banner94

banner77

banner69

banner88

Gecekondu dönüşüm affına İMSİAD'tan destek

Mescioğlu: Bu karar kentsel dönüşümü hızlandırır.

GÜNDEM 18.02.2016, 13:42 18.02.2016, 13:42
Gecekondu dönüşüm affına İMSİAD'tan destek
banner66

Hükümet, kaçak yapılara, kentsel dönüşüme girme koşuluyla elektrik, su ve doğalgaz bağlama izni vermeye hazırlanıyor. Gecekondulara dönüşüm için gelecek olan bu affın kentsel dönüşümü hızlandıracağını söyleyen İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uzun bir zamandır sektörün en önemli konularından biri olan kentsel dönüşüm için devlet bir adım daha attı. Dönüşüm için “vatandaşın rızası”nı alma konusunda yeni bir çalışma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10 yıl içinde kentsel dönüşüme katılma taahhüdü karşılığında, 1 Kasım 2015’ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlamaya izin verecek bir yasa tasarısı hazırlamak için kolları sıvadı.

Kararı destekliyoruz…

Oslobet 12px;">Bursa'da kentsel dönüşüm konusunu yaptıkları çalışmalarla konuyu sürekli gündemde tutmaya çalışan İMSİAD cephesinden konuyla ilgili değerlendirme geldi. Alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, bu kararın kentsel dönüşümü hızlandıracağının altını çizdi. Mescioğlu, “Bakanlığımızın insanlarımızın güvenli-modern konutlara kavuşabilmeleri için böylesi bir adım atması olumlu bir hamledir. Bu kararın, halen riskli alan kapsamındaki kaçak yapılarda yaşayan yurttaşlarımız için geçerli olacak olması da suistimalleri engeller. Bizler İMSİAD olarak bu kararı ve yurttaşlarımızı güvenli konutlara kavuşturmak için alınacak tüm kararları destekliyoruz” dedi.

Dönüşümü hızlandıracak bir karar…

İMSİAD olarak kentsel dönüşüm konusunu her daim gündemde tuttuklarını belirten Mescioğlu değerlendirmesini şöyle tamamladı: “Devletimiz kentsel dönüşüm kararı aldığından bu güne kadar, İMSİAD olarak her zaman bu kararı destekledik ve yaptığımız çalışmalarla buna katkı koymaya çalıştık. Yerel Yönetimler ile iş birliği içerisinde bulunarak, halkımızı da müteahhitlerimizi de bilinçlendirmeye ve dönüşüme teşvik etmeye çalıştık. Amacımız halkımızın daha sağlıklı, daha yaşanılabilir konutlara ulaşmasıdır. Bakanlığımızca alınan bu son kararı da İMSİAD olarak memnuniyetle karşıladık. Bu karar, vatandaşlarımızın sağlıklı binalara kavuşabilmeleri için büyük bir şans olduğu kadar, kentlerimizde de gecekondu sorununu çözebilmek için atılmış önemli bir adımdır. Umuyoruz ki vatandaşlarımız bu şansı kullanır ve kentsel dönüşüm biraz daha hızlanır” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
kapalı
banner61
banner62
banner89