banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD'dan bir fuar incelemesi daha

Bursalı müteahhitler, 10. Gayrimenkul fuarına çıkarma yaptı.

GÜNDEM 04.05.2016, 09:26 04.05.2016, 09:26
İMSİAD'dan bir fuar incelemesi daha
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve beraberindeki üyelerden oluşan heyet, İstanbul’da gerçekleşen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi’ne katıldı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Mescioğlu, “Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerine ulaşmasında inşaat sektörü kilit rol oynayacak” şeklinde konuştu.



Sektörün ulusal ve uluslararası çaptaki fuarlarını ziyaret etmeyi sürdüren İMSİAD’ın son durağı, 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi oldu.  İnşaat sektöründe fuar organizasyonlarının büyük önem taşıdığını dile getiren Namık Ziya Mescioğlu, “Geçtiğimiz günlerde Bursa’da BTSO ve sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz ve alanında en büyük fuar organizasyonu olma özelliğini taşıyan Bursa İnşaat ve IRES Gayrimenkul Fuarlarının ardından sektörümüze ivme kazandıracağını düşündüğümüz diğer fuarları ziyaret etmeye devam ediyoruz. Hem yerli, hem de yabancı yatırımcıları bir araya getiren bu tarz fuarların sektörün geleceği adına büyük önem arz ettiğini düşünüyoruz” dedi.



Bursa’nın önümüzdeki dönemde yabancı turistlere konut satışında büyük bir sıçrama kaydedeceğine inandıklarını belirten Mescioğlu, “Bursa inşaat sektörünün kalbi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan 2016’nın ilk üç aylık konut satışı grafiği de bu tezimizi doğruluyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla konut satışını yüzde 11.3 oranında artıran Bursa; İstanbul, Adana, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illeri geride bırakarak 12 bin 662 adet konut satışı rakamına ulaştı. Biz hem genel konut satışının hem de yabancı turistlere yapılan satışların önümüzdeki dönemde daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü tüketicilerden gelen ciddi bir talep var ve Bursa müteahhitleri olarak biz de bu talebi fazlasıyla karşılayabilecek durumdayız” ifadelerini kullandı.



Fuarda Bursalı firmaları da ziyaret eden Başkan Mescioğlu, kendilerine İMSİAD flamasını takdim etmeyi de unutmadı.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89