banner94

banner77

banner69

banner88

Erdoğan Bayraktar: Konutta Anadolu’ya yönelin!

Bakan Bayraktar, müteahhitleri Anadolu illerine yönelmeye davet etti.

GÜNDEM 15.02.2013, 00:00 15.02.2013, 00:00
Erdoğan Bayraktar: Konutta Anadolu’ya yönelin!
banner66
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, 2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’ne katıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in de konuk olduğu zirvede inşaat sektörü temsilcilerine hitap etti. Almanya dâhil Avrupa’nın önemli ülkelerinin enerjiyi savurmayan binalar yaptığına işaret eden Bayraktar, bu mimari anlayışın tüm dünyaya yayılması temennisinde bulundu. Türkiye’de enerjiyi çok kullanmayan, yeşil binalara da rağbetin arttığını vurguladı. Bayraktar, “Bu binalar cari açığı da indirecektir. Şu an cari açık 48 milyar dolar. Bunu afet riskli binaları yenileyerek daha da indireceğiz.” dedi. İnşaat projelerinin İstanbul’da arttığını anlatan Bayraktar, müteahhitlere de şöyle seslendi: 

BURSA YATIRIM İÇİN İDEAL

"İstanbul’da kalifiye binalar üretiliyor; çevreye duyarlı, akıllı yapılara önem veriliyor. Fakat artık gelişmekte olan şehirlere gidilmeli. Oralarda da büyük gelirler elde edilebilir. Müteahhitler için İstanbul’da büyük gelir elde etme devri bitti. Artık İzmir’e gidip yatırım yapmalılar. Baraj doldu, İzmir taştı taşacak. İzmir’in iklimi iyi, tabiatı ve tarihi de iyi. Bir defa Avrupa şehri… Aydın Manisa gibi uyduları var. Ulaşım yönünden iyi… İzmir önemle ele alınmalı. Bursa da öyle… Yeni yol ile İstanbul’a bağlanacak. Bursa yatırım için ideal. Yine Antalya, Denizli ve Gaziantep’e el atılmalı." İstanbul’da arsaların kısıtlı, fiyatların şişkin olması nedeniyle müteahhitlere çağrıda bulunan Bayraktar, “Gelişen şehirlere yatırım yapan firmalara imar, ruhsat ve arsa kolaylığı sağlayacağız” diye konuştu.

GÖKÇADIR: BUYURSUNLAR, GELSİNLER

İnşaat Müteahhitleri Ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Adil Gökçadır, Bakan Bayraktar’ın açıklamalarına saygı duyduklarını belirterek, “Bu ifadelerin mutlaka bir altyapısı vardır, bir çalışmanın, bir planlamanın, bir stratejinin gereğidir. Bunları tam bilemediğimiz için biraz farklı düşünüyor olabiliriz” dedi. İstanbullu müteahhitlerin metropol kentte daha yapacak çok işi olduğuna dikkat çeken Gökçadır, “Sayın Bakanımızın saydığı diğer şehirlerimiz gibi Bursa’nın da yıllardır imarını sağlayan birçok müteahhidi vardır ve Bursa’nın ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca yıllardır Bursa’da iş yapan Bursalı firmalarımız şehrimizi ve yerel insanımızı iyi tanımakta, ihtiyaçlarını, yaşam tarzlarını ve düşüncelerini bilmekte, hemşerisinin nabzını daha iyi ölçebilmektedir. Yine de dışardan şehrimize gelme arzusunda olanlar var ise hoş geldin der şehrimize katkılarına teşekkür ederiz. Bizden İstanbul’a gidenler de oluyor. Bu bir serbest ekonomidir. Eminiz ki Sayın Bakanımız bunları söylerken, olayı her açıdan değerlendirmiş, Bursalı müteahhitleri de göz ardı etmemiştir” ifadelerini kullandı.

KAPICIOĞLU: REKABETE HAZIRIZ

Bursa İnşaat Müteahhitleri Derneği (BİMÜD) Başkanı Nazım Kapıcıoğlu, Bakan Bayraktar’ın açıklamalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Bursa’nın son on yıl içerisinde gösterdiği ivme ile bugün İzmir’i de geride bırakarak üçüncü büyük kent olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Bursa’nın Marmara bölgesinde en fazla göç alan kentlerden biri olduğuna işaret eden Nazım Kapıcıoğlu, “İstanbul’a yakınlığının yanında bu mesafeyi kısaltacak otoyol projeleri ve güçlenen ekonomisi ile büyüyen şehrimizdeki artan nüfusu ve göçü taşıyabilecek konut gereksinimlerinin karşılanabilmesi için yeni projelere duyulan ihtiyaç kaçınılmazdır.

VATANDAŞIN YARARINA OLACAK

Sayın Bayraktar’ın artan nüfus ile beraber gerekli olan konut projelerinin doğurduğu bu potansiyeli de görerek yatırım yapılması için işaret ettiği bölgelerden biri olan şehrimiz, mevcut yerel firmaları ve müteahhitleri ile İstanbul merkezli bu büyük firmaların bölgemize yönlendirilmesi sonucunda gerçekleştirecekleri olası yatırımlarla rekabet edebilecek güce ve birikime sahip olduğundan, bu açıdan herhangi bir sıkıntı yaşayabileceğimizi düşünmemekteyim” dedi.

Nazım Kapıcıoğlu, rekabetin yükselen kalite anlayışı ile vatandaşların yararına olacağını ifade etti ve “Vizyon sahibi, kaliteli işler yapan firmaların gelmesi koşuluyla yapılacak tüm yatırımlara açığız. Bursa’da inşaat sektörünün temsilcileri olarak biz, her türlü rekabet ortamına hazırız” diye konuştu.

BİLGİSEVEN: BURSA MARKA KENT OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

İstanbul ve Edirne halen devam etmekte olan projelerin yanında  Bursa’da yaptığı Platin Life projeleriyle dikkat çeken Platin İnşaat’ın sahibi Şakir Bilgiseven de Bakan Bayraktar’ın açıklamaları hakkında bir değerlendirme yaptı. Bursa’nın yaşanabilir, marka kent olma yolunda tüm hızıyla ilerlediğini kaydeden Bilgiseven, “Bursa, gerek tarihi önemi, gerekse modern bir şehir olması, stratejik ve jeopolitik yapısı, Marmara Bölgesi’nde bulunması ve İstanbul’a olan yakınlığı ile çok popüler bir kent haline geldi.

Ayrıca, İzmir otoyol inşaatının tüm hızla devam ediyor olması, yüksek hızlı tren projesi, Yenişehir Havalimanı, Gemlik’te kurulacak liman gibi faktörler Bursa’nın cazibesini birkaç kat daha artırıyor” dedi. Bilgiseven, turizmde kat edilen mesafenin de yatırımlar açısından Bursa’yı yıldız bir şehir haline getirdiğinin altını çizerken, “Sosyal ve ekonomik yönden bu tarihi şehir çok daha cazip hale geldi. Bursa’nın konut inşaatları yatırımı için gelecek vaat eden önemli bir şehir haline gelmesi ile Platin İnşaat olarak Bursa’da yeni yatırımlar yaparak, projeler geliştirme kararı aldık” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89