banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat fuarının lansmanı yapıldı

İnşaat ve gayrimenkul fuarı tanıtım lansmanı yoğun katılım ile gerçekleşti.

GÜNDEM 05.04.2016, 18:09 05.04.2016, 18:09
İnşaat fuarının lansmanı yapıldı
banner66
Tüyap Bursa ve BTSO öncülüğünde, İMSİAD, BURTİMDER ve BEMO işbirliğinde,  BURSAGAZ, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan ve 6-10 Nisan’da gerçekleşecek olan Bursa İnşaat Fuarı ve IRES Gayrimenkul Fuarı’nın lansman toplantısı yapıldı.



6-10 Nisan tarihlerinde Bursa Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarın tanıtım toplantısı Sheraton Otel’de yapıldı. Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, BURTİMDER Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, BEMO Başkanı Erdal Çelebi, Tüyao Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak başta olmak üzere BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Mescioğlu: Sektörün gücü bu fuarda sergilenecek…

Gecede konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD’ın yaptığı çalışmalarla artık rüştünü ispat ettiğini söyledi. Mescioğlu, “Bursa'nın ruhsatlı yapılarının üçte birinden fazlasını inşa eden 200’e yakın seçkin İMSİAD üyesi, üretimden istihdama ve yatırımdan vergiye kadar Bursa ve ülkemiz ekonomisine fayda sağlarken sektörün geleceğine de yatırım yapıyor. Bu kapsamda İMSİAD,  BTSO ve KOSGEB ile birlikte bugüne kadar 6 farklı yurtdışı fuar organizasyonu düzenledik. Bu fuarlara katılan İMSİAD üyeleri yaptıkları temaslar neticesinde, bugün artık Bursamızı yabancılara gayrimenkul satışında 5.’likten 3.’lüğe yükseltti. Şimdi sıra Bursamızdaki fuara geldi” dedi.

6-10 Nisan tarihlerinde yapılacak olan fuara da değinen Mescioğlu, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde inşaat sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak hep birlikte ortaya koyduğumuz sinerji ile önemli bir etkinliğe daha imza atacağız, sektörümüzün başarılarını ve gücünü sergileyeceğiz. Bu birlik ve beraberliğimizin bir sonucudur. Valilik, Belediye ve BTSO başta olmak üzere tüm birimlere teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bursa inşaat ve gayrimenkul fuarımızın şimdiden hayırlı olmasını, sektörümüze fayda getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

Mescioğlu: Sektör temsilcilerine sahip çıkalım

Müteahhitlerin her olayda günah keçisi ilan edildiğinden yakınan Mescioğlu, sektör temsilcilerine biraz daha sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Mescioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Sektöre çok fazla yüklenme oluyor. Bir inşaatın yapılması için zemin etüdü yapılması gerekiyor, projeyi mimar çiziyor, statiğini mühendis yapıyor, elektriğini mühendis yapıyor, son olarak müteahhit yatırımcı olarak projeyi hayata geçiriyor. Tüm bu akademik kimliği olan kişilerden onay aldıktan sonra bizler iş yapabiliyoruz. Bu onay olmadan biz hiçbir şey yapamayız. Müteahhiti bir sanayici bir yatırımcı olarak görmemiz gerekiyor. Buradan hareketle lütfen bütün sektör temsilcilerine zarar vermemeye çalışalım, dışarıdan gelen yatırımcıya yardımcı olmaya çalışalım. Geçen yıl bin 501 konut sattık inşallah önümüzdeki yıl 2 bin 500 konut satarız. Şehre ve ülkeye katma değer katan böyle bir sektöre ve temsilcilerine lütfen sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Lansman toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç ise bu fuarın inşaat sektörüne çok şey katacağını ifade etti. Ödünç, “Bursa'da da yapılmaya başlandıktan sonra tüm dikkatleri üzerine çeken ve ikinci yılında büyük aşama kaydeden İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, sektör için büyük önem arz ediyor. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, BTSO Başkanımız ve sektörel derneklerimiz bu fuara çok önemli katkılar sundu. Ben bu çalışmalarla inşaat sektörünün çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Burkay: Sıralamamız yükselecek…

İnşaat sektörünün kentlerin kalkınmasında önemli bir görev üstlendiğine işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’deki en büyük Gayrimenkul Fuarı’nı düzenleyeceğiz. Körfez ülkelerinden alım heyetlerini fuar organizasyonumuz kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya getireceğiz. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar sektörümüze ve kentimize büyük katkı sağlayacak. Yabancıya konut satışında ilk 3 şehir arasında yer alan Bursa’mızın yeni projeler ve fuar organizasyonlarımızla birlikte 2. sıraya çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

BTSO’nun mesleklerin standartlarını yükseltmek amacıyla hayata geçirdiği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nde (MESYEB) inşaat sektöründe de 14 alanda hizmet sunduklarını dile getiren Başkan İbrahim Burkay, mayıs ayından itibaren sınavdan geçmeyen ve belgesi bulunmayanlara yasal yaptırımların uygulanacağını kaydetti. Burkay, sektör temsilcilerini BTSO MESYEB’in hizmetlerinden yararlanmaya davet etti.

Dünyanın her yerinden alım heyetleri...

Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü de fuarla ilgili bilgileri paylaştı. Ersözlü, “Fuarımız 6 salonda 30 bin m2 üzerinde yüzde 22 büyüme ile fuarı açılıyor. Kapsadığı alan itibari ile baktığımızda aynı zamanda yüzde 42 büyüme ile açıyoruz. Bu sektörde rekor bir büyümedir. Fuara ziyaretçi anlamında hedeflediğimiz rakam 60 bin. 200’ü inşaat fuarında 85’i gayrimenkul fuarında olmak üzere toplamda 285 firma fuardaki yerini alacak. İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Bilecik ve Ankara’dan da katılımcı firmalar var. Bu fuarımızın önemini ortaya koyuyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’dan önemli heyetler var Bunun yanı sıra Afrika’dan Sudan ile birlikte Kuzey Afrika’dan da Mısır, Fas ve Cezayir’den alım heyetleri olacak. Azerbaycan’dan İsrail ve Kanada’ya kadar da önemli alım heyetleri gelecek. Amacımız daralan pazarlarda sizlerin önünü açmak.”

Fuar sektöre büyük katkı sağlayacak… 

Bursa Emlak Müşavirleri Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, sektörün son dönemde yapılan çalışmalarla hızla büyüdüğünü belirterek, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a teşekkür etti.

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ve Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt da fuarın sektöre ve kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a plaket takdim etti.   







 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
23°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89