banner94

banner77

banner69

banner88

En büyük hayalimiz ev sahibi olmak

Türkler 40 bin lira tasarrufa ulaştığında ilk olarak ev almayı düşünüyor.

GÜNDEM 22.01.2012, 19:20 22.01.2012, 19:20
En büyük hayalimiz ev sahibi olmak
banner66

 Masterindex araştırmasına göre, Türk halkının fazladan 40 bin TL’si olsa, bu parayı önce ev almak ve altına yatırım yapmak için kullanacak.



MasterCard tarafından, Yöntem Araştırma Danışmanlık şirketine yaptırılan bahis bonusu border-bottom-style: none; border-left-style: none; border-top-color: windowtext; border-right-color: windowtext; border-bottom-color: windowtext; border-left-color: windowtext; border-top-width: 1pt; border-right-width: 1pt; border-bottom-width: 1pt; border-left-width: 1pt; border-image: initial; padding-top: 0cm; padding-right: 0cm; padding-bottom: 0cm; padding-left: 0cm; ">Masterindex araştırması ile Türk halkının eline geçen fazla parayı nasıl değerlendireceği araştırıldı. Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde yaptırılan Masterindex araştırmasına göre, Türk halkının cebinde fazladan 40 bin TL'si olsa bu parayı öncelikle ev veya daire almak ve altına yatırım yapmak için kullanacak. Halkın fazladan 40 bin TL'yi değerlendirme yöntemlerini daha sonra sırasıyla otomobil almak, tasarruf yapmak, eğitim için kullanmak, yeni iş kurmak, sağlık için harcamak, alışveriş yapmak, gezi ve eğlenceye harcamak, mevcut işlerini geliştirmek, elektronik eşya almak, beyaz eşyaya harcamak ve hisse senedi veya tahvil almak izledi.

 konuthaberleri.com

Kadın alışveriş erkek iş dedi

Türk halkının ellerine geçen fazladan 40 bin TL’yi değerlendirme yöntemleri arasında, kadın ve erkeklerin harcama farkları da dikkat çekiyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 29'u ellerine geçen fazladan parayı öncelikli ev almak, yüzde 24'ü altına yatırım yapmak, yüzde 20'si otomobil almak için değerlendireceğini söylerken, erkeklerin ise yüzde 23'ü altın, yüzde 20'si ev alacaklarını belirtiyorlar.



Alışveriş konusunda ise kadınların yüzde 14’ü "elime geçen fazladan parayla alışveriş yaparım" derken bu oran erkeklerde yüzde 6’da kaldı. Erkeklerin ise yüzde 13’ü "işimi geliştiririm", yüzde 15’i "yeni iş kurarım" derken kadınlarda "işimi geliştiririm" diyenler yüzde 4’te, "yeni iş kurarım" diyenlerse ise yüzde 11’de kaldı.

 

Orta yaşlılar ev istiyor

Araştırmaya göre, gençlerin ellerinde fazladan 40 bin TL olsa, bu parayı öncelikli olarak eğitimleri için harcayacaklarını, otomobil, gezi, eğlence, tatil harcamalarının ise ikinci ve üçüncü sırayı alacağını ifade ediyorlar. Özellikle orta yaşlarda "elime geçen fazladan parayı ev ya da daire almak için kullanırım" diyenlerin oranında artış görülüyor. Araştırmaya göre, fazladan 40 bin TL’yi değerlendirme yöntemlerine gelir seviyesine göre bakıldığında ise yüksek gelir grubundaki kişilerin, ellerine geçen fazladan parayla altın almayı ve TL ve döviz tasarrufunda bulunmayı öncelikli olarak tercih ettikleri görülüyor. Düşük gelir seviyesindekilerin önceliği ise ev almak olarak ortaya çıkıyor.

 

Marmara'da yatırım öncelikli

Masterindex araştırmasına göre, fazladan 40 bin TL’yi değerlendirme yöntemleri bölgesel bazda incelendiğinde Ege Bölgesi’nde yaşayan halkın yüzde 40’ının bu parayı “sağlık için kullanırım” yanıtı dikkat çekiyor. Doğu Anadolu Bölgesi halkı ise yüze 19’luk oranlarla bu parayı eğitim ve işlerini geliştirmek için kullanacaklarını ifade ediyor. Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi halkı için öncelik altına yatırım yapmak olurken, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi halkı ise öncelikli olarak ev almayı tercih ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89