banner94

banner77

banner69

banner88

Şehir yapıları yarışmalarla belirlenmeli

Daha nitelikli yapılar için yarışma kültürünün benimsenmesi gerekiyor.

GÜNDEM 01.04.2012, 15:12 01.04.2012, 15:12
Şehir yapıları yarışmalarla belirlenmeli
banner66
Uludağ Üniversitesi () Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen ödül töreninde mimarlık bölümü öğrencilerine hitap eden Mimarlar Odası (MO) Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, mimarlık mesleğinde yarışma kültürünün önemine değinerek, “Daha nitelikli yapılar için yarışma kültürünün benimsenmesi gerekiyor” dedi.
UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından, mimarlık bölümü için düzenlenen sergi ve duyuru alanı tasarım yarışmasının ödül töreninde konuşan Nizamettin Kaya, kente kazandırılacak kamu yapıları için yarışma düzenlenmesinin gerektiğini ifade etti.
“Düzenlenen tasarım yarışmalarının ileride meslek hayatınızda sizlere önemli katkılar sağlayacaktır” diyen Kaya, “Yarışma kültürü mimarlık camiasında çok önemlidir. İyi bir üretimin yolu yarışmadan geçer. Genç mimarlara yarışma kültürünü kazandırmak istiyoruz. Öğrencilik süresince öğrencilerin alacakları bu eğitim onların ileriki yaşamlarında yer alacaktır. Daha iyi üretme anlamında yapılan bu çalışma öğrencilere önemli katkı sağlayacaktır” dedi.
8 PROJE ARASINDA EN İYİSİ
8 projenin jüriye sunulduğu sergi ve duyuru alanı tasarım yarışmasının sonucunda 3. Sınıf öğrencisi olan İbrahim Sarıer, Kamer Çetin ve Aylin Çetin’in tasarımı birinci olurken ödüllerini Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya’nın elinden aldılar.
Ödül törenine UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda mimarlık bölümü öğrencileri katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89