banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD, Yıldırım kentsel dönüşümde etkin olmak istiyor

İMSİAD üyeleri Yıldırım Belediye Başkanı Edebali'yi ziyaret etti.

GÜNDEM 01.07.2014, 15:49 01.07.2014, 15:49
İMSİAD, Yıldırım kentsel dönüşümde etkin olmak istiyor
banner66
İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) çatısı altında buluşan Bursa’nın öncü inşaat firmaları, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmalarında daha aktif rol almak istiyor. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve beraberindeki İMSİAD üyesi müteahhitler, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi ziyaret etti.

 

İMSİAD üyelerinin çoğunun Yıldırım’da çalışmalar yaptığını söyleyen Mescioğlu, ilçenin yeniden inşasına katkıda bulunmak istediklerini belirtirken, “Bizler Bursa’yı inşa eden firmalar olarak Yıldırım’ın geleceğe taşınmasında önemli rol almak istiyoruz. Üyelerimiz içerisinde Yıldırım’da çalışmamış olanlar da var ama biz sizlerin de çabalarıyla onları da Yıldırım’a getireceğiz ve birlikte Yıldırım’ı Bursa’nın en güzel ilçesi yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İMSİAD’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, Yıldırım’daki kentsel dönüşüm ve ilçedeki yapı stokuyla ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Kentsel dönüşümün Bursa’nın problemi olduğunu fakat özelde de asıl Yıldırım’ın problemi olduğunu söyleyen Edebali, “Biz buraya aday olurken tasarladığımız ve vatandaşa taahhüt ettiğimiz ana konu dönüşüm hadisesiydi. Bu aslında Bursa’nın problemi ama özelde Yıldırım’ın problemi. Bizim kullandığımız yapıların problemli olmasından kaynaklanıyor. Şuanki yapılar bizim medeniyetimizi de, kültürümüzü de yansıtmıyor. Çünkü insanlar yaşadıkları şehirlerle anılırlar. Biz böyle bir çevreyi hak eden bir toplum değiliz” dedi.

 

“Yıldırım’da yola çıkarken yeni bir şehir inşa edeceğimizi söylemiştik” diyen İsmail Hakkı Edebali sözlerini şöyle sürdürdü:

Pinbahis 0px 0.0001pt; color: rgb(34, 34, 34); font-family: arial, sans-serif; font-size: 13px;"> 

“Başka bir alternatifimiz yok. Çünkü biz bu kısa döngü içerisinde kendimizi hapsedecek bir toplum değiliz. Şehrimizi, şehrimizde yaşayan her vatandaşın refahı ve mutluluğu için dönüştürmek zorundayız. Şehri siz dönüştürdükten sonra insanlar zaten dönüşür. Yıldırım bunu başarabilir. Yıldırım mevcut değerleriyle bu dönüşümü yapabilir.”

 

Amerikalı şehir plancısı ile anlaşıldı

 

Yıldırım yeniden planlamak üzere Vancouver’ı yeniden tasarlayan ünlü Amerikalı şehir plancısı Sidney Rasekh ile anlaştıklarını açıklayan İsmail Hakkı Edebali, “Şangay’dan Malezya’ya kadar birçok kentin dönüşümünü yapan Sidney Rasekh ile önümüzdeki dönem inşallah beraber çalışacağız. Tüm Yıldırım’ı yeniden planlıyoruz. 69 mahallenin a’dan z’ye yeni modeli çıkarılıyor” diye konuştu.

 

Dönüşüm iyi anlatılmıyor

 

Kentsel dönüşümün Bursa’da yeterince iyi anlatılamadığı kanaatinde olduğunu belirten Edebali, “Çünkü dönüşüm sadece al-ver hesabı yapılacakmış gibi gösteriliyor. Dönüşüm bizim hayat alanımızın her zerresini dönüştürmek anlamına geliyor. Dönüşüm öyle bir yapılmalı ki, çocuklarımızın eğitim alanlarından şehrin güvenlik problemlerinin giderilmesine kadar yansısın. Şehirler evler gibi huzur vermelidir. Bu işleri sizler yapacaksınız. Bu dönüşümde 3 temel unsur var. Bunların ilki doğru proje olmalı, ikincisi halkın rızasını muhakkak almak ve sonuncusu piyasaya cazip projeler üretmektir” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretin sonunda İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye fahri üye plaketi takdim etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89