banner94

banner77

banner69

banner88

Hayal, gerçeğe dönüşüyor

Hiyeldaim, artık Bursalılar'ın da hayalini gerçeğe dönüştürüyor

GÜNDEM 19.03.2014, 15:51 19.03.2014, 15:51
Hayal, gerçeğe dönüşüyor
banner66

Frenkçede hayalin mekaniği anlamına gelen ‘Hiyel’ kelimesi ile Türkçede sürekli anlamındaki ‘Daim’ kelimesini bir araya getirerek, Hiyeldaim adıyla İstanbul’da kurulan iç mimarlık ve tasarım firması, artık Bursalılar'ın da hayalini gerçeğe dönüştürüyor.

Şehirleşmenin giderek arttığı dünyamızda büyük kentlere egemen olan nüfus yoğunluğu ve kentsel karmaşadan insanları kurtaracak olan, doğru mimari arayışlar ile hayalin tasarlanması yani gerçeğe dönüştürülmesidir. Kentsel dönüşümün, binaları yenilediği günlerde insanların henüz tam anlamıyla farkında olmadığı tasarım olgusu ve kentin sahip olduğu mimari dokunun korunması anlayışının yakın gelecekte daha keskin çizgileriyle ortaya çıkması bekleniyor. Bireyler için standartlardan sıyrılıp hayatına değer katan adımlar atmak adına iç mimari ve tasarım çok önemli bir yerde bulunuyor. İşte tam bu noktada Bursa’da hem kendi hem de müşterilerinin hayallerini gerçeğe dönüştüren çok önemli iç mimari ve tasarım firmaları var. Bunlardan biri de Hiyeldaim.

Anıl ve Cansu Tolunay Berber çiftinin himayesinde Bursa’da çok sayıda ibdai işlere imza atan Hiyeldaim’in endüstriyel ürün tasarımından iç mimariye kadar hayalin gerçeğe dönüştürülmesi için gereken tüm süreçlere hâkim bir potansiyeli bulunuyor. İtalya ve Hollanda menşeili çeşitli ürünlerin ithalatçılığına da sahip olan Hiyeldaim, kendine özgü tasarımsal ürünler de geliştirebiliyor.

Kendini endüstriyel tasarımcı olarak tanıtan Anıl Berber, aynı zamanda görsel iletişim yüksek lisansı yapıyor ve bu eğitim sürecinin işin başarısına katkısı olduğunu vurgularken “İşimizle ilgili enstrümanları kullanma kabiliyetine sahibiz. İç mimarlık tasarımın yanında grafikle de yakından ilgiliyiz. Bizim için önemli olan alan, bu alanın büyüklüğü ya da küçüklüğü önemli değil. Uzay mantığında bakıyoruz ve gördüğümüz her şeyi üçüncü boyutta tasarlama çalışmaları yapıyoruz” dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden iç mimar olarak mezun olan ve yüksek lisansını tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede halen doktorasını sürdüren Cansu Tolunay Berber, “Bursa ile tanışma faslındayız. Bursa’da tasarıma ve özel ürünlere ilgisi olan ama daha çok İstanbul’da bu tarz arayışlarını sürdüren bir kesim var. Biz, bu noktada Bursa’nın kendi ihtiyacını Bursa’da karşılayabilme imkânına sahip olması için burada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kendi iş ölçeğimizde Bursa’da tek olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hiyeldaim, Balat bölgesinde bulunan Bamboo Park’ta, tasarım, proje ve ürünlerinin yer aldığı bir yandan işin mutfak diğer yandan hayale dokunma fırsatının yakalanacağı iyi düşünülmüş bir ofiste hizmet sunuyor. 


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89