banner94

banner77

banner69

banner88

Doğruyol: İşini doğru yapmıyorlar

Doğtes Mühendislik genişleyen yapısı ve imza attığı projelerle Bursa’ya değer katıyor.

GÜNDEM 20.11.2015, 11:37 20.11.2015, 11:37
Doğruyol: İşini doğru yapmıyorlar
banner66

Bursa’ya doğalgazın gelmesi ile birlikte 20 bini aşkın konutun ihtiyacını karşılayan Doğtes Mühendislik Bursa’nın en gözde firmaları arasında yerini alıyor. Endüstriyel ve konut projeleri alanında Isıtma Tesisat sistemleri, soğutma ve iklimlendirme sistemleri, havalandırma, yangın tesisatları, doğalgaz tesisatları, mekanik ve sıhhi tesisat alanlarında hizmet veren Doğtes Mühendislik firmasının Genel Müdürü Kenan Doğruyol, çalışkan olmak ve disiplinli olmaktan taviz vermeden sorumluluk bilinci çerçevesinde işler yaptıklarını, soyadı gibi doğru işler gerçekleştirdiklerini ve böylece başarılı olduklarını belirtti.

ÇALIŞMAYI SEVMİYORUZ…

Globalleşen dünyanın ticari hayatımızı da etkilediğini belirten Doğtes Mühendislik Genel Müdürü Kenan Doğruyol, küreselleşen dünyanın artık daha açık bir ticaret ortamı daha yoğun ilişkiler ve daha sert bir rekabet doğurduğunu belirtti. Bu doğrultuda samimiyetin ve doğru iş yapmanın önemli olduğunu belirten Doğruyol, yeni neslin çalışmayı çok fazla sevmediğini ifade etti. Kimsenin işini doğru yapmadığından da yakınan Doğruyol, “ Çalışmayı pek sevmiyoruz. Sabretmeyi, emek harcamayı önemsemiyoruz. Halbuki çalışmalı, bol emek harcamalı ve çalışmanın yanında da sabırlı davranmalıyız. Günümüzde herkes kısa yoldan pak çalışmadan köşeyi dönme derdinde. Bu düşünce bizlere o kadar sirayet etmiş durumda ki bu işimize de özel hayatımıza da yansıyor. Böylece işinde ve sosyal yaşamında başarısız kişiler oluşuyor” dedi.

İŞSİZLİK OLDUĞUNA İNANMIYORUM…

Kimsenin işini doğru yapmadığından yakınan Doğruyol sözlerine şöyle devam etti: “Kimse işini doğru yapmadığı müddetçe sorunlar ortaya çıkıyor. Bu her sektör için geçerli bir durum maalesef. Ayrıca işsizlik falan da kocaman bir yalan. Ben 15 yıllık bir firmayım ve işsizlik olduğuna inanmıyorum. Çalışkan bir toplum olduğumuza da inanmıyorum. Herkes kolaya kaçıyor kimse çalışmak istemiyor. İş beğenmiyor. Sonra da işsizlik var deniyor.  Herkesin işini layıkıyla yapmaya odaklansa, işine sahip çıksa, sabırlı olsa işsizlik diye bir şey kalmaz ortada.”

Doğruyol sözlerine şöyle devam etti: “Doğru bir projeyi doğru zamanda doğru kişilerle gerçekleştirirsek başarılı oluruz. Şöyle bir durum da var: Yapılan projeleri istemiyor ve eleştiriyorsak nedenini ortaya koymalı ve çözüm önerilerini de sunmalıyız. Sadece kuru kuruya ben bunu istemiyorum demekle olmaz. Yapıcı eleştirili yapmalıyız.”

KAZAN DAİRELERİ ÇATIDA OLMALI…

Kazan dairelerin olması gerektiği yerle ilgili sürekli yaşanan tartışmalara da değinen Doğruyol, son noktayı koydu. Doğruyol, “Kazan dairelerinin nerde olduğu her zaman bir sorun olarak ortada duruyor. Hep tartışılıyor. Tartışılacak bir şey yok. Kazan dairelerinin çatıda olması gerekiyor. Önemli olan sistemin doğru kurulmasıdır ama yine de tehlike ve kazanın her zaman olma ihtimalini göz önüne alırsak biz tedbirimizi almalı ve tüm kazan dairelerine çatıda yer vermeliyiz. Ayrıca sistem kurulduktan sonra hatasız çalışsa da ne olursa olsun 1 yıl geçtikten sonra mutlaka denetimden geçmesi gerekiyor. Sistemin denetlenmesi çok önemlidir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89