banner94

banner77

banner69

banner88

Ev almanın püf noktaları

Uzmanlar ev sahibi olmak isteyenlere önemli önerilerde bulunuyor.

GÜNDEM 14.01.2012, 23:39 14.01.2012, 23:39
Ev almanın püf noktaları
banner66

İster yeni bir projeden ister ikinci el, herkesin hayali başını sokacak bir eve sahip olmak. Ancak gayrimenkul yatırımında ince eleyip sık dokumak, birçok faktörü göz önünde bulundurmak ve çok araştırmak önemli. Konutun bütçeye uygunluğunun yanında, merkezi bir bölgede yer alması, çevresi, kamusal ve sosyal donatı alanlarına yakınlığı önemli ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar da var.

RE/MAX Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Broker’ı Kurtuluş Geçmiş, ev hayali kuranlara konut satın alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

Türk halkının konut alırken dikkat etmesi gereken birçok konu hakkında eskiye göre daha bilinçli hale geldiğini kaydeden Kurtuluş Geçmiş, ancak halen gözden kaçan noktalar olduğunu belirtti.

ISITMA SİSTEMİ

Yeniden düzenlenen kanunlarla merkezi sistem zorunluluğu getirildiğini kaydeden Geçmiş, “Satın alacağınız ev yeni proje ise, merkezi sistem olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Satın alacağınız ev eski proje ise satın aldıktan sonra site yöneticisi beklemediğiniz bir anda kapınızı çalıp ısıtma sistemi değişikliği için ödeme isteyebilir. Ayrıca satın alacağınız evde ısıtma için aylık ortalama giderleri araştırmalısınız” dedi.

SAĞLAMLILIK

Yeni projelerden konut satın alırken teknik şartnamelerin incelenmesi gerektiğini ve mutlaka imza altına alınmasının önemine değinen Geçmiş, deprem ve diğer doğal afetler ile hırsızlığa karşı alınmış tedbirlerin de kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

PROJEYE UYGUNLUK

Satın alınan konutun, kat mülkiyetine geçişinin yapılıp yapılmadığı ya da daha sonra yapılacaksa ödemelerin kim tarafından yapılacağının önceden sözleşme ile imza altına alınması gerektiğini dile getiren Kurtuluş Geçmiş, “Eski projelerde sıklıkla karşılaşılan bir diğer problem ise binadaki fiziki daire numaraları ile projedeki daire numaralarının farklı olması. Yani pratikte bazı sitelerde yasal evrak üzerinde komşular birbirinin evinde oturmaktadırlar. Ayrıca projedeki daire ve ortak alan planları ile uygulamada bir farklılık olup almadığı da kontrol edilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89