banner94

banner77

banner69

banner88

İMO Çalışma Grubu'nun Seçim Ofisi FSM’de açıldı

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun seçim ofisi FSM Bulvarı’nda hizmete açıldı. Açılışta konuşan İMO Bursa Çalışma Grubu Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem meslektaşlarını 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimde oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

GÜNDEM 18.01.2024, 14:38 18.01.2024, 14:46
İMO Çalışma Grubu'nun Seçim Ofisi FSM’de açıldı
banner66

11 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim hazırlıkları kapsamında İMO Bursa Çalışma Grubu seçim ofisi açılışını gerçekleştirdi.

İMO Bursa Çalışma Grubu’nun seçim ofisi açılışına inşaat mühendisleri, İMO Çalışma Grubu geçmiş dönem başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

İMO Bursa Çalışma Grubu Başkan Adayı Serdar Atilla Erdem seçim ofisinin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında meslektaşlarına oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Meslektaşlarının bi çok sorunu olduğunu dile getiren Erdem, yetki verildiği takdirde inşaat mühendislerinin yaşadığı sorunlara ses olmak istediklerinin altını çizdi.

“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN SANDIĞA GELİN”

Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü,

“Mesleğimizin çok büyük sorunları, çözülmesi gereken birçok problemimiz var. Bu anlamda 10 Şubat’ta genel kurulumuz 11 Şubat’ta İnşaat Mühendisleri Odası’nın seçimleri var. Öncelikle tüm meslektaşlarımın mesleklerine sahip çıkmalarını, sandığa gelip oylarını kullanmalarını ve iradelerinin sandığa yansıyıp yönetimlerinin o şekilde oluşmasını temenni ederiz. Bu seçim süreci, seçim sonrasındaki yönetim dönemleri inşallah şehrimize, meslektaşlarımıza, ülkemize hayırlar getirir. Bu temenniler doğrultusunda katılımınız için tekrar hepinize teşekkür ediyorum.”

“İMO BURSA’YI YENİDEN LİDER ODA VASFINA KAVUŞTURACAĞIZ”

İMO Bursa’nın lider vasfı ile yönetilmesi gerektiğini dile getiren Erdem, “Biz yola şu şiarla çıktık arkadaşlar. İnşaat Mühendisleri Odası 6 bin 500 üyesiyle çok güçlü bir grup. Ve bu grup kesinlikle Bursa’da ve hatta ülkemizde lider oda vasfıyla yönetilmeli. Nitekim Çalışma Grubu’nun daha önceki yönetimlerinde İMO Bursa Şubesi hem şehrimizde hem de ülkemizde lider oda vasfını en güzel gösteren gruplardan bir tanesi olmuştur. O yüzden önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alabilirsek İMO Bursa Şubesi’ni geçmiş dönemlerde olduğu gibi lider oda vasfıyla daha yukarılara taşıyarak görevlerimizi sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda tekrar söylüyorum, sizlere mesleğimize sahip çıkmak adına çok büyük görev düşüyor. Bunun da ilk aşaması tabii ki sandıklar ve seçimler. Sadece gelip oy kullanmak yeterli değil, çevrenizdeki meslektaşlarımızı da sandığa getirmeniz bizler için çok değerli” şeklinde konuştu.

“SEÇİM OFİSİ ASLINDA İSTİŞARE ALANI”

Seçim ofisi açılışının amacının istişareler yapılması olduğunu kaydeden Erdem, “seçim ofisini açmamızdaki en önemli sebeplerden bir tanesi sadece seçim amaçlı çalışma değil arkadaşlar. Genç arkadaşlarımızın, serbest çalışan meslektaşlarımızın, kamu kurumlarında çalışan arkadaşlarımız ve yapı denetim kuruluşlarındaki arkadaşlarımızın birçok sorunları var. Bunların hepsinin yeni dönemde gündeme getirilip, seslendirilip ve çözüm yollarının bulunabilmesi için istişareyi seçim öncesi başlatabilmek adına seçim ofisini açtık. O yüzden bu seçim ofisini lütfen seçim çalışması anlamında düşünmeyin sadece. Burası aslında bir istişare alanı, gelecek olan meslektaşlarımızın bizlere fikirlerini iletmesi, düşüncelerini söylemesi ve biz de bu aldığımız fikirlerle önümüzdeki dönem yolumuzu belirlememiz, yöntemimizi belirlememiz adına bu ofis çok önemli. O yüzden tüm meslektaşlarımızın her akşam kendilerinden vakit ayırıp buraya gelerek bizlerle değerli fikirlerini paylaşmaları önümüzdeki dönemde bize yol gösterecektir” dedi.

Erdem konuşmasının devamında “sizlerle oralarda istişarelerde bulunacağız. Danışma kurulları kuracağız. Yetkin ve etkin olabilmeleri adına çalıştaylar, kongreler, kurslar yapacağız. 28 yıl aradan sonra ilk kez Çağdaş Grup kazandı. 28 yıl lider bir oda vasfıyla hizmet etmiş bir grubun ardından 2 yıllık bir yönetimle odayı pasif hale getirmişler. Bizler İKK ve TMMOB ile bağlı grubuz. Konularla ilgili sözcülüğü Mimarlar Odası yaptığı için bizi pasif görmüş olabilirler diye açıklama yapmışlar. Bizim böyle bir şey yapmamız mümkün değil. İMO Bursa Şubesi kendi ilgilendiği alanlarda kendi sözcülüğünü yapar. Bir arada tabi ki çalışacaklar ama benim konularımda açıklamaları ben yaparım. Birçok problemlerimiz var. Bunları bir arada oturup, tartışıp yolumuzu yöntemimizi belirleyeceğiz. Çok güzel işlere imza atacağız. Bursa'da birçok sorun var. Meslek odanız bunlarla ilgili çözüm yollarını ortaya koyacak, çözüm önerileri sunacak. Sadece eleştiren değil çözüm üreten bir İMO Bursa Şubesi görecek. Lider oda olabilmemiz için ilk hedefimiz seçim.

“ÇALIŞMA GRUBU TÜRKİYE’DE İLKLERİ BAŞARMIŞ YÖNETİMLERİ OLUŞTURUYOR”

Çalışma Grubu yönetiminin ülkede ilkleri başarmış yönetimleri oluşturduğunu ifade eden Erdem, çok da kıymet verdiğim önemli projelere imza atmış meslek odamız şubesi hazır betonun Türkiye'de ilk defa Bursa'da ruhsatlı binalarda zorunlu hale getirilmesini sağladı. Bursa'da hazır ve temiz dökülmesinin ruhsatlı binalarda zorunlu hale getirilmesi sağlandı. Kaçak binalara dökülmesinin önü engellendi. Kaçak yapılaşmayı engellemek adına önemli bir adımdı. Bir diğer önemli icraatımız da Bursa Akademik Odalar Binasıdır. Görüyorsunuz arkadaşlar bu Türkiye'de ilk olan bir bina. Bir araya geldik ve Bursa'mıza, şehrimize, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza iyi hizmet, kaliteli hizmet verebilmek adına akademik odaların hizmetine sunmak üzere bu binayı inşa ettik.

“YETKİ VERİRSENİZ İMO BURSA’YA TEKRAR DÖNECEĞİZ”

Erdem konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

“Çalışma Grubu yönetimlerinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de arkadaşlar TMMOB yasa taslağının değiştirilmesi için yapılan çalışmalardır. Bizim, mesleğimizin ve İMO Bursa Şubesi’nin yapması gereken mesleğini, meslektaşlarını ve şehrin sorunlarını çözebilmek adına ses getirebilmek ve bu kapsamda icraatlarda bulunabilmektir. O yüzden mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için TMMOB yasasının acilen değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve bununla ilgili bu döneme kadar pek çok çalışmalar yaptık, Çalışma Grubu Yönetimlerinin önümüzdeki dönemde de inşallah sizlerden yetkiyi alırsak bu konunun en büyük takipçisi olacağından şüpheniz olmasın. Çünkü meslektaşlarımızın, mesleğimizin, meslek onurumuzun ve itibarının hak etmediği seviyelerde olduğu bu dönemlerde TMMOB yasası değişmeden ne yazık ki meslektaşlarımızı ve mesleğimizi hak ettiği seviyeye getirmemiz mümkün değil diye düşünüyoruz. Hep beraber istişarelerimizi yapacağız inşallah ve yetki verirseniz yuvamız olan İMO Bursa Şubesine Çalışma Grubu olarak tekrar döneceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89