banner94

banner77

banner69

banner88

Fuar yüzleri güldürdü

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün kalbi, Bursa İnşaat ve Rising City Gayrimenkul Fuarları’nda attı.

GÜNDEM 05.06.2017, 11:58 05.06.2017, 12:04
Fuar yüzleri güldürdü
banner66
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş, İMSİAD, BURTİMDER, BEMO katkılarıyla gerçekleştirilen fuarı bu yıl 30 ülkeden 52 bin 225 kişinin ziyaret etti. En seçkin projelerin yanı sıra yeni ürünlerin tanıtımının da yapıldığı fuara ilişkin görüşlerini aldığımız firma temsilcileri, geçen yıla göre fuar ziyaretçilerinin ‘daha nitelikli’ olduğunu, fuarda sıcak satış gerçekleştirdiklerini, önemli sayıda ön protokol imzaladıklarını ve kısacası fuardan memnun ayrıldıklarını söylediler.

Altın, “İyi ki katılmışız.”

Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın:

“Altın İnşaat olarak fuara ilk kez katıldık. Fuarın katılımcıları ve ziyaretçilerini çok olumlu gördüm. Katılımcı diğer firmaların sahipleri arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerde de aynı fikir mevcut. İyi ki katılmışız diyorum. Beklentimizin fevkinde bir ilgi ve taleple karşılaştık. 2 projemizim maketi vardı stadımızda ama 6 projenin tanıtımını yaptık. Direkt satış yapmadık ama 110 civarında ön talep formu aldık. Bu taleplerin haricinde yabancı yatırımcıların da ilgisi fazlaydı. Hâlihazırda 7 firma yetkilisi ile görüştük, randevulaştık ve bunların büyük bir kısmından önemli geri dönüş olacağını düşünüyorum.”

Şaroğlu, “İlk kez katılım sağladık.”

CNR Group Yönetim Kurulu Başkanı Tomurcuk Şaroğlu:

“Çınar Deluxe projemizle 64 metrekarelik bir stantla fuarda yerimizi aldık. CNR Group olarak fuara ilk kez katıldık. Geçen sene ziyaretçi olarak fuarda bulunmuştum. Eğer geçen sene ile bu seneki ziyaretçi profilini kıyaslayacak olursam, daha kaliteli bir kitle var diyebilirim; gözlemim bu yönde. Standımız hiç boş kalmadı; çok memnunuz. Fuar gayet olumlu geçti ve hatta satış da gerçekleştirdik. Fuardan elde ettiğimiz izlenimlerle sonraki projelerimiz için altyapı oluşturduk da diyebilirim.”

İşbaşaran “Bilinçli bir ziyaretçi kitlesi vardı.”

Masachi Büro Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan İşbaşaran:

“Geçen sene de fuarda yerimizi almıştık ve ondan memnun ayrılmıştık. O memnuniyet bizi etkileyerek bu sene de fuara katılma kararı aldırdı. Bu yılki fuardan da gayet memnunuz. 15’e yakın firma ile ciddi görüşmelerimiz oldu ve büyük çoğuna ciddi derecede önemli projeler hazırlayacağız, teklif sunacağız. Bu fuar Bursa için, Bursa halkı için yapılıyor. Bursa’nın ve Bursalının fuara olan ilgisi gayet iyi. Fuarda görebildiğim kadarıyla bilinçli bir ziyaretçi kitlesi vardı. Bizim için çok kalabalık olması değil, nitelikli olması önemli. Referandumun ardından insanlar normal hayata çok çabuk adapte olabilmişler, fuar bize bunu göstermiş oldu.”

Andıç, “Fuar her sene üstüne koyarak gidiyor”

Altıniş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç:

“Fuarın üçüncü senesindeyiz. Her sene gelişerek buraya geldi. Bu sene fuarı daha da kaliteli buldum; gelenler açısından, katılımcı firmalar açısından. Birçok yeni meslektaşımız da burada stant açtı, maketlerini sergiliyorlar. Bu sene nitelik daha iyi her açıdan da. Gelen müşterilerin yerlisi de, yabancısı da göz doyurdu bu sene. Son derece memnunum fuarın geldiği noktadan. Her sene üstüne koyarak gidiyor. Seneye umuyorum çok daha iyi olur.”

Mescioğlu, “Fuardan çok memnunuz”

Mescioğlu İnşaat A.Ş Satış Pazarlama Müdürü Büşra Nur Mescioğlu:

“Mescioğlu İnşaat olarak 35 yıldır yapı sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Geçen seneye göre standımızı büyüttük ve bu yıl fuarda 160 metrekarelik bir stantla yer aldık. Fuardan çok memnunuz. Umarız ki geri dönüşler de iyi olacak. İkili görüşmeler oldukça iyi geçti Yabancı ziyaretçilerimiz de oldu. Stant içerisinde doğrudan satış işlemlerimizi gerçekleştirdik. Özellikle Millet mahallesinde, yer alan Milkent projemizde satışlarımız hızlı bir şekilde devam etti. Aynı zamanda Mudanya’da yer alan Sealine projemize de ilgi yoğundu diyebilirim. Gelen ziyaretçilerimizin standımıza ilgisi oldukça yüksekti; aracılığınızla Mescioğlu Grup ailesi adına teşekkür ediyorum.“

Bayam, “Daha faydalı bir fuar oldu”

BHB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bayam:

“Fuara ikinci defa katılıyoruz. Geçen seneyle bu seneyi kıyaslarsak, daha bilinçli bir müşteri profili var. Belki gelen giden sayısı olarak karşılaştırdığımızda aynı olabilir ama biz, ne istediğini bilen, beklentilerine göre konut arayan müşteri kitlesinin olduğunu gördük bu fuarda. Daha faydalı bulduk geçen seneye göre.”

Arslan, “7 senedir katılyoruz”

Dilekpor Soner Arslan:

“Bizim için burada önemli olan müşterilerimizle bir araya gelmek veya yeni insanlarla buluşmak, ürünlerimizi tanıtmak olduğu için fuarla iyi geçiyor. 7 senedir 136 metrekarelik standımızla fuarda yer aldık. Ürün çeşidimiz her geçen sene biraz daha artıyor. Fuarda yeni ürünümüzü de tanıttık. Bunlar alçı ve alçı levha profilleri. Bursa’da bunun imalatını böyle büyük çapta yapan yok. Hem kapasite olarak hem çeşit olarak yeni bir ürün. Bursa’da yapan ilk firmalardan biriyiz.”

Saçmacı, “İlk kez katıldık”

Erol Saçmacı İnşaat’tan Erkan Saçmacı:

“65 metrekarelik bir stantla fuarda yerimizi aldık. Bu ilk fuarımız. İlk fuarımız olmasına rağmen gayet başarılı bir fuar geçirdik ve beklentimiz karşılandı. Fuarda maketten tanıtım yapmadık. Bunun nedeni de fuarda vatandaşlarımızla birebir ve sıcak temas kurabilmekti.”

Fenerci, “Fuar güzel fırsatlar sağlıyor”

Fener İskele Murat Fenerci:

“Fuarın yapısı İMSİAD’ın dahil olmasıyla biraz daha tarz değişikliğine gitti. Bu bir artı mı, artı. Farklı sektörler bir arada buluşmuş oldu. Daire satmak isteyenler için büyük bir avantaj. Bizim için de müteahhitlerle tanışmak için güzel bir fırsat sağladı. İnşaat fuarının eksilerinin hepsini sıfırlamış diyebiliriz. İnşaat malzemecileri olarak daha çok ürün satabileceğimiz müşteri kitlesiyle kalmak istiyoruz. Bu anlamda geçmiş senelerde güzel çalışmalar yapılmıştı. Bu sene sanki biraz onlar zayıfmış gibi geliyor.”

Öncel, “Geçen yıla göre daha canlı”

Takipçi Emlak Erkan Öncel:

“Geçen yılla bu yılı değerlendirdiğimizde, geçen yılın çok daha canlı, heyecanlı ve hareketli olduğunu biliyoruz. Zaten bu yıl fuara tekrar katılmamızın ana sebeplerinden bir tanesi geçen yılki fuar dönemi ve fuardan sonraki dönemde aldığımız tepkiler oldu. Ama bu yıl katılımcı sayısının fazla olduğunu biliyoruz. Çok kaliteli firmaların da olduğunu biliyoruz ama zamanlama anlamında bir handikap yaşadığını fuarın kabul etmemiz gerekiyor. Bu nedir? Hemen referandum sonrası fuarın başlaması gerçekten bir şanssızlık olarak değerlendirmek lazım. Arada en az bir ay, bir buçuk ay gibi bir zaman olsaydı, o zaman başka şeyler konuşur olacaktık şimdi. Genel olarak baktığımızda bu şekilde değerlendiriyorum. Firma olarak bu fuardan beklediğimizi aldık mı? Aldık. Biz gayrimenkul firmasıyız ve 15yıla dayanan bir mazimiz var.”

Demir, “2-3 kat verimli bir fuar oldu”

Emiroğulları İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demir:

“Güzel geçti. Beklediğimizin üzerinde bir performans oldu hem yerli hem yabancı yatırımcılar açısından. Geçen yıla nazaran 2-3 kat daha verimli bir fuar geçirdik. Bu fuara özel iki projemi vardı; Nefes ve Renk Mudanya. Gayet de güzel tepkiler aldık.”

Kalaycı, “Fuarların canlı ve hareketli olmasını arzu ediyorum”

Karadeniz İskele Kalıp Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kalaycı:

“Fuara üst üste 5,6 yıldır katılıyorum. Fuarlar, genellikle firmaların yenilik açısından, ürün açısından, kendini geliştirme açısından çok önemli. Her yıl aynı ürünle fuara çıkıyorsanız bunun bir esprisi yok diye düşünüyorum.  Bir dönem normal iskelelerle stant açtık, fuarlarda bulunduk. 3 yıldır hareketli cephe platformları üretiyorum, 3 yıldır onunla katılıyorum. Bir Bursa firmasıyız ama Türkiye’ye mal olmuş bir firmayız. Bu yılki fuardaki yeniliğimiz personel ve yük asansörü. Bu makineyi yeni ürettik. İlk kez bu fuarda sergiledik. Fuarda bu tür çeşidi olan tek firma benim. Onun için ilgi bize mutlaka var. Ama yeterli ilgiyi bulabildiniz mi diye sorarsanız bu yılki fuarda… Fuarların canlı ve hareketli olmasını arzu ediyorum. O canlılık ve hareketi bu yılki fuarda ben bu sene göremedim. “

Coşkun, “Marka değerini artırmak için buradayız”

Kurt Çini – Burak Coşkun:

“Biz fuara Kurt Çini A.Ş markasının devamlılığı için katılıyoruz. Müşteri kaybımız yok. İşin aslına bakarsak marka değerini artırmak için buradayız. Bu yıl fuarda şunu fark ettim; nitelikli insanlar geldi fakat tanıtımda bilemiyorum ama bir takım hatalar, yanlışlıklar yapılmış olabilir.”

Milli, “Gayet başarılı geçti”

Marof Yapı Murat Milli

“Fuara ilk kez katılmıyoruz ve bu yılki standımız 36 metrekare. Fuar bizim için gayet başarılıydı. Vatandaşların, uygulamacıların, inşaat firma sahiplerinin ürünlere ilgisi baya iyiydi. Yeni çıkarttığımız ürünler olduğu için de gayet yararlı oldu bize. Ortadoğu’dan, Arap yarımadasından gelenlerden bayilik isteyenler oldu. Yerli ve yabancı yatırımcıdan ilgi gördük. “

Altay, “Geçen sene de olumlu izlenimlerle ayrılmıştık”

Meteor İnşaat Satış Müdürü Alpay Altay:

“Biz ilk defa geçen sene katılmıştık bu fuara. Geçen sene de olumlu izlenimlerle ayrılmıştık. Bizim hem kısa dönemde, hem uzun dönemde hedeflerimiz için faydalı olacağını düşünmüştük ve öyle de oldu. Bu sene geçen seneye göre daha hareketli gördüm. Hem sektörden olan arkadaşlarla kaynaşmamızı sağladı, kopan irtibatlarımızı tekrar sağlamlaştırdık, hem potansiyel müşterilerimizi burada ağırladık, hem de bugüne kadar bize ulaşamamış müşterilerle irtibata geçmiş olduk. Dolayısıyla birçok alanda fayda sağladığını düşünüyorum.”

İloğlu, “Sektöre yakışır bir fuar”

Rich World Gayrimenkul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İloğlu:

“Ülkemiz ekonomisinin öncü şehirlerinden Bursa’ya ve ekonomimizin lokomotifi inşaat sektörüne yakışır bir fuarı sonlandırdık. 30 ülkeden 52 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlayan fuarda, yaptığımız sıcak satışlardan ve standımıza gösterilen ilgiden son derece mutluyuz. Her yıl bir önceki fuardan daha farklı bir konsept hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Bu yıl da fuar boyunca Bursamızın çok değerli 5 firmasının projelerini standımızda sergiledik ve proje sahiplerimiz de gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını bizlere ilettiler.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89