banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaatta kadının rolü artıyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, fedakarlık ve emeğin sembolü kadınlar adına tüm dünyada kutlanan en önemli günlerden biri. Fedakarlıkları ve estetik bakış açıları ile yaşamın her alanına güzellik katan kadınlar inşaat sektöründe de başarıları ile göz dolduruyor.

GÜNDEM 12.03.2024, 20:33
İnşaatta kadının rolü artıyor
banner66

Topuk sesleri zirvede yankılanıyor

Konut ve Yapı gazetesinin aylık “Sektörel Buluşma” organizasyonunda inşaat sektörünün kadın temsilcileri ile iş dünyasında yaşadıkları zorlukları ve bunları nasıl aştıklarını konuştuk, başarılarının sırlarını ve girişimci adaylarına önerilerini ele aldık.

Şirin Rodoplu Şimşek / Mimarlar Odası Bşk.

Kadın olmak bu ülke şartlarında zaten kolay değil, hele ki bizim gibi erkek egemen bir sektörde kadın olmanın zorluğunu tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Bu önyargıları kolaylıkla aşmış insanlarız. Biz ayrıcalık değil eşitlik istiyoruz. “İnşaat sektöründe kadın yapamaz” şeklindeki önyargılarla ve davranışlarla mücadele ediyoruz. Toplumun dayatmalarına karşı çıkıyoruz. Kadınlar analitik düşünce yetenekleriyle aslında çok daha verimli işlere imza atıyor. Ayrıcalıklı ve nitelikli olduğumuzu düşünüyorum. Erkeklerin söyleyemediklerini söyleyen taraftayız. Toplumun geneline baktığımız zaman zor şartlarda yaşayan kadınlarımız var. Biz de bu kadınlarımıza işlerimizle, yaptıklarımızla örnek olmaya cesaret vermeye çalışıyoruz.

Esra Yıldız İnhanlı / Yapı Den. Kur. Birliği Bşk.

Her ortamda dillendirdiğim gibi kadın olmak hiçbir sektörde zor değil. Ayrımcılığa karşıyım. Hiçbir meslekte kadın ve erkek diye ayrılmasını kabul etmiyorum. Önemli olan insanın kendisini geliştirmesidir. 28 yıldır mühendislik sektöründeyim hiçbir zaman zorluk yaşamadım. Erkek egemen bir sektör olan inşaat sektöründeyim. Gösterdiğim duruşla hiçbir zaman dezavantaj yaşamadım, saygı duyulan kişi oldum. Bu sektördeki tüm kadınlarla gurur duyuyorum.

Nurcan Özdemir / EPSA Yalıtım Yön. Kur. Başk.

Konut ve Yapı Gazetesi’ni kadınları ön plana çıkaran yayınlarından dolayı tebrik ediyorum. Bir ülkenin kalkınabilmesi için kadın ve erkek birlikte çalışması gerekiyor. İnşaat sektöründe o kadar azız ki kendimizi mi sorgulamamız gerekiyor önce bunu sormak lazım. Daha çok üretmemiz lazım. Ben bir kadın gözüyle baktığım zaman işin başında durarak daha çok çalışmamız lazım. Kadının iş hayatında olması lazım ki toplum kalkınabilsin. Kadının her yerde olması lazım sadece iş hayatında değil siyasette de yer alması lazım. Kadının olduğu yer güzelleşir. Kadının olduğu yer kalkınır. Zorluklarla başa çıkan kadın el attığı her işte başarılı olur.

Meral Türkeş / Deniz Gayrimenkul Yön. Kur. Başk.

Emlak Müşavirleri Odası olarak kadınlarla ilgili önemli çalışmalara imza attık. Hem sosyal hem kültürel alanda projelere imza attık. Erkek ağırlıklı bir sektörde yer alıyoruz. Gün geçtikçe sektörümüzde kadınlarımızın sayısı artıyor. Zorluklarla mücadele etme gücümüzden dolayı başarılı işler yapıyoruz. Kadınların bu sektörde yer almasını istiyoruz. Çalışkan, temiz, dürüst kadınların yer almasını istiyorum.

Gülşah Özerel Yılmaz / Bursa Zemin Teknolojileri A.Ş. Kurucusu

Emekçi ve çalışan kadınlar her alanda her yere yetmeye çalışıyor. Erkek egemen toplumda yaşadığımız gibi erkek egemen bir sektörde çalışıyoruz. Kadın olmanın avantajları fazladır. Kadının olduğu her yer bir anda değişir. Jeoloji mühendisi olarak zaten sayıca azız. Bunun hem avantajını hem dezavantajını yaşıyorum. Kadınlarla baş etmek zordur. Yaptığım işi çok seviyorum. Kadınlar girdiği her ortamı düzeltir, çalışkanlıklarıyla herkese örnek olur.

Nur Gül Arslan / İç Mimar

Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Erkek egemen bir sektörde yaşıyoruz. Cinsiyetçiliğin iş hayatında olduğuna inanmıyorum. İşini kim daha iyi yaparsa erkek yada kadın olsun ön plana çıkar. Benim düşüncem bu yönde. Kadın sadece iş hayatında değil sosyal ve aile hayatında da önemli sorumluluklara sahip. Kadın olmak erkek olmaktan daha zor ama kadınlar tüm sıkıntılarla baş edebilir.

Zuhal Aslı Saka / Engin Özbek İnşaat & Mimarlık firması Sahibi

Kadınların çok güçlü yönleri var. Erkeklerle eşitiz ama çok daha güçlü yönlerimiz var. Kadının her zaman kendisini ispatlamaya çalışması göze çarpıyor. Daha çok eğitim alarak kendimizi iyi yetiştirmemiz gerekiyor.

Sibel Alkaya / Girişimci - Yönetici

Fedakarlık, emek, çalışkanlık demek kadın demektir. Bütün zorlukların altından kalkabilme özelliğine sahibiz. Sektörde “kadın olmak keyifli mi?” diye kendimize sorduğumuz zaman duygusal zekâ devreye giriyor. Cesaretimiz ve istikrarımızla herkese örnek oluyoruz. Aynı zamanda sektörde kadının öngörüsü erkeklerden daha fazladır. Umarım inşaat sektöründe kadınların sayısı her geçen sene daha da fazla artar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89