banner94

banner77

banner69

banner88

Özçelik'ten bilgi paylaşımı

İMSİAD müteahhit Mustafa Özçelik'i öğrencilerle buluşturdu

GÜNDEM 06.01.2016, 10:17 06.01.2016, 10:17
Özçelik'ten bilgi paylaşımı
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversite’sinde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. İMSİAD buluşmalarının bu haftaki konuğu, İMSİAD Üyesi ve İMTET İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özçelik oldu.

Her hafta sektöre dair birbirinden önemli konu başlıklarıyla Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileriyle bir araya gelen İMSİAD, bu hafta İMTET İnşaat Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özçelik’i öğrencilerle buluşturdu. Öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktaran Özçelik, oldukça keyifli bir söyleşiye imza attı. İş hayatında başarılı olmanın yollarından bahseden Özçelik  kendisini dikkatle dinleyen öğrencilere, “Mesleğinizde birinci öncelik işinizi iyi yapmaktan geçiyor. Meslekte yenilikleri takip edin ve  yenilikleri üretiminize yansıtın.

Öğrencilere okul boyunca kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Özçelik: “Mezun olduğunuzda birbirinizle aynı yetkilere sahip olacaksınız. Ama birbirinizle yarışmanız gerekiyor. Sosyal olarak, stk’larla iletişim kurarak, işinizde uzmanlaşarak ve yabancı dil olarak her alanda kendimizi geliştirmeliyiz. Mesleki sorunlarımızın çözümünde pay sahibi olabilmek ve yasa yapıcıya çözüm üretebilmek için stk, oda gibi yerlerin içerisinde aktif rol almanız gerekiyor.”

Oslobet style="font-family: Arial;">“Pratisyen hekim gibi mühendisler de meslekte pratisyen olarak hayata başlıyor. Mesleğinizin her alanında bulunun, her alanda bilgi sahibi olmaya gayret edin. Yapı denetimini, statiği, şantiyeyi bilmelisiniz ki bir sorunla karşılaştığınızda gardınızı alabilin. Ayrıca mezun olduktan sonra hemen iş kurmayı düşünmeyin, tecrübe kazanabilmek ve pratik yapabilmek için mesleğinizi geliştirecek iş yerlerinde çalışmanızı tavsiye ederim. Ancak böylece teorinizi pratiğe çevirebilirsiniz.”

En büyük tasarrufun emekten yapıldığını belirten Özçelik, maalesef mesleğe gereken değerin verilmediğinden de yakındı. Gündemin en önemli konularından biri olan kentsel dönüşümle ilgili fikirlerini de beyan eden Özçelik, “Kentsel dönüşüm şehrin temel sorunlarının çözülmesi içim önemli bir milat ve fırsattır. Kentin temel sorunlarına çözüm olabilecek master plan binalarda ve sağlıklı çevrelerde yaşamanın insanın iş ve özel hayatındaki başarısını da arttırır. Kentin bütünü planlanarak dönüşüm yapılmalıdır. Geçici ve bölgesel çözümlerle sorunları çözemeyiz.”

Söyleşi sonunda Özçelik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89