banner94

banner77

banner69

banner88

Uluslararası Gayrimenkul Borsası kuruluyor

Başbakan Yardımcısı Canikli, Uluslararası Gayrimenkul Borsası kurulacağını söyledi.

GÜNDEM 05.06.2017, 12:11 05.06.2017, 12:14
Uluslararası Gayrimenkul Borsası kuruluyor
banner66
Başbakan Yardımcısı Canikli Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde düzenlenen CEO Club Büyüme ve İstihdam Zirvesi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimleriyle İSEDAK bünyesinde kurulacak borsada, İSEDAK üyeleri yer alacağını belirten Canikli, “Aynen menkul kıymetler borsası gibi. Orada kağıtlar, hisseler el değiştiriyor, burada gayrimenkuller el değiştirecek” dedi

Hiçbir risk içermiyor

Projenin dünyada bir ilk olduğuna ve hiçbir risk içermediğine dikkat çeken Canikli, konu ile alakalı yasal düzenlemelerin önümüzdeki günlerde Meclis’e taşınacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bütün güvenlik mekanizmaları sistemde var. Yani bir gayrimenkul satıcısı, konut, arazi, proje, AVM olabilir, borsaya fiyatıyla birlikte girecek. Aracı kurumlar vasıtasıyla... Fiyatını İSEDAK üyesi tüm ülkelere açık olacak şekilde gayrimenkulü satabilecek. Hiçbir risk içermiyor. Hem alıcı hem de satıcı açısından aracı kurumlar garanti ediyor güvenliği. Takasbank veya benzeri bir kuruluş devrede. Parayı tahsil etmeden, tahsil ettiği garanti edilmeden tapu verilmiyor. Aynı anda gerçekleşiyor veya tapu dijital ortamda, tapu dairesine gitmeden el değiştirebilir hale gelebiliyor. Bununla ilgili yasal düzenlemeleri önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk edeceğiz. Çok çok önemli bir proje. Bu dünyada ilk olacak. Başka hiçbir uygulaması yok. Piyasa dijital olacağı için nerede kurulduğunun bir önemi yok. Ama Türkçe olarak bütün altyapı çalışmalarını yapıyoruz. İSEDAK ülkelerinin kurucusu olduğu, her ülkenin eşit oranda kurucu hissedarlığa sahip olduğu bir model olacak."

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89