama İstanbul ve Ankara’dan da önemli projeler görücüye çıktı. Fuarın sonunda hedefimiz 30’un üzerinde ülkeden 60 bin ziyaretçiyi ağırlamak.”

ESKİBOZKURT: ULUSLARASI EKONOMİ GÜNDEMİNE YOĞUNLAŞMALIYIZ

İnşaat sektörünün GSMH’de yüzde 5’in üzerinde payı olduğunu ve 1 milyon 900 bin kişiye istihdam sağladığını kaydeden BURTİMDER Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt da şunları sıraladı: “Bu rakamlar bizler için çok değerli. Ülkemizin birlik ve beraberliği için Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başlattığı selam seferberliği çok önem taşıyor. STK’lar olarak bu seferberliğe güçlü bir destek vermemiz gerekiyor. Bizim artık ticaret hayatını hareketlendirmek için uluslararası ekonomi gündemine yoğunlaşmamız gerekiyor.”

BEMO Başkanı Erdal Çelebi de Bursa’nın Körfez geçiş köprüsüyle İstanbul’la bütünleşeceğini bu açıdan düşünüldüğünde fuarın daha da önem kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol heyeti, İnşaat ve IRES Gayrimenkul Fuarı’ndaki stantları gezerek projeler hakkında bilgi aldı. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89