banner94

banner77

banner69

banner88

Bademli'de Akdeniz esintisi

Bursa’nın köklü inşaat firmalarından biri olan Yonca İnşaat, Dalgıç Evleri 4 projesiyle Bademli’de görücüye çıkıyor.

GÜNDEM 12.05.2016, 13:47 12.05.2016, 13:47
Bademli'de Akdeniz esintisi
banner66

1972 yılından beri birçok farklı inşaat projelerini hayata geçiren Yonca İnşaat, Bursa’nın değerini hiçbir zaman kaybetmeyen bölgesi Bademli’de hayata geçirdiği Dalgıç Evleri 4 projesiyle adından söz ettiriyor. Villaya alternatif bir proje ürettiklerini söyleyen İnşaat Mühendisi Deniz Dalgıç, projelerini, komşuluğun olduğu, oldukça fazla bulunan yeşil alanıyla dikkat çeken bir konsept olarak tanımlıyor.

250’nin üzerinde projeyi müteahhit olarak tamamlamış, daha fazlasının da tasarım ve projelendirmesini gerçekleştirerek sektörde kendine hatırı sayılır bir yer edinen Yonca İnşaat, toplam 28 adet net 190 m2’lik bitişik nizam bahçeli evlerden oluşan, aynı zamanda Ege ve Akdeniz mimarisinde gördüğümüz sıra evler konseptinde yaptığı Dalgıç Evleri 4 projesi ile Bademli’de Akdeniz rüzgarı estiriyor.



Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

İsmim Deniz Dalgıç. Yüksek İnşaat mühendisiyim. Yonca İnşaat’ın içerisinde projeler yürütüyorum.

Yonca İnşaat ile ilgili bilgi alabilir miyiz?

Yonca İnşaat Ltd. Şti. 1972 yılında inşaat mühendisi Rafet Dalgıç tarafından Kocaeli’de kurulduğundan beri endüstriyel yapılarda birçok inşaat yaptı. Yonca İnşaat Bursa’da prefabrik betonarme yapı elemanlarını ilk kullanan firmalardan biri olarak dikkat çekti. Yıllar içinde yonca inşaat 250’nin üzerinde projeyi müteahhit olarak tamamlamış, daha fazlasının da tasarım ve projelendirmesini gerçekleştirdi. Yonca İnşaat 1999 yılında ticari perspektifini  genişleterek eğitim alanında yatırım yapmaya başladı. 80 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Eğitim Derneği’nin 21 okulundan biri olan, anaokulundan 12.sınıfa kadar yaklaşık 600 öğrencisi olan TED Bursa Koleji’nin en büyük hissedarıdır. Firmamız hali hazırda İnşaat Mühendisi Rafet Dalgıç ve şahsım tarafından yönetilmektedir.

Dalgıç Evleri 4 projesinden bahseder misiniz?

Yaklaşık 10 dönüm arsaya inşa edilen projede her evin kendine ait tapuda kayıtlı özel bahçesi bulunuyor. 2 buçuk katlı evlerde 3 yatak odası bir salon mevcutken, istenirse 4 yatak odası olarak da kullanılabiliyor. Kafeterya, sauna, fitness salonu, açık havuz ve çocuk oyun alanlarından oluşan sosyal tesislerinde mevcut olduğu proje toplamda 7000 m2 yeşil alanıyla dikkat çekiyor. Ege ve Akdeniz mimarisinde gördüğümüz sıra evler gibi bir görüntüsü olan projemizin fiyatları ise 550 binden başlıyor. Bahçe büyüklükleri ve evlerin konumlarına göre de fiyatlarımız değişiyor.

Baktığımızda genelde az konutlu projeler yapıyorsunuz? Bunun nedeni nedir?

İnsanımızın kollektif yaşamla ilgili sıkıntıları olduğunu düşünüyorum. O sebeple insanlarımız daha yönetilebilir yerlerde yaşamalı. Örneği 200, 300 konutluk sitelerde birçok sorun olur ve o siteyi yönetemezsin. Huzursuz bir ortam olur. O sebeple ben çok büyük projelere sıcak bakmıyorum. Genelde 20-25-30 konutlu projeleri tercih ediyorum. Bir de bu projelerde birbirine yakın profildeki insanları bir araya toplamaya çalışıp daha huzurlu harika bir proje ortaya çıkarmayı hedefliyorum.

Bir İnşaat Mühendisi olarak size göre doğru bir proje nasıl olmalıdır?

Ev o kadar kişisel bir şeydir ki insanın kendine has olması lazım. Kullanışlılık çok önemli. Herkesin evde yaşayış biçimi farklıdır. Eve geldiğindeki davranış akışından tutun da evin tarzına kadar herkesin kendine has bir yaşamı vardır. Maalesef biz de öyle bir standart var ki herkes aynı evde yaşıyormuş gibi konseptler üretiliyor. Son dönemlerde Bademli’ye baktığımızda alçak katlı projeler yapılıp hayat daha ekonomik olsun tarzında projeler üretilmeye başlandı. Bu bana da çok mantıklı geliyor. İşte biz bu konsepti biraz Dalgıç 4’ü yaptık. Bu projemiz; komşuluğun olduğu daha ucuz, yeşil alanın hayli fazla olduğu bir konsept. Villalara alternatif bir proje yaptık. Çünkü villalarda korkunç bir işletme maaliyeti var. Son dönemler bu bölgede beyaz yakalı azaldı. Amacımız beyaz yakalıyı da Bademli’ ye çekebilmek.

Bursa'da konut fiyatları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bursa için makul fiyat aralığı 300-500 bin arasıdır. Bunun üstünde fiyatlara sahip olan projenin satışında zorluk çekersiniz. Çok büyük ve çok pahalı projelerde Bursa'da alıcı bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Şu an Bursa'da bunun örnekleri var. Bence yanlış projeler yanlış fiyat politikaları. Büyük firmaların büyük projeleri İstanbul’da dağ başında da olsa kapış kapana gidiyor tabiri caizse ama Bursa'da henüz bu potansiyel yok. Farklı bir şehirdeyiz, dengelerini ve dinamiklerini iyi bilmek lazım bu şehrin.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner89