banner94

banner77

banner69

banner88

Satış sonrası hizmette sınır yok

Apartman yönetimi profesyonel yöneticilere bırakıldı

GÜNDEM 20.12.2012, 16:28 20.12.2012, 16:28
Satış sonrası hizmette sınır yok
banner66
‘Müşteri sorun çıkarsa muhatap bulabilmeli’ diyen konut üreticileri projelerine betonarme sistem, çatı, tesisat, kaplama gibi inşaata ilişkin imalat hataları için garantiler sağlıyor. Hızla gelişen gayrimenkul sektöründe, tüketicilere yaşamaya başladıkları konut için çeşitli hizmetler de sunuluyor. Özellikle markalaşmış ya da markalaşma yolunda olan şirketler müşteri memnuniyetini ön planda tutmak için satış sonrası hizmetlere ayrı önem veriyor.

S.A.U.S. Stratejik Bina Yönetimi Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Organizasyon Hizmetleri Genel Müdürü Recep Beygirci: Ev bir defa alınıyor ama ömür boyu da bakıma muhtaç

Satış sonrası hizmetler denildiğinde akla ilk önce apartman yönetimi geliyor. Bursa’nın apartman yönetimi konusunda önde gelen şirketlerinden Sistem Teknik’in genel müdürü Recep Beygirci, “Sistem Teknik olarak 70 tesis, 400’ün üzerinde konut yönetiyoruz. Müşterilerimiz genellikle müteahhitlerden kaynaklı çeşitli sorunlar sonrasında bizim kapımızı çalıyorlar” dedi. Beygirci, apartman yönetimi konusunda işler kötü gitmedikçe uzmanına başvurulmadığına işaret ederken, “Müşteri, evi mevcut haliyle satın alıp, kabul ediyor ve sonrasında yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik hizmet talep ediyor. Biz de yeni ve oturma izni alınmış tesislerle çalışmayı tercih ediyoruz. İskânı alınmamış yeni tesise yönetici olarak girmeyi uygun bulmuyoruz. Yerel yönetimlerin onayıyla iskânı alınmış bir tesis, müşteri tarafından her haliyle kabul edilmiş demektir zaten” diye konuştu.

Burçin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin: Satış sonrası hizmetler bizim için vazgeçilmez prensip


Satış sonrası hizmetlerin Burçin İnşaat A.Ş. için vazgeçilmez bir prensip olduğunu söyleyen Burçin İnşaat Genel Müdürü Naci Şahin, “Müşterilerimiz ile sattı-bitti kısa süreli ilişki yerine, satın aldığı evin ilerleyen zamanlarda tesisat, boya badana konularında tadilat gerektiğinde şirketimiz bünyesindeki yetkili personeli yönlendirip hemen işlerini çözmeyi ilke edindik” dedi. Sitenin gerek özel bahçesinde, gerekse sosyal tesisinde havuzların bakımı, çimlerin ve bitkilerin bakımı, bahçıvan hizmetleri, güvenlik sistemleri ve güvenlik hizmetleri gibi hizmetleri sunduklarının altını çizen Şahin şunları söyledi:  
“Müşterilerimizle 30 yıldır diyaloğumuz bire bir devam ettikçe onlar da bizden 30 yıldır üçüncü defa, dördüncü defa alışveriş yaparak ve yapmaya da devam ederek yeni yeni arkadaşlarına da tavsiye ederek zincir oluşturmaktadır. Birçok inşaat firması bu hassasiyeti göstermeyip sattım bitti, gerisi kendisini ilgilendirir zihniyeti yürütmektedir. Sektörde bu bilince sahip şirket sektörün ancak yüzde 10’unda var. Biz de bu yüzde 10’un içinde yer almaktan Burçin İnşaat olarak çok gururluyuz” diye konuştu.

·         Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır: Tüketicinin olgunlaşması şart

Satış sonrası hizmetin, konut sektöründe de son derece önemli bir unsur olduğuna işaret eden Gökçadır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır ise, “Rekabetin giderek arttığı konut sektöründe, bir süre sonra kalitesiz iş yapanlar sektörden çekilmek zorunda kalacaklar. Sektörde kalmaya devam edenlerin tercih edilme nedenlerinin başında gelen konu, yaptıkları projelerin cazibesi yanında,  gerek satış öncesinde ve gerekse sonrasında verilen hizmetin kalitesi olacaktır” ifadelerini kullandı. Gökçadır İnşaat olarak, satış sonrası hizmet için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Gökçadır, “Satış sonrası hizmet almaya alışmamış tüketicimizin, verilmeye çalışılan hizmeti suiistimali riski yüksek. Bu konuda tüketicinin olgunlaşması ve hizmetin manası konusunda bilinçlenmesi karşılıklı güveni de tesis edeceğinden amaç daha sağlıklı şekilde hâsıl olacaktır” dedi.

Semercioğlu İnşaat Genel Müdürü Şenses: Satış sonrası hizmetler güvenirliği pekiştiriyor

Semercioğlu İnşaat olarak müşterilerine satış sonrasında da hizmetler sunduklarını belirten Semercioğlu İnşaat Genel Müdürü Yener Şenses, “Semercioğlu İnşaat’ın müşteri memnuniyetine verdiği önem doğrultusunda belli konularda müşterilerimize hizmetler sağlıyoruz. Bir projeyi tamamladıktan sonra burada yapılacak hizmet ve faaliyetlerde müdahil olmamız firma olarak geliştirdiğimiz standartların korunmasını ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini beraberinde getiriyor” dedi. Şenses, Semercioğlu İnşaat’ın sadece konut satmakla kalmayıp, sonrasında sunduğu kaliteli hizmetle de müşteri nezdinde var olan güvenirliğinin pekiştirdiğinin altını çizdi. Şenses, “Ayrıca satış sonrasında müşterimize hizmet verirken yaşanan diyaloglar, müşterilerin dilek ve temennileri daha sonra hayata geçirmeyi planladığımız projelerde bize tecrübe anlamında da ışık tutuyor” diye konuştu.

Vesta Bina Yönetimi ve Organizasyon Hizmetleri Genel Müdürü Vildan Milyon: Bina yönetimi konusunda bilinçli değiliz!

Bina yönetimi ve organizasyon hizmetleri sektöründe 1 yıldır faaliyet gösteren Vesta’nın genel müdürü Vildan Milyon, “Site, apartman ve iş merkezlerinde 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu ve bu kanuna endeksli olarak hazırlanmış yönetim planı, kanunun atıf yaptığı diğer kanun ve yönetmelikler çerçevesinde seçilmiş yönetim kurulu, denetim kurulu ve kat malikleri genel kurulu gibi organlar ile tanımlı alanlarda hukuki, mali, idari, sosyal boyutlu bir yapıda temizlik-teknik-güvenlik ve idari işlerden oluşan dört temel hizmeti sakinler memnuniyeti ve emlak değerini arttırıcı vizyon üzerinden idari ve saha hizmetlerini sunmaktayız” dedi. Yeni oluşmuş site ve apartmanlarda eskilere göre yasal yönetim olması bilincinin daha fazla olduğunu ancak birçok kişinin profesyonel bina yönetiminin bilincine varamadığını anlatan Milyon, “Hiç yönetim oluşturulmamış ancak geçmiş dönemden aidat alacakları olan çok site ve apartmanla karşılaşıyoruz. Fakat yasal hiçbir dayanakları olmadığı için o alacakların üzerini çizmek durumunda kalıyorlar. 8 ve üzerinde bağımsız bölümden oluşan her binada yasal yönetim olmalıdır ki oturanlar haklarını arayabilsinler” ifadelerini kullandı.

UGS Profesyonel Yönetim Hizmetleri Genel Koordinatörü Melih Öztürk: Herkes üstlenmekten kaçınıyor

Günümüzde apartman ve site yöneticiliğinin herkesin üstlenmekten kaçındığı büyük bir sorun haline geldiğini belirten UGS Profesyonel Yönetim Hizmetleri Genel Koordinatörü Melih Öztürk, “İlgili yasalar apartman ve sitelerde fiilen oturan kişilerin dışında, dışarıdan bir kişinin de yöneticilik yapabilmesine imkân tanımaktadır. UGS Profesyonel Yönetim olarak amacımız; kurumsal çerçevede yönetim faaliyetlerini üstlenmektir. Kusursuz yönetim sisteminin temelinde apartman ve sitelerin yönetimine ilişkin kanunlar ve yönetmelikler yer almaktadır” dedi. Bursa’nın profesyonel yönetim hizmetleri konusunda gerek bilgi gerekse hizmet satın alma konusunda zayıf olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Sistemin güzelliklerini anlattığımızda müteahhit ve inşaat firmalarının ilgisini çekiyor ve proje bütünlüğünün bozulmaması için bizi tercih ediyorlar. UGS Profesyonel Yönetim Hizmetleri olarak Bursa’da Büyük inşaat firmalarıyla yaptığımız anlaşmalar sonucunda projenin ilk safhasından oturumlar başlayana kadar dahil oluyoruz ve hizmetlerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89