banner94

banner77

banner69

banner88

Pala ve Taştan BUMİAD'ın konuğu oldu

Son dönemde Bursa’nın kazanımları ve gelişmeler ele alındı.

GÜNDEM 01.04.2012, 15:28 01.04.2012, 15:28
Pala ve Taştan BUMİAD'ın konuğu oldu
banner66
Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD), düzenlediği konferanslarla üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor. BUMİAD’ın konuğu olan Bursa Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala ve Şehir Plancısı Nilüfer Taşan, Bursa’nın kazanımları ve şehir yapısındaki gelişmeleri anlattı.


“Bursa dünya kentidir”
 
BUMİAD’ın konuğu olan Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala, Bursa’nın bir dünya kenti olduğunu ve Bursa’da üretilecek her fikrin Türkiye’yi ve dünyayı etkilediğini söyledi. Kent konseyinin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Semih Pala, “Bursa tarih, kültür, turizm ve sanayi bakımından diğer kentlere göre çok ilerde. Böylesine önemli bir coğrafyada yaşamanın bedelini de ödemeliyiz. Bu sebeple daha çok çalışmalıyız ve fikir üretmeliyiz” dedi.



Bursa Kent Konseyinin çalışmaları hakkında BUMİAD üyelerine bilgiler aktaran Başkan M. Semih Pala, Bursa Kent Konseyi’nin birçok ilke imza attığını belirtti. Pala ilkleri oluşturan Bursa Kent Konseyi gibi Türkiye’nin diğer illerindeki kent konseylerinin de aktif çalışması gerektiğini ifade etti.



Bursa Kent Konseyi’nin demokratikleşme adına büyük bir şans olduğunu belirten Semih Pala, kent konseyinin çözüm üretmek için var olduğunu söyledi. Pala, belediye başkanları ile kent konseyinin uyum içinde çalışması gerektiğini ve kent konseyi kavramını iyi anlayan her kesimin ve STK 'larının katılımcı olmalarının Bursa’ya yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.



Nilüfer Taşan: Teknik alt yapı yetersiz



Şehir Plancısı ve aynı zamanda Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın (BESOB) yaptığı toplu sanayi sitesinin Proje Koordinatörü olan Nilüfer Taşan ise BUMİAD üyelerine Bursa Büyük Sanayi Sitesiyle ilgili bilgi verdi.



Nilüfer Taşan, 3 bin iş yerinin ve 24 sektörün ihtiyacına göre farklı büyüklüklerle oluşturulacak sanayi sitesinin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. Taşan, sanayi sitesinin 360 hektarlık bir alanda, 180 metrekareden başlayan büyüklükteki dükkânlarla hizmet vereceğini kaydetti. Nilüfer Taşan, projenin 1. Etabının 125 dükkândan oluştuğunu belirtti.



BUMİAD üyelerini bilgilendiren Şehir Plancısı Nilüfer Taşan, “ Türkiye’de planlama süreçleri var olan ihtiyaçları öngöremiyor. Hızlı nüfus artışıyla doğan ihtiyaçlar kentin doğru bölgelerinde yapılamıyor. Teknik altyapının yetersiz olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz” dedi.
 
BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da 2009 yılında iş adamı sıfatıyla çalışan mühendis mimar ve şehir plancılarından oluşan teknik bir dernek olduklarını ve kente yarar sağlayacak projelere destek verebileceklerini söyledi.
 
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89