banner94

banner77

banner69

banner88

Genç İMO’dan deprem bildirgesi

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük depremler ile ilgili bildirge hazırladı.

GÜNDEM 16.03.2023, 13:38
Genç İMO’dan deprem bildirgesi
banner66

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Oruç Muhammed Aslan, gündemde olan İmar Affı ile ilgili uyararak, “Dünyanın her yerinde depremler değil usulsüzlük ve ihmal öldürür. İmar Affı dün cinayetti, bugün de cinayettir ve gelecekte de katliamlara sebep olacaktır. İmar affı, yüzölçümünün yüzde 96’sı ve nüfusunun yüzde 99’unun deprem bölgesi olan Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bir daha asla gündeme gelmemelidir” dedi.

Gençlik Komisyonu’nun açıklamasına destek veren İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, ise şunları söyledi:

“Biz Oda ve Bursa Şubesi olarak belediyelerimizle diyalog halindeyiz. Bursa’da 3 belediyemiz ile işbirliğimiz var. Bunun diğer belediyelerle ve Büyükşehir olarak da yürütülmesini talep ettik. Bu sürecin ardından bu görüşmeler hızlanacaktır. Bizim artık deprem odaklı binalar ve kentler oluşturmayı önceliklememiz gerekir.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89