banner94

banner77

banner69

banner88

Mustafa Uysal güven tazeledi

Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

GÜNDEM 02.01.2017, 16:16 02.01.2017, 17:29
Mustafa Uysal güven tazeledi
banner66
Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Dr. Müh. Mustafa Uysal tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.



ENVERDER Bursa Şubesi Genel Kurul Toplantısı Gold Majesty Otel’de gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Dr. Mustafa Hatipoğlu’nun yaptığı ve tek listeyle gidilen genel kurulda Dr. Müh. Mustafa Uysal oy çokluğuyla başkan seçildi.

Genel Kurul’da konuşan Uysal, “Kamu adına yapmış olduğumuz bu görevi, tekrar yapma şansı veren tüm üyelere teşekkür ederim” dedi. Nitelikli bir kesimle enerji verimliliğini anlaşılabilir bir şekilde anlatmak amacıyla yola çıktıklarını ve bu yolda devam ettiklerini söyleyen Uysal, yeni dönemde ağırlıklı olarak sanayide enerji tasarrufu konusunda çalışacaklarını belirtti. Uysal şöyle konuştu:

“Derneğimizin Bursa Şubesi’ni kurduğumuzda insanlarımız enerji hakkında çok fazla bir bilgi sahibi değildi. Bugün itibariyle herkes daha bilgili ve bilinçli. Bursa’da doğan birçok projeyi hayata geçirdik ve bunlar ülke çapında ciddi ses getirdi. Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptık, ödüller aldık. Enerji Hanım projemizle çok basit uygulamalar yaparak hanımlarımızı enerji konusunda bilinçlendirdik ve böylece ülkemiz 4 milyar lirayı havaya atmadı. Enerji Hanımı şimdi de sanayi uygulamalarında da kullanmak istiyoruz.”

'YEŞİL SANAYİ'YE GEÇMEZSEK...



Enerji verimliliğine sadece enerji tüketimi olarak bakmadıklarını söyleyen Uysal, BTSO ile birlikte uygulamaya çalıştıkları ‘Yeşil Sanayi’ konusuna da değindi. Bursa’nın bir kırılma noktasında olduğunu ifade eden Uysal, “ Yeşil Sanayi konusunu 2009 yılından beri anlatmaya çalışıyoruz. Eğer sanayimiz, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji üretiminde temiz kaynakları kullanmayı bilmezse, yakın bir gelecekte ürünlerini satamaz hale gelecek ve bizler de Bursamızın bu günkü halini arar olacağız. BTSO’nun himayesinde yaptığımız ve Bursa’nın diğer dinamiklerinin de destek verdiği Yeşil Sanayi projemizle Bursa’yı yeşil sanayi bölgesi yapma konusunda çalışıyoruz. Bu yıl bu konu ile ilgili daha çok uygulama yapılacak. Bursa, Türkiye’nin ilk sanayi bölgesinin kurulduğu yer. Pilot sanayi Bursa’da kurulmamış olsaydı şu an bu konumda olamazdık. Bursa o dönemde bir kırılma yaşadı. Şimdi de bir başka kırılma noktasını yaşıyoruz. Yeşil Sanayi projesi Bursa için bir kırılma noktasıdır. Eğer Bursa sanayisini Yeşil Sanayi olarak revize edebilirse müthiş bir atılım yapacak” şeklinde konuştu.

EN BAŞARILI YALITIM UYGULAMALARI BURSA'DA YAPILIYOR

Bursa’nın önceki yıllara göre son dönemde yalıtım konusunda oldukça bilinçlendiğinin altını çizen Uysal, “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana yalıtımla ilgili birçok çalışma yaptık. Bu da yankı buldu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında itibaren şehirlerin yalıtım ile ilgili enerji verimliliği başarısı izlenmeye başlandı. İlk 2 yıl yalıtımı en iyi uygulayan şehir olarak Bursa birinci geldi. Türkiye’nin en başarılı yalıtım uygulaması Bursa’da yapılıyor ancak yeterli değil. Henüz daha elimizde bir envanter yok ama bu başarımız tahminimizce yüzde 25 seviyelerinde. Bu da demek oluyor ki daha alacağımız çok yol var.”

YAZ-KIŞ SAAT UYGULAMASI DOĞRU KARAR

Türkiye’nin bu yıl yaz - kış saati ayrımına gitmeme kararını da değerlendiren Uysal, doğru bir karar alındığını ve zamanla faydasını göreceğimizi söyledi. Uysal, “Yaz - kış saati uygulamalarında Avrupa ile uyumumuz gayet güzeldi ancak bu saat değişimleri Türkiye’nin enerjiyi verimli kullanmasına yardımcı olmuyordu. Bu yıl saat değişikliğinin yapılmayacağına karar verildi. Enerji verimliliğinde gün ışığından yeterince fayda sağlamak istiyorsak bu saat diliminde ilerlememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bizler kararı doğru buluyor ve önümüzdeki dönemlerde bunun ne kadar faydalı olacağını hep birlikte göreceğimizi söylüyoruz” dedi.

ENVERDER Bursa Şubesi’nin yeni yönetim kurulu; Dr. Müh. Mustafa Uysal, Doç. Dr. M. Ziya Söğüt, Can Polat Çakal, M. Taha Aydın, Fatih Abraş, Osman Kipoğlu, Niyazi Kasap isimlerinden oluştu. Yedek üyelikler ise Dr. Mustafa Hatipoğlu, Selim Büyükpoyraz, Mehmet Demirci, Levent Yazıcı, Üzeyir Erçik, Celal Ezilmez ve Atilla Ödünç olarak belirlendi.

Denetim Kurulu asil üyeliklerine Kadir Uyar, Şeref Uğur, Hamit Mutlu seçilirken yedek üyeliklere Mustafa Ülker, Kemal Aslan, İbrahim Baysal getirildi. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89