banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat 16 Derneği'nde Akkan'a güvenoyu

1. Olağan Genel Kurul’da Şener Akkan tekrar başkanlığa seçildi.

GÜNDEM 01.04.2012, 14:36 01.04.2012, 14:36
İnşaat 16 Derneği'nde Akkan'a güvenoyu
banner66
Bursa’da bir grup inşaatçı tarafından kurulan İnşaat16 Grubu Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi.
 
Geçtiğimiz yıl 16 kişilik bir ekiple yola çıkan ve 2011 Ekim ayında dernekleşen İnşaat16 Grubu 1. Olağan Genel Kurulu’nu dernek merkezinde gerçekleştirdi.
 
Yapılan genel kurula dernek üyelerinin tamamı katılırken, gerçekleştirilen seçim sonucunda derneği iki yıl boyunca yönetecek olan ekip belirlendi.
 
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların sahipleri ve yöneticilerinin üyesi olduğu İnşaat16 Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Akkan genel kurulda yaptığı konuşmada inşaat sektörünün Bursa’da büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
 
İnşaat sektörünün ülke ekonomisi olduğu kadar Bursa ekonomisi için de lokomotif özelliği taşıdığını dile getiren Akkan, “Kentimizde inşaat sektörü son yıllarda önemli bir yükseliş trendi yakaladı. Üretilen binlerce konut ve birbirinden değerli yapılar sayesinde sektördeki yükseliş önemli bir ivme kazandı. Bursa her yıl 50 bin kişilik göç alıyor. Bu göç hareketi karşısında konut ihtiyacının artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Dernek olarak bizler bu süreçte sektörün yaşadığı sorunları tespit ederek, bunlara çözüm bulmak için çalışıyoruz. Sivil toplumun gücüne ve etkinliğine inandığımız için bir dernek çatısı altında birleştik. Sektörün her alanından üyemiz var. Oluşturduğumuz bu birlikteliği büyük bir sinerjiye dönüştüreceğiz” dedi.     
 
İnşaat sektörü temsilcileri olarak Bursa’nın geleceğine etki edebilecek alanlara pozitif anlamda katkı yapmak istediklerini söyleyen Akkan, bunu gerçekleştirirken toplumun her kademesiyle istişare içerisinde olacaklarını belirtti. 
 
Bursa’nın inşaat sektöründe önde gelen şehirlerden birisi olduğuna vurgu yapan Akkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kentimizde güçlü inşaat firmaları var. Bursa ölçeğinde yaptıkları işlerle isimlerinden söz ettiren bu alana damga vuran firmalar var. Fakat bizim dileğimiz önümüzdeki dönemlerde Bursa’dan ulusal ve hatta uluslar arası markaların çıkması ve dünya ölçeğinde işler yapmasıdır. Buna yönelik atılan adımlar var fakat yeterli görmüyoruz, daha fazla olması gerekiyor. Geçmişte yaşanılan birçok olumsuzluktan dolayı kamuoyunda inşaatçılara karşı bir önyargının olduğunu da söylememiz gerekiyor. Bizim gibi sivil toplum kuruluşları sayesinde sektörel anlamda bir itibar ve imaj yenilemesinin de olacağını umuyoruz. Sivil toplum kuruluşları aynı zamanda bir otokontrol mekanizması da ortaya çıkarıyor. Bu kontrol mekanizması sayesinde sektörün kendi içinde disipline olacağını da görmek lazım.”
 
Akkan’ın konuşmasının ardından yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda mevcut yönetim kurulu güvenoyu alarak yoluna devam etti
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
25°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89