banner94

banner77

banner69

banner88

İş insanları beklentilerini Konut ve Yapı’ya değerlendirdi ‘2024’e daha iyimser bakıyoruz’

Belirsizliklerle dolu 2023 yılını geride bırakan Bursa inşaat sektörü, genel ekonomik ve inşaat sektöründeki yaşanan zorluklara rağmen 2024 yılına umutlu bakıyor.

GÜNDEM 18.01.2024, 14:17
İş insanları beklentilerini Konut ve Yapı’ya değerlendirdi ‘2024’e daha iyimser bakıyoruz’
banner66

Muhammet Adiloğlu

Adiloğlu Grup YKB

Geçen yıl hammadde fiyatlarındaki artışın yavaşlaması bizleri umutlandırmıştı. Hükümetin enflasyonu düşürmek için durağanlığı hedeflemesi buna bağlı olarak Merkez Bankası’nın aldığı kararlar özellikle yılın son çeyreğinde piyasaların oldukça durgunlaşmasına sebep oldu. 2024 yılının piyasalar açısından geçtiğimiz yıla göre daha hareketli geçmesini bekliyoruz. Fakat 2024’ün ilk yarısında bu hareketliliği göremeyebiliriz. Umudumuz 2024’ün ikinci yarısında. İnşallah yeni yılın iş dünyasına bereket ve bolluk getirmesini temenni ediyoruz.

Sertaç Karaalp

Alpiş Holding YKB

2023 yılının özellikle 6 şubat depreminden dolayı kötü geçtiğini söyleyebiliriz. Bu üzücü durumun yanı sıra aynı zamanda Cumhuriyetimizin de 100. yılıydı. Buna layık olmak için hiç durmadık ve yıl boyunca 5 projede aktif olarak çalışmalarımızı sürdürdük. 3 projemizden 2’sini tamamlayıp, 2 yeni projenin de temelini attık. Her yeni yıl yeni umutlar, yeni heyecan ve hedefler demektir. Bu motivasyonla hangi şartlar olursa olsun yine şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya, üretmeye ve katma değer sağlamaya devam edeceğiz.

Cem Kaleli

Kaleli A.Ş. YKB

2023 yılı, bizim için dinamik ve atılımlarla dolu bir yıl oldu. Yılın ortasında bir hafta arayla iki yeni mağazamızı hizmete açarak önemli bir genişleme gerçekleştirdik. Pendik Bölgesi’nde hâkimiyetimizi güçlendirirken; Çanakkale'nin en büyük yapı malzemeleri mağazasını açmanın gururunu taşıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut enflasyonun zorlayıcı etkilerini sebebiyle belirlediğimiz satış hedeflerine tam olarak ulaşamasak da, şirketimiz için önemli yeni hedefler belirlemeye ve ekibimizi genişletmeye fırsat bulduk. 2023'ü tamamlarken, önümüzdeki dönem için yeni projelerin kapısını aralamış olduk. 2024 yılında öncelikli beklentimiz, 2023'teki yatırımlarımızın meyvelerini almaktır. Yeni mağazalarımızın performansının artması, üretim kapasitemizdeki genişlemeden kaynaklanan avantajları kullanarak hedeflediğimiz satış cirosuna ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, yeni pazarlara açılmak ve işletmemizi daha geniş bir müşteri kitlesiyle buluşturmak için çeşitli stratejiler geliştiriyoruz. 2024, büyüme ve başarı için yeni fırsatlarla dolu bir yıl olacak ve bu hedeflere ulaşmak adına ekibimizle birlikte azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Nurcan Özdemir

EPSA Yalıtım A.Ş. YKB

Belirsizliklerle dolu olan 2023 yılını geçirmiş olduk. İş dünyası olarak 2024 yılından umutsuz değiliz. Daha verimli bir yılın geçmesi dileğiyle 2024 yılına dair umutlarımızı diri tutmalıyız.

Macid İLKER

Kıvam Grup Yönetim Kurulu Başkanı

İnşaat sektörü kendisi ile birlikte 200 alt faaliyet alanını etkileyen çok önemli bir iş koludur. Ülkemiz ve Bursamız için bu kadar önemli olan inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor olmak bizler için bir kıvanç vesilesidir. Bu yönüyle baktığımızda geçmişten günümüze kadar sektörümüzün her alanında faaliyette bulunduk. Tabii ki başta durgunluk olmak üzere küresel ekonomik gelişmelerden kaynaklı sebepler nedeniyle ülkemiz ve sektörümüz de global olarak yaşananlardan etkilendi. Kıvam Grup olarak, 2023 yılını yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiğimiz çeşitli temaslarımızla çok başarılı geçirdik. Taahhüt ettiğimiz işlerimizi tamamlarken yeni projelere de başladık. Başlatmayı planladığımız yeni projelerimizle 2024 yılında da aynı özveri ve tempo ile çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. 2024 yılının başta sektörümüz ve paydaşlarımız olmak üzere ülkemize ve dünyaya sağlık, mutluluk, huzur, barış getirmesi temennisiyle sektörümüz mensuplarına işlerinde başarılar dileriz.

Yaşar Poyraz

Protest Yapı YKB

İnşaat sektörü ve yan kolları sektörler için 2023 yılıyla ilgili çok olumlu şeyler söylemek mümkün değil. 2023 yılı içerisinde artan konut maliyetleri maalesef vatandaşa yansımak zorunda kaldı. Bununla birlikte insanların konut edinme imkanları oldukça zayıfladı. Beklentilerimiz 2024 yılı içinde çok parlak değil. İnşaat sektörünün yanı sıra temel unsur yapı denetim sisteminin kanunları geniş bir şekilde yeniden yazılmalı. Ayrıca yapı denetim firmalarının sayısının nitelikli bir şekilde artması lazım.

Ahmet Bülbül

ARYAP İnşaat YKB

2023 yılı, genel ekonomik ve inşaat sektöründeki zorluklara rağmen, şirket olarak yeni projelerle, finansal ve operasyonel stratejilerle başarıyla başa çıktık. Bu zorlu dönemde elde ettiğimiz deneyim ve birikimle 2024 yılına odaklanıyoruz. Önceki yıllardan gelen sağlam temel ve kazanımlarımızla, 2024'te hedeflerimize daha etkili bir şekilde odaklanmayı planlıyoruz. Yeni projeler ekleyerek, finansal sürdürülebilirliği güçlendirerek ve operasyonel verimliliği artırarak, şirketimizi daha da büyüterek yolculuğumuza devam edeceğimize olan inancımız tamdır. Bu süreçte bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

İbrahim Doğru

Doğru Lift

Ezberlerin bozulduğu süreçler içerisinden geçiyoruz. 2023 yılı ekonomide ve piyasalarda dengesizlikler olsa da 2022 yılına göre biraz daha iyiydi. Fakat ham madde fiyatlarındaki astronomik artış her sektörü etkilediği gibi bizi de etkiledi. 2024 yılında ise inşaat sektörü iyi geçmesi ve üretimin artmasıyla ekonominin ve piyasanın biraz daha rahatlayacağı inancındayım. Asansör üreticisi olarak bu süreçten biz de nasibimiz fazlasıyla alıyoruz. Önümüzdeki yıl için koyduğumuz hedefler için çalışmalarımız devam ediyor. Bu dalgalı ve zor süreci her zaman altını çizdiğimiz gibi yerli ve milli üretimle ancak atlatabiliriz.

Cemal Tuna

Tuna Boya YKB

2023 yılı sektörümüz ve ülkemiz açısından zorlu geçti. Artan maliyetler ve enflasyon her sektörü olduğu gibi inşaat sektörünü dolayısıyla da bizi de etkiledi. Üretim ekonomisine odaklanan ülkemizin 2024 yılında çok iyi bir sürece gireceğini öngörüyoruz. Biz de 2024’te üretim ve istihdam odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Yusuf Şehitoğlu

Şehitoğlu İnşaat YKB

2023 Yılı tüm sektörler için özellikle finansmana erişim tarafında zorlanılan bir yıl olarak gerçekleşti diyebilirim. Enflasyon etkisiyle yaşanan nominal büyümeyle aynı oranda artmayan karlılık seviyeleri işletme sermayesi, nakit devir hızı ve alacak devir hızını negatif yönde etkiledi. Enflasyon etkisiyle fiyatlar genel seviyesindeki artış ve artış beklentisi bir ölçüde enflasyonu tetikleyen bir talebe ve bazı tüketim malı ürünlerinin bir yatırım malı olarak değerlendirilmesine neden oldu. 2024 yılı için senenin ikinci yarısından sonra olumlu yönde bir toparlanma bekliyorum. İnşaat sektöründe kentsel dönüşüm ülkemizin ana gündemi olacak. Dünyanın birçok ülkesi ve şehirleri değişimi planlarken bizlerde bu alanda adımları atmalıyız. Uluslararası ticaret alanında daha etkin olmamız gerektiğini ve sektörlerimizdeki dönüşümleri organize bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekliliği artık oldukça görünür vaziyette. Ülke olarak biz de değişimin öncüsü olmalıyız.

Ahmet Kaşlıoğlu

Apex Asansör

Sektörümüz ve ülkemiz açısından 2023 yılı zorlu geçti. Artan maliyetler ve enflasyon her sektörü olduğu gibi bizi de etkiledi. Üretim ekonomisi hedefinde olan ülkemizin 2024 yılında çok iyi bir sürece gireceğini temenni ediyoruz. Kendi sektörümüz odaklı olarak 2024’te üretim ve istihdam odaklı çalışmalarımızı devam ettirme niyetindeyiz.

Olgun Karabiber

Limadem Elektrik YKB

Rusya-Ukranya İsrail-Filistin savaşları nedenleri ile 2023 yılı global da malzeme tedarik sıkıntıları doğuldu bunun yanında global da enflasyon sorunları ülkemizi de olumsuz etkiledi bundan dolayı zor ve yorucu bir yıl geçirdik.2024 yılı için bu sorunlar devam etmesine rağmen hem Limadem Elektrik ve Limaç Elektromarket olarak 2024 yılında mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Sevim Yılmaz

Ada Gayrimenkul YKB

2023 keder ve coşkuyu bir arada yaşadığımız bir yıl oldu. Deprem gerçeği ile bir kez daha yüzleştik. Tek yürek olduk ve yaralarımızı sarmaya çalıştık. Deprem ve seçim süreci, piyasalardaki durgunluk, sektör açısından da durgun bir dönem geçirmemize neden oldu. 2024, Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusu yansımaları ile hedeflerimizi yüksek tutarak çok çalışacağımız, başarı odaklı, umut dolu bir yıl olacak.

Gülşah Özerel Yılmaz

Bursa Zemin Teknolojileri A.Ş. Kurucusu

2023 yılı hepimiz için acılarla dolu bir yıl oldu. Bu yıl dünyada ve ülkemizde yaşanan olumsuzluklar sektörümüzü de derinden etkiledi. 6 Şubat ve sonrasında yaşadığımız depremler ve acı kayıplarımız, inşaat sektöründe güvenli yapılar kavramının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Sektör temsilcileri olarak bu anlamda bizlere düşen görevler arttı. Firmaların bu konularda bilinçlenmesi hepimiz için çok önemli. 2024 yılı ile birlikte artık sektörümüzde daha bilinçli, daha güvenli zeminler üzerine inşa edilmiş yapılar oluşturan bir sistem ortaya koyularak, daha uygulanabilir bir hale geleceğine olan inancımız artıyor. 2024’ün hepimiz için bir önceki yılı aratmayan bir sene olması dileğiyle.

Nedim Yılmaz

3D Market Genel Müdürü

Artan faiz oranlarıyla birlikte konuta olan ilginin azalması 2023 yılında sektörümüzde bir daralmaya yol açtı. 2024 yılının 2. yarısında bu etkinin azalacağını ve sektörümüzün derin bir nefes alacağını düşünüyorum. 3d maket olarak 2023 yılında da büyümemizi sürdürerek sektörümüzün öncü kuruluşlarından biri olmaya devam ettik. Yurt dışı ihracatımızın oranını bir önceki yıla göre arttırdığımız 2023 yılında, yurt içerisinde müze ve tarihi eser maketlerine ağırlık verdik. 2024 yılında her ne kadar sektörümüz için daralma devam edecekse de yurt dışı ihracatımızı daha da arttırarak ve yurt içinde farklı projelere ağırlık vererek büyümeye devam edeceğiz. 2024'ün ülkemize ve sektörümüze hayırlı olması dileğiyle.

Can Can

Can Can Seramik YKB

2023 yılı ülkemizde ve dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen sektörel anlamda beklediğimizi bulduğumuz bir yıl oldu. Dünya çapında yaşanan resesyon ve çevremizdeki savaşların olumsuzlukları 2024 yılında da devam edecektir ancak yılın ikinci yarısından itibaren yeni yıldan umutluyuz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89