banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD-BTÜ iş birliği başladı

Atilla Ödünç: Kentsel dönüşüme en çok siz sahip çıkmalısınız...

GÜNDEM 02.01.2017, 15:53 10.01.2017, 15:39
İMSİAD-BTÜ iş birliği başladı
banner66

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile imzaladığı protokol gereği üyelerini öğrencilerle buluşturuyor.

İMSİAD, sektörün önde gelen tecrübeli iş adamlarını öğrencilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor. İMSİAD ve BTÜ tarafından ‘Kariyer Günleri’ adı ile organize edilen buluşmaların ilki gerçekleşti. İMSİAD Üyesi ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç tecrübelerini geleceğin mühendisleriyle paylaştı.

İMSİAD tarafından artık bir gelenek haline getirilen ve sektöre dair birbirinden önemli konu başlıklarıyla üyelerini öğrencilerle buluşturan İMSİAD, bu sayede hem öğrencilerin ufkunu açıyor hem de onlara model alabilecekleri kişilerle tanışma imkânı sağlıyor.

Bu kapsamda öğrencilerle buluşan İMSİAD Üyesi ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Atilla Ödünç, inşaat sektörünün yerel yönetimler ile olan ilişkisinin yanı sıra mesleki tecrübelerini de öğrencilere aktardı. İnşaat mühendisi mesleğinin meşakkatli olduğu kadar güzel bir meslek olduğunu ifade eden Ödünç, inşaat mühendislerinin kentle entegre olması gerektiğini ve yerel yönetimlerle uyumlu çalışmasının önemli olduğunu belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SİZE ÇOK GÖREV DÜŞECEK

Bursa’nın, güzel bir doğayı, çalışkan insanları, güçlü ekonomiyi ve öncü sanayiyi bünyesinde barındırmasının yanı sıra önemli bir konumda bulunduğunu ve bu yüzden Bursa’da okumanın şans olduğunu söyleyen Ödünç: “Henüz emekleme döneminde olan kentsel dönüşüm kavramı ayağa kalktığında, Bursa’nın hızlı bir şekilde dönüştüğünü ve daha özellikli bir şehir olacağını göreceğiz. Bu durumda biz inşaat mühendislerine ve geleceğimizin mühendisleri sizlere çok görev düşecek. Kentsel dönüşüme en çok inşaat mühendisleri sahip çıkmalı” dedi.

“Diploma her şey değildir” diyen Ödünç şöyle devam etti: “Diploma inşaat mühendisliğini öğrenebileceğinizi, bu işi yapabileceğinizi, eğitilmeye ve yeni tecrübeler edinmeye meyilli olduğunuzu gösterir. Yoksa diploma alınca hemen mühendis olmuyorsunuz. Staj dönemleri, farklı ofis tecrübeleri ve özellikle şantiyeler mesleği öğrenmenizde size çok faydası olacaktır. Bu konuyu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın.”

HİÇBİR GÜNÜNÜZÜ BOŞA GEÇİRMEYİN

“Eğitim hayatınız boyunca okuldaki her gününüzü dolu dolu geçirin” diyerek bilginin önemine değinen Ödünç sözlerini şöyle noktaladı: “Bilgi eğitim hayatınız boyunca bedava. Hal böyleyken hocalarınızdan, bizim gibi meslek büyüklerinizden, staj yaptığınız yerdeki tecrübeli meslektaşlarınızdan alabildiğiniz kadar bilgiyi almaya bakın. Çünkü özel sektöre geçtiğinizde kimse bilgiyi bedava vermeyecek. Özel sektörde bilgiyi satın almak durumundasınız. Emin olun okulda öğrendiğiniz her bilgi, meslek yaşamınızda illa bir yerlerde karşınıza çıkacaktır.”

Seminerin ardından geçilen soru-cevap bölümünde öğrenciler, merak ettikleri soruları Atilla Ödünç’e sordular. Program sonunda doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Öğüt tarafından Atilla Ödünç’e teşekkür plaketi takdim edildi.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89