banner94

banner77

banner69

banner88

İMO Bursa'da “Akyıldız” dönemi

İMO Bursa Şubesi'nde yapılan genel kurulda Basri Akyıldız başkan seçildi.

GÜNDEM 19.03.2014, 15:59 19.03.2014, 15:59
İMO Bursa'da “Akyıldız” dönemi
banner66

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi 13. Olağan Genel Kurulu, 16 Şubat Pazar günü yapılan seçimlerle tamamlandı. Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde gerçekleştirilen genel kurulda sabah erken saatlerde başlayan seçimi, Çalışma Grubu adayı Basri Akyıldız kazandı. Seçim sonucunda Çalışma Grubu listesi 592 oy alırken Ertuğrul Akagündüz’ün Başkan adayı olduğu Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu listesi ise 443 oyda kaldı.

İki liste olarak gidilen seçimlere yaklaşık üçte bir oranında katılım sağlandı ve İMO Bursa Şubesi’nin 3 bin 189 üyesinden bin 91’i oy kullandı. Oda sicil numarasına göre sınıflandırılan üyeler, sekiz sandıkta seçime girdi.

İMO Bursa Şubesi Eski Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin’in de oy kullandığı seçimde Çalışma Grubu’nun Basri Akyıldız başkanlığındaki yönetim kurulu, Fatih Canbazoğlu, Özgür Yaşar Özbey, Haluk Emre Akgün, Oktay Kaysı, Nurten Topaloğlu ve Gökçen Eryılmaz isimlerinden oluştu.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Basri Akyıldız, İMO Bursa Şubesi’nin oldukça yoğun bir dönemi geride bıraktığını işaret ederek, “Önümüzdeki dönemde de gerek meslektaşlarımızın gerekse ülkemizin bizi ilgilendiren sorunlarının çözümü için yoğun çaba göstermeye devam edeceğiz. Üyelerimizin bu güvenine layık olmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. İMO Bursa Şubesi mesleğimizi, meslektaşlarımızı, kentlerimizi ve ülkemizi ilgilendiren konularda lokomotif olmaya devam edecektir” dedi.

Yönetim Kurulu yedek listesinde Esra Güldeş Yakar, Mustafa Burak İmrekoğlu, İsa Serintürk, Yavuz Bahadır Aksoy, Alper Aydın, Umut Akdeniz ve Fatih Söylemez isimleri yer aldı.

TMMOB İMO Genel Merkez delegeleri ise, Mehmet Semih Pala, İbrahim Hakkı Demir, Mehmet Albayrak, Tahsin Kul, Sait Nur Şahin, Ali Kamil Goral, Doğan Tuğcu, Fettah Bilaloğlu, Mustafa Nihat Sağlam, Mehmet Mustafa Gökbulut, Mehmet Tekin, Ahmet Bağırgan, Mahmud Sami Döven, Mahmut Renkler, Aytaç Yılmaz, Turgay Yel, Erbil Doğru, Serdar Atak, Abdullah Turhan, Murat Gül, Ali Kemal Özbay, Sıddık Ebubekir Aslan ve Mehmet Şuayip Çatal isimlerinden oluştu.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89