banner94

banner77

banner69

banner88

Konutlara değer katan merdivenler

Merdivenevi, dublekslerin vagzeçilmez objesini farklı tasarımlarla sunuyor.

GÜNDEM 20.11.2015, 11:27 20.11.2015, 11:27
Konutlara değer katan merdivenler
banner66
Gelişen inşaat sektörü beraberinde birçok sektöre de katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle dubleks dairelerde çok önemli bir yer tutan merdivenler, artık sadece bir marangoz ürünü değil estetik ve sağlamlığın ön plana çıktığı ve daireye değer katan bir obje haline geldi. Bu kapsamda Om İnşaat iştiraki olarak 2012 yılında sektördeki iyi merdiven ihtiyacını gidermek için yola çıkan Merdivenevi, modern tasarımları ve sade çizgisiyle doğru projeyi, doğru şekilde uygulayarak konutunuza değer katıyor.

 

Sizi ve Merdiven Evi’ni tanıyabilir miyiz?

İsmim Cem Şimşek. İnşaat Mühendisiyim. 30 yıllık bir proje ofisinin devamı olarak merdiven kolunda hizmet veriyoruz 3 senedir.

Böyle bir sektöre girmek nerden aklınıza geldi?

Konut sektöründe iç mekan merdivenleriyle ilgili ciddi bir sıkıntı var olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden ve İyi yapılamadığını gördüğümüzden iyi yapma iddiasıyla yola çıktık. Henüz Bursa’ya hitap edemesek de İstanbul ve Ankara ağırlıklı ciddi işler yaptık. Bunlar arasında dünyaca tanınan bir inşaat firması, Rönesans Holding var.

Bursa’ya neden hitap edemediniz?

Benim görüşüme göre Bursa ile İstanbul arasında sektör bazlı konuşursam kalite arayışı ve insan ilişkileri konusunda 10-15 yıllık bir fark var. Bursa'da en ucuz fiyata en çok işi yaptırma düşüncesi var. Öyle olunca da kalite, göz boyamaktan bir şeyleri süslemekten ibaret oluyor. İşin maliyeti kısmı olduğu gibi müteahhitlerimiz bu konuda çok masraf yapmak istemiyorlar. Bu algıyı kırmak için uğraşıyoruz zamanla kırılacağını düşünüyoruz.

Bursa'da istediğiniz seviyeye ne zaman ulaşırsınız?

Zamana ihtiyaç var elbette ki. Bizler 3 yıldır Bursa'da bir şeyler üretiyoruz. Bu algıyı kırmak o kadar kolay değil. Merdivende böyle bir arayışın olmamasının sebebini aslında insanların böyle bir şeyi görmemiş olmamasına da bağlıyorum. İyi merdiven nasıl olur bunu iyi örneklerini görmedikleri için böyle bir algı oluşmuş olabilir. Bizim gibi firmalara şans tanırsa Bursa 4-5 yıl içerisinde istenilen seviyeye gelecektir diye düşünüyorum.

İNSANLAR KULLANAMADIKLARI DUBLEKSLERDE OTURUYOR…

Merdiven ev alıcısının tercihinde çok sonlarda olan bir şey. Bunun da sebebi var mıdır sizce?

Dubleks evlerde merdiven yapılacak boşluklara bile dikkat etseniz merdiven işinin ne kadar arka planlara atıldığını görürsünüz. İnşaatçı böyle davranınca alıcı için de merdiven çok önemli olmuyor doğal olarak. Aslında dubleks dairenin en önemli şeyi merdivendir. Ama Bursa'da çevremizde gördüğümüz dairelerin yüzde 80’inde merdivene önem verilmiyor ve insanlar kullanamadıkları dubleks daireleri satın almış oluyorlar.

Bursa'da bu algıyı nasıl kırmaya çalışacaksınız?

Bir kampanya başlattık yakın dönemde. Bir müteahhit betonarme bir merdiven yapıp bunun üzerini kaplattığında 4 bin civarı bir maliyet harcarken ve hiç estetik bir görünüm oluşmazken biz de 5900 liralık bir fiyatla özel tasarım ve estetiği yüksek merdivenler sunduk. Henüz çok yeni bir kampanya. Bakalım bu kampanyamız ne kadar ilgi görecek, Bursa’daki bu algıyı kırabilecek miyiz bizde merak ediyoruz doğrusu.

Tasarı aşaması nasıl gerçekleşiyor? İşleriniz hangi fiyatlara mal oluyor?

Bizim 2 tip ürün tasarım aşamamız var. Birinde daha profesyonel ürünler yani müteahhitlere ve yüksek adetli işlere yönelik ve daha makul bütçeli işler. Diğeri de mimar ve iç mimarlarla birlikte butik ürünler olarak tasarladığımız ürünler ve daha yüksek bütçeli işler. Düşük bütçeli işlerin 6 bin civarı bir başlangıç maliyeti varken yüksek bütçeli işlerde başlangıç maliyeti 40-50 binlere dayanıyor.

                                                                                                                   

 MİLYON DOLARLIK DAİRELER LAMİNANT PARKE…

İstanbul ve Ankara’da rahat iş yapmanıza rağmen Bursa’daki algıyı kırmak size zaman kaybettiriyor mu?

Bizler İstanbul ve Ankara ile işler yaparken Bursa'yı da önemsiyor ve es geçmek istemiyoruz. Algı istenilen düzeye ulaşmasa da zamanla bunu değişeceğini düşünüyoruz. İnşaat piyasasının hızlı olduğu, kalitenin ilerlediği iddia edilen bir şehirde de merdiven konusunda vasatın üzerine çıkmalıyız. Çok büyük paralara daire satan firma yetkililerinden, “benim müşterim laminant parke istiyor o yüzden masif merdivene ihtiyaç duymuyorum” gibi sözler duyuyoruz. Buradaki yanlışlık daha da önceden belirtiğim gibi iyi merdiveni ne müteahhit ne de milyon dolarları daireye veren alıcı görmediğinden kaynaklanıyor. İnsan görmediği şeyi bilemez, bilmediğini de almaz. Bir örnek verecek olursak eskiden herkes mutfaklarındaki taş, mermer tezgahlarda mutluydu ama mutfak stilleri değişti, dolaplar ve farklı tezgahlar, akıllı ve fantastik ürünler çıkmaya başladı herkes gördükçe değiştirmeye başladı. Bu durumu da ona benzetiyorum.

Ürettiğiniz ürün daireye değer katıyor mu?

Katmaz mı hiç. Bir ürün satıyorsanız onun albenisini arttırmanız lazım. Bizim ürettiğimiz merdivenler mekanın albenisini arttıran ürünlerdir. Bizler müşterilerimize, merdivene ödediğiniz paranın 3 katını satış fiyatına ekleyebilirsiniz diyoruz. Masif ve çelik detayların kullanıldığı merdivenlerimiz mekana da değer katıyor çünkü.

Peki Bursa'da rakipleriniz var mı?

Bursa'da değil aslına bakarsanız Türkiye'de rakibimiz yok. Bizim gibi özel tasarım merdiven üreten bir firmaya ben Türkiye'de denk gelmedim. Yüksek adetli ve düşük bütçeli iş yapan merdiven firmaları var ama bizim gibi özel işler yapan bir firma yok. Bu zaten Rönesans Holding gibi firmalarla çalışmamızdan da belli oluyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
17°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89