banner94

banner77

banner69

banner88

KDV hamlesi yabancıları Türkiye'ye çekecek

Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortağı Yasin Tatlıdil, yabancı konut ve iş yeri satışlarında KDV'nin kaldırılmasını değerlendirdi.

GÜNDEM 17.02.2017, 14:42 17.02.2017, 16:05
KDV hamlesi yabancıları Türkiye'ye çekecek
banner66

Yabancılara konut ve işyeri satışlarında KDV’nin kaldırılması kararı, gayrimenkul sektöründe olumlu etki yarattı. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarındanYasin Tatlıdil, “Sektörde ciddi bir hareketlenme yaşanacaktır. Bu düzenleme, alım yönünde Türkiye’ye ilgiyi artıracak” dedi.

Gayrimenkul sektöründeki hareketlilik olumlu yönde devam ediyor. Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviğinin ardından bir adım daha atıldı. Yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırıldı. Agency Gayrimenkul’ün kurucu ortaklarından Yasin Tatlıdil, yaşanan son gelişmeyi değerlendirdi.



ÜLKEYE DÖVİZ GİRİŞİ SAĞLANACAK

Yabancı yatırımcılar konusundaki deneyimiyle tanınan Tatlıdil, “Bilindiği gibi daha önce 1 milyon dolarlık yatırım yapan yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı hakkını elde ediyordu. Bu karar yabancı satışlarını hareketlendirmişti. Ancak yabancılar için KDV’nin kaldırılması, çok yerinde ve isabetli bir karar oldu. Böylece hem yabancılara satışlar hareketlemiş olacak hem de Türkiye’ye ciddi bir döviz girişi sağlanacak” dedi.

SATIŞLAR ARTACAK

Yurt dışında da hükümetlerin benzer uygulamalar yaptığını dile getiren Tatlıdil, “KDV’nin sıfırlanması fiyatlara yansıyacak. Bu şartlarda alıcının direkt olarak faydalanacağı bir uygulama hayata geçilecek. KDV muafiyetinin satışları ciddi şekilde artıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89