banner94

banner77

banner69

banner88

'Dünyayı Verelim Çocuklara' projesi hayırseverlerden destek bekliyor

Bursa’da Nehir Özbey İç Mimarlık, depremden etkilenen çocukların yarasını bir nebzede olsa sarabilmek için “Dünyayı verelim çocuklara” isimli projeyi hayata geçirdi. Proje yürütücüsü iç mimar Nehir Özbey, projeyle onlarca çocuğun yüzlerini güldürebileceklerini ifade ederek destek beklediklerini belirtti.

GÜNDEM 16.03.2023, 17:24
'Dünyayı Verelim Çocuklara' projesi hayırseverlerden destek bekliyor
banner66

Bursa’da Nehir Özbey İç Mimarlık, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve beraberinde birçok ili etkileyen depremler nedeniyle, depremin psikolojik ve fiziksel etkilerini yaşayan çocuklara yönelik 'Dünyayı verelim çocuklara' isimli projeyi faaliyete geçiriyor. İçmimar Nehir Özbey, “Afetin ilk günlerinden beri herkes gibi elimden geldiğince bölgeye destek olmaya çalışıyorum. Bir anne olarak, çocuklar konusundaki ekstra hassasiyetimden bahsetmeyeceğim. Bölgede ilk andan itibaren en çok çocukların mağdur olduğu aşikar ve bazı durumlar hepimizi gerçekten çok üzdü. Gece yattıkları sıcacık güven dolu yataklarından sabah uyanamadılar. 11 şehrimizdeki binlerce çocuğumuz uykuda her şeylerini kaybettiler. Her çocuk, bu anlamda depremden çok etkilendi ve maalesef bu etkileri ömür boyu taşıyacaklar. Bugün! Elimizden geldiğince onların odaklarını değiştirerek yaşamlarını normalleştirebilmek, yaşadıkları kötü şartları bir nebze iyilestirebilmek ve psikososyal anlamda desteklenmelerini sağlamak amacıyla bir proje başlattık” şeklinde konuştu. 

'Dünyayı verelim çocuklara' Projesi... 

Proje hakkında bilgiler veren İçmimar Nehir Özbey, “ Dünyayı verelim çocuklara isimli projemiz uzun vadeli bir proje olmakla beraber, MiniKo adını verdiğimiz etkinlik ve oyun konteynerları tasarımımız ile ilk adımı atılmış oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Turgay Erdem'in sınır koymaksızın sağladığı nakliye ve altyapı desteği, daha sonra tek tek açıklayacağımız kurum ve derneklerin destekleri ile her bir konteyner kente 1-2’şer MiniKo. gönderimini sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız hepimizin çocukları ile benzer şartlarda yaşam sürmesi gereken çocuklara , ellerinde tek kalan "Çocuklukları"nı yaşatabilmek. Hedefimiz, çocukların yaşamış olduğu bu zor şartları bir nebze olsa hafifletebilmek ve olabildiğince çok çocuğa ulaşabilmek” diye konuştu.

Nehir Özbey: 15 konteynerı hazırlamaya başladık

“Uzun vadede ise destek olabilecek sanatçı, yazar, pedagog ve eğitimcilerin belirli aralıklarla dönüşümlü ziyareti planlanarak  sunum ve aktivite yapmaları organize edilip projenin sürdürülebilirliği sağlamak istiyoruz.” diyen Nehir Özbey, “Biz 15 konteynerı hazırlamaya başladık ve gönderimini sağlayacağız bile. Bizim gibi "Bir çocuk gülüşü ile dünya değişir, onlar geleceğimiz" diyorsanız, onlarca çocuğu güldürmek için destek olabilirsiniz” dedi. 


Destekleriniz için 0532 238 41 41

Nolu telefondan ulaşabilirsiniz...

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
24°
açık
banner61
banner62
banner89