banner94

banner77

banner69

banner88

“İran’ın piyasalara entegrasyonu ülkemiz ve sektörümüz için kaçırılmayacak bir fırsat“

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir: “İran’ın piyasalara entegrasyonu ülkemiz ve sektörümüz için kaçırılmayacak bir fırsat” İran ambargosunun kalkması tüm dünya ekonomisinde heyecanla beklenen bir karardı. Bölgemizde yaşanan bu gelişme Ülkemiz için büyük bir fırsattır. Ülke olarak yanı başımızdaki bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

GÜNDEM 16.07.2015, 23:53 16.07.2015, 23:53
“İran’ın piyasalara entegrasyonu ülkemiz ve sektörümüz için kaçırılmayacak bir fırsat“
banner66
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir:
“İran’ın piyasalara entegrasyonu ülkemiz ve sektörümüz için kaçırılmayacak bir fırsat”


İran ambargosunun kalkması tüm dünya ekonomisinde heyecanla beklenen bir karardı. Bölgemizde yaşanan bu gelişme Ülkemiz için büyük bir fırsattır. Ülke olarak yanı başımızdaki bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.  


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile İran arasında ambargonun kaldırılmasına yönelik anlaşmaya varılması ile birlikte Türkiye ile İran arasındaki dış ticaretin katlanarak artacağı ve tüm sektörleri olumlu bir şekilde etkileyeceği çok açık bir gerçektir. Sınır komşumuz İran’ın üzerindeki ambargonun kaldırılmasıyla inşaat sektörü için de yeni bir dönem başlamış olacak.


İnşaat sektöründe 31 yıllık tecrübeye sahip olan ve sektörde daha önce yaşanan gelişmelere de tanıklık eden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İran ambargosunun kalkmasının Türk inşaat sektöründe yabancı satışlara ekstra bir ivme kazandıracağını ve İranlı yapı sektöründeki markaların pazara giriş yapmasıyla inşaat maliyetlerinde bir düşüş yaşanacağını söyledi. 


İran üzerindeki ambargonun kalkmasına ilişkin anlaşmanın 90 gün sonra yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Hamit Demir, konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:


“İran üzerindeki ambargonun kalkmasının Türk inşaat sektörü üzerinde olumlu bir etkisi olacak. İran'ın dünyaya mal satmaya başlamasıyla inşaat maliyetlerinde düşüş meydana geleceğini düşünüyoruz. Yani yapı sektöründeki rekabet artacak ve ülke içinde fiyatlar daha rekabetçi bir ortamda belirlenecek. İnşaat sektöründe maliyetlere olumlu yansıyacak bu durum da sektörü ivmelendirecektir.”


“İranlı Yatırımcılara Odaklanalım”
Yeni dönem ile birlikte İranlı yatırımcıların bundan sonraki dönemde İran dışında yatırım yapmaya başlayacaklarına dikkat çeken Demir şunları söyledi:


“Burada dikkat etmemiz gereken ön önemli konulardan biri de İranlı yatırımcıları konut almak için ülkemize çekebilecek hamleler yapmaktır. Bu noktada ülkemizde kurulacak yeni hükümetin karşımıza çıkan bu fırsatı iyi değerlendirip ülkemize İran pazarını açmasını bekliyoruz. Komşumuz olan ve yanı başımızda bulunan bu önemli fırsatı her anlamda iyi değerlendirip ekonomimize katkı sağlayacak şekilde geliştirmeliyiz. Çünkü sözünü ettiğimiz pastanın büyüklüğü 150 milyar dolar civarında…”
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89