banner94

banner77

banner69

banner88

Boyacılar 2015'ten mutlu, 2016'dan umutlu

Boya ve dekorasyon sektörünün duayenleri, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası’nın düzenlediği geleneksel yılsonu etkinliğinde biraya geldi.

GÜNDEM 18.02.2016, 14:57 18.02.2016, 14:57
Boyacılar 2015'ten mutlu, 2016'dan umutlu
banner66

Yıldırım’daki Molla Yegân adlı mekânda yapılan etkinliğe, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bahri Şarlı, BESOB Başkanı Arif Tak’ın yanı sıra oda başkanları ile Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası’nın üyeleri katıldı.

Bursa’da boya ve dekorasyon sektörünün tanınmış markalarının sahipleri, etkinlik öncesinde gazetemiz için 2015 yılını değerlendirerek, 2016 beklentilerini açıkladılar.

 

 

Ferhat Daysalı – Bursa Boya Dekorasyoncular Odası Başkanı

Ülke olarak çok seçimli bir süreç yaşadık ama sektör olarak iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Hatta 2016’da kentsel dönüşümün başlaması ümidiyle bununla paralel olarak konut faizlerinin düşeceğini umut ediyoruz. Seçimlerden dolayı belirsizlik birkaç önemli seçim yaşandı. Konut faizleri yükselince inşaat sektörünü etkiledi. Tek partinin iktidar olmasıyla istikrar geleceğini ve konut faizlerinin daha makul olacağını düşünüyoruz.

 




Sinan Altınmasak - Altınmakas LTD ŞTİ

2015 yılı seçim yılıyla birlikte beklentilerin bir miktar altında seyretti. Beklentilerin içerisinde ufak tefek durgunlar bekleniyordu. Yılın sonuna doğru dövizdeki hareketler de etki etti. 2016 yılı daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Sektörümüz daha da hareketlenecektir. Bankaların faizlerini biraz daha düzenlemesiyle konut sektörü daha da hareketlenecektir. Bunun da inşaata tedarik sağlayan firmalara katkı sağlayacağını düşünüyorum.

 

Habip Bozkurt - Çağrı Yapı Dekorasyon

2015 normal geçti. 2016 inşallah daha iyi olacak. Sıkıntılar var ama daha iyi olacak. 2 seçim yaşamamız biraz durgunluk oluşturdu ama dünyada da bir durgunluk var. Türkiye’de de olması normal. Ancak istikrarlı gidiyor işlerimiz.

 

Cemal Tuna - Tuna Boya

Tipobet class="MsoNormal">2015 yılı ekonomik sorunlar ve dövizde yaşanan problemlere karşı stabil olarak geçen seneyi karşıladık. Hatta yüzde 5-10 gibi bir ciro artışımız meydana geldi. 2016’da da bu artışın yüzde 10-15 olacağı kanaatindeyiz. Geri dönüşümler var, kentsel yapılaşma var. İzolasyon ön plana çıktı. Tekrar evler boyanıyor. Bu vesileyle Yağlı Boyacılar Odamız Bursa’yı güzelleştirmeye talip olacak.

 

Bünyamin Kaya - İpekoğulları Boya

2015 sıkıntılı geçti. 2016’dan umutluyuz. İyi şeyler olacacğı beklentisi içindeyiz. 2015’te ne büyüdük, ne de küçüldük. 2016’da projelerimiz var inşaatla ilgili. İyi olacağını düşünüyoruz. Kentsel dönüşümün faydası olacak. Ancak daha yerine oturmadı. Emsal artışı da olursa daha iyi bir hareket olur ve faydalı sektörümüze faydası olur diye düşünüyorum.

Nuri Aslan - Mahmutoğlu Dekorasyon

2015 yılı hepimizin malumu seçimler nedeniyle durağan geçti. Açıkçası başarılı geçmedi sektörümüz için. Çok kötü diyemeyiz ama iyi de değil. Çok karamsar olmamak lazım. Güçlü bir siyasi irade var. Güncel olumsuzlukları bahane ederek kötümser olmamak lazım. Güçlü bir iktidar, ekonomimizi olumlu etkileyecektir. Sektörümüz açısından iyi bir yıl geçireceğimiz kanaatindeyim.

 

Zeki Eker - İZOMET YKB - BTSO 17. Komite Meclis Üyesi

Bursa’da sektörün öncülerindeniz. Öncü olan firmaların Bursa bölge bayisiyiz. Sektörün en büyük sorunu bana göre merdiven altı üretim. Kalitesiz ve TSE standardına uymayan ürünlerin kullanılması. Taşeron adı altında vergiye tabi olmayan bilinçsiz üretim yapan, sigortasız adam çalıştıran ve esnafla aynı kefeye konup bunların ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.

2015 yılı bence iyi geçti. 7 Haziran ve 1 Kasım arası çok zaman farkı olmadığı için sektörümüzü çok etkilemedi. Devam eden projeler sürdü ve bitme aşamasına geldi. Bu sene yapıyla ilgili en büyük avantaj Kuveyt ve Arabistan gibi ülkelerde Arapların Bursa’da gayrimenkule rağbet göstermesi inşaat sektörünü rahatlattı. Önümüzdeki sene rağbetin artacağını ve sektörün şahlanacağına inanıyorum. İnşallah iyi olacak

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89