banner94

banner77

banner69

banner88

Gencer: 2016 yılında temkinli olmalıyız

Gncr İnşaat Yatırımları Sorumlusu Güçlü Gencer GNCR İnşaat’ın yatırımlarını ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

GÜNDEM 24.02.2016, 13:46 24.02.2016, 13:46
 Gencer: 2016 yılında temkinli olmalıyız
banner66

Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri olan GNCR Holding geçtiğimiz günlerde Sheraton Otel’de 22. yılını çalışanları ve aileleri ile kutladı.

Bünyesinde Gintem Madde Yönetimi A.Ş, Toirent A.Ş, GP A.Ş, WinWin A.Ş, Turp A.Ş, GNCR Enerji A.Ş. ve Gncr İnşaat şirketleri bulunan GNCR Holding, 22. yılını büyük bir coşku ile kutladı. GNCR Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Holding bünyesinde bulunan Gncr İnşaat Yatırımları Sorumlusu Güçlü Gencer GNCR İnşaat’ın yatırımlarını ve inşaat sektörünü değerlendirdi.

İstanbul ağırlıklı çalıştıklarını ve hali hazırda 2 projeleri olduğunu belirten Gencer, operasyonel olarak Bursa'da, yönetim olarak İstanbul’da faaliyet gösterdiklerini belirtti. İnşaat kökenli bir firma olduklarını ve süreç içerisinde diğer iş dallarına geçiş gösterdiklerini de vurgulayan Gencer, “Biz inşaat kökenli bir firmayız. İnşaatçılıktan diğer iş dallarına geçtik. Şu an İstanbul’da sürdürdüğümüz iki projemiz var. Biri Boğaz hattında, Emirgan’da. Ötekisi  de Halkalı’da. Halkalı’da yer alan projemiz 40 bin m² üzerinde yapılacak bir inşaat olacak ve yakın zamanda başlayacak” dedi.

Bursa'da konut düşünmüyoruz…

Bursa'daki şirket yapılanmasının devam ettiğini belirten Gencer, Bursa'da arazileri olmasına rağmen konut sektörüne girmeyi düşünmediklerini söyledi. Bursa ile ilgili projeleri gelecek zamanda hayata geçirmek istediklerini ifade eden Gencer şunları söyledi: “Bursa’da kendi arazilerimiz var. Buralarıyla ilgili birkaç düşüncemiz oldu ama Bursa’da konut sektörüne girmeyi düşünmüyoruz. Ama aklımızda ticari ruhsatla yapılacak birkaç inşaat işi var. Kendi arazilerimizi bu şekilde değerlendirmeyi düşünüyoruz. Örneğin bir okul grubu sizin arsanız üzerinde bir kompleks kurmak istiyor ama satın almak istemiyor. Diyor ki bana burayı şu şartlarda inşa et ve 20 seneliğine bana kirala. Bu şekilde yürüyen bir sistem var. Okul, otel veya bu tür herhangi bir ticari yatırımı bu konseptte yapmayı düşünüyoruz.”



Dengeli olunmalı…

Sektörün 2015 yılını da değerlendiren Gencer 2016 yılında ise temkinli olmak gerektiğini söyledi. Gencer sözlerini şu şekilde tamamladı: “ 2015 aslında bizim konuları projelendirmemiz açısından iyi geçti. Yoğun bir şekilde Halkalı’daki işimizin projelendirilmesiyle meşgul olduk. Onun haricinde 2015, bizim enerji yatırımlarımızın yoğunlukla olduğu bir sene olarak da geçti aynı zamanda. Ki 2016 başında, bu ay açılacak olan güneş enerjisi santralimizle ve yazın açılacak olan rüzgar enerjisi santralimizle yatırımlarımızın meyvelerini toplar hale gelmeyi umuyoruz. 2016’dan açıkçası umutlu olmak istiyoruz. Zira bizim de inşaat yatırımlarımız başlıyor ama inşaat açısından temkinli olunması gerektiğine inandığımız bir dönemdeyiz. Çünkü klasik şekilde birileri örneğin inşaat sektöründen para kazanıyorsa, herkes “Ben de yapmalıyım, ben de para kazanmalıyım” şeklinde düşünüp bir yandan arzı artırabiliyorlar. O yüzden arz talep dengesi açısından daha temkinli olunması gerektiğine inanıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
21°
kapalı
banner61
banner62
banner89