banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD deneyimi gençlerle buluşturuyor

Göler: İlk hedefiniz deneyim kazanmak olmalı...

GÜNDEM 07.05.2016, 13:33 07.05.2016, 13:33
İMSİAD deneyimi gençlerle buluşturuyor
banner66

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) üyesi Nurettin Göler, “İlk hedefiniz para kazanmak değil, deneyim kazanmak olmalı” dedi.

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine Nurettin Göler’le devam etti. UÜ İnşaat Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde İMSİAD üyesi ve NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler, deneyimlerini geleceğin inşaat mühendisleriyle paylaştı. İş hayatında başarının detaylarda gizli olduğunu dile getiren Göler, “Çok küçük olarak göreceğiniz detaylar sizin farkınızı ortaya koymanızı sağlayacaktır. Bu yüzden mesleğinizi icra ederken tüm detayları kapsamlı bir şekilde düşünmelisiniz” dedi.

MÜHENDİSLİĞİN YARISI EKONOMİDİR

Mühendislerin çözüm üretebilen ve sorumluluk alabilen bireyler olarak kendilerini yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Göler, Türkiye’de ciddi seviyede mühendis ihtiyacı olduğunu belirtti. Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden birinin de inşaat sektörü olduğunu vurgulayan Göler, şöyle devam etti: “Sektör temsilcileri olarak iyi inşaat mühendisi bulmakta zorlanıyoruz.  Mühendisliğin yarısı ekonomidir. Eğer finansı iyi yönetemezseniz mühendisliğiniz iş dünyasında bir şey ifade etmez. Kendinizi iyi bir mühendis olarak yetiştirdiyseniz doğabilecek her türlü soruna karşı çözüm üretebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İLK HEDEFİNİZ PARA KAZANMAK OLMAMALI

İnşaat mühendisliği mesleğinin önünün açık olduğunu belirten Göler, çizilen projelerin uygulanabilirliğinin de önemli olduğunu dile getirdi. Projenin hem estetik, hem de ekonomik olmasının uygulanabilirliğini attırdığını kaydeden Göler, inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu: “Ülkemizin iyi mühendislere ihtiyacı var. Burada Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde önemli derecede imkanlara sahip olarak eğitim hayatınızı sürdürüyorsunuz. Gelecekte başarılı olmak adına ilk hedefiniz para kazanmak olmamalı. İlk birkaç sene deneyim kazanacağınız işleri seçin. Hangi alana yoğunlaşacağınızı şimdiden belirleyin. İşinizle çözüm üretene kadar dertlenin.”

ÇELİK KONSTRÜKSİYONUN ÖNEMİ GİTTİKÇE ARTIYOR  

Çelik konstrüksiyon sektörünün önemine de değinen Göler, Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği Bölümleri’nde çelikle ilgili ders yoğunluğunun arttırılması gerektiğini belirtti. Çelik konstrüksiyonun, betonarme yapılara göre sağladığı birçok avantaj nedeniyle, gittikçe kullanımının arttığına da dikkat çeken Göler, “Ekonomik ve uzun ömürlü oluşu, dayanıklılığı, hızlı imalatı çeliği öne çıkaran başlıca faktörler. Çelik pahalıdır algısını biz kırmayı başardık. Bir villa inşaatı dahi yapsanız artık çelik kullanılıyor. Sanayi yapılarında da özellikle çelik kullanılması gerekiyor. Çeliğin bir diğer önemli avantajı da geri dönüşüme uygun olmasıdır. Bu konuda uzmanlaşmanız meslek yaşamınızda yararınıza olacak” ifadelerini kullandı.

İNŞAAT MÜHENDİSİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARINA İHTİYAÇ VAR

Göler, inşaat sektöründe iş güvenliği uzmanlarının da yeterli seviyede olmadığını dile getirdi. İş güvenliği uzmanlarının inşaat mühendisleri arasından çıkmasının sektöre değer katacağını belirten Göler, bu alana eğilmek isteyen öğrencilerin geleceğinin parlak olduğunu savundu.

İMSİAD ve UÜ İnşaat Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen semineri soru cevap kısmıyla tamamlandı. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89