banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlar Odası Bursa Şubesi iş birliğinde Bursa’da ilk: BIM Zirvesi

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve BIM4Turkey iş birliği ile Bursa’da ilk kez BIM Zirvesi düzenlendi.

GÜNDEM 15.03.2022, 01:13
Mimarlar Odası Bursa Şubesi iş birliğinde Bursa’da ilk: BIM Zirvesi
banner66

Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde (BAOB) gerçekleşen etkinliğe başta Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetimi ve üyeleri olmak üzere diğer akademik oda üyeleri, mühendislik firmaları, devlet kurumları, yazılımcılar ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, “BIM ile Tasarım Süreçleri”, “Yapı Malzemelerinin Dijital Dönüşümü” ve “Saha Uygulamaları” konu başlıklarında 3 oturumda yapıldı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, gelişen teknoloji ve dijital dönüşümün birçok sektörle birlikte inşaat sektörünü de etkilediğini belirterek, “Bu düşünceden hareket ederek, BIM Zirvesi’nin Bursa’da ev sahipliğini üstlendik. Mimarlık ve mühendislik disiplinlerindeki profesyonellerin etkinliğe birlikte katılımını sağlamak üzere tüm akademik odaları zirveye davet ettik. Etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnunuz. BIM4Turkey, Yapı Bilgi Modellemesi ve Yönetimi Derneğine bağlı bir platform. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM- Building Information Modelling), inşa edilmiş, edilecek bir varlık için bilginin oluşumu, aktarımı, arşivlenmesi, yeniden kullanılmasına ve hatta yıkımına kadar devam eden dijital bir yaşam döngüsü süreci. BIM kavramı bu yaşam döngüsü boyunca sektördeki profesyoneller arasında bilgi aktarımını ve verimli çalışma ortamı yaratmayı hedeflerken, teknoloji aracılığıyla ofiste, şantiyede ve tüm işletme süreçlerinde bilgiyi ulaşılabilir hale getiriyor. Bu zirve ile inşaat sektörüyle yeni teknolojilerin uyumu noktasında farkındalık yaratmak istedik. Çünkü sektörümüzde bu yöndeki gereksinim artmaktadır” dedi.

BIM4Turkey Zirvesi’nin ilk oturumu, BIMCrone CEO’su Nesrin Öztabak moderatörlüğünde “BIM ile Tasarım Süreçleri” başlığında yapıldı.

Oturumda, Optimal PMO Altyapı, Enerji ve Sürüdürülebilirlik Direktörü Fatih Aktaş, BSI İş Geliştirme Müdürü Hanifi Baran, Yazılım3D Satış Müdürü Kemal Baransel ve Sigma Proje Yöneticisi Görkem Ergazi sunum yaptılar.

“Yapı Malzemelerinin Dijital Dönüşümü” başlıklı ikinci oturumun konuşmacıları ise TEKFEN BIM Müdürü Barış Canpolat moderatörlüğünde Vitra Ürün Geliştirme Uygulama Sorumlusu Sezer Yıldırım, Petra Kurucu Ortağı Özden Başıbüyük, BIMNesne’den Berkay Aktürk oldu.

Zirvenin 3. ve son oturumda ise “Saha Uygulamaları” başlığında konuşmacılar FND Ülke Müdürü Hamit Uğraş, Turner İş Geliştirme Mühendisi İlayda Öner, BIMCrone CEO’su Nesrin Öztabak, Hilti Mühendislik Müdürü Yalçın Arslan yaptıkları uygulamaları katılımcılarla paylaştılar.

Etkinliğin sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89