banner94

banner77

banner69

banner88

Demirtaş Sakarya Mahallesi, “Yeni Özlüce” olma yolunda

Sakarya Mahallesi’nde konut inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Otobana bağlantı yolu tamamlanmak üzere olan Sakarya Mahallesi’nin gelişimini ve bölgedeki konut projelerini, “Bölge Analiz” dosyamızda ele aldık.

GÜNDEM 15.08.2023, 13:15 15.08.2023, 10:54
Demirtaş Sakarya Mahallesi, “Yeni Özlüce” olma yolunda
banner66

Bursa'nın Demirtaş bölgesi, T2 metro hattının da devreye girmesiyle Bursa’nın gözde yerleşim yerlerinden biri haline gelirken, bölgedeki mahallelerin de yıldızı  her geçen gün parlıyor.  Yıldızı parlayan mahalleler arasında gösterilen Sakarya Mahallesi’nde konut inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. Otobana bağlantı yolu tamamlanmak üzere olan Sakarya Mahallesi’nin gelişimini ve bölgedeki konut projelerini, “Bölge Analiz” dosyamızda ele aldık.

Röportaj: Eşref Aydemir

Mustafa Hakkı Taşolar

Taşolar İnşaat YKB

Demirtaş Sakarya Mahallesi’nde bulunan, eski ismi ile Akçaköy Mevki Siteler bölgesi imara yeni açıldı. Taban alanımız 0.40, yani bin metrekare olan yerlerin yüzde 40’ına ev yapabiliyoruz. Yeni yerleşim alanı olduğu için hiç çarpık yapılaşma yok. Evlerin tamamı 2020’den sonra yapıldı. Biliyorsunuz, ülkemiz bir deprem bölgesi. Bursa da deprem bölgelerinde biri ve yeni yapılarımızın hepsi deprem yönetmeliğine göre inşa edildi. Ayrıca otoban çevre yoluna bağlantımız da yapılıyor. İnsanlar, çevre yolundan rahatça istedikleri yere gidebilecekler. Ulaşım bakımından otobüs hatlarımız, minibüs hatlarımız devamlı var. Hem ilkokul hem de ortaokul yapılıyor. Gelişmeye açık bir yer. Bursa'ya hakim bir tepede. Burayı biz de müşterilerimize tavsiye ediyoruz. Zemin olarak çok sağlam. Bursa merkeze çok yakın ve terminale 5 dakika uzaklıkta. Alternatif yollarımız çok var. Akçaköy’e ya da Sakarya Mahallesi’ne alternatif yollar var. Dairelerimiz çok güzel 2 + 1 ve 3 + 1 şeklinde. Her daireye bir otopark, çocuk oyun alanları ve bazı sitelerde yüzme havuzları ile kapalı spor tesisleri gibi imkanları barındırıyor. İnsanların buraya gelip görmelerini tavsiye ediyoruz, ön yargılarını yıkmalarını istiyoruz. 2 + 1 projelerimiz büyüklüğüne göre fiyatlar değişiyor. 120 metrekare ortalama 2 milyon TL’den başlıyor, 3 milyona TL’ye kadar gidiyor. 3 + 1 dairelerimiz 3 milyon TL’den başlıyor, 4 milyon TL’ye kadar gidiyor. Çift asansörlü, yerden ısıtma sistemi var. Petek sistemi yok. Kulağımıza gelen söylentilere göre de 2024 yerel seçimlerinden sonra Demirtaş’ın ilçe olması düşünülüyor. Panayır, Demirtaş ve Ovaakça ile beraber burada toplam 150 bin ile 200 bin arasında nüfusumuz var.

Sadri Alp

Sadrioğulları inşaat YKB

Demirtaş’ın çeşitli bölgelerinde 50’ye yakın proje yaptık ve devam ediyoruz. Dumlupınar ve Sakarya mahallesi olarak bu bölge ayrılıyor. Özellikle Sakarya Mahallesi’nde 8 kat konut alanı olarak adlandırılan bölge imara açıldıktan sonra hızlı bir yapılaşma oluyor. Demirtaş’ın en gözde mevkisi içinde bulunduğumuz Akçaköy Mevki, Sakarya Mahallesi’ne değer katıyor. İnsanların yaşam alanı daha geniş, otopark sıkıntısı yok, binaların birbirine mesafesi uzak ve daha kaliteli bir yaşam sunuyor. Demirtaş’ı bölgenin bir Özlüce’si yahut Beşevler’i gibi düşünebilirsiniz. Demirtaş’ta şu an en büyük avantajımız çevre yoluna bir bağlantı kolu açılıyor olması. Sakarya Mahallesi’nin gelişimine çok etkisi olacaktır. Bölgenin en popüler yeri olduğu için yeni gelişmekte olan bir yer. Revaçta bir yer çünkü vatandaşlar artık çok kalabalık olan, bitişik nizamdan sıkıldığı için daha geniş, daha ferah alanlar tercih ediyor. Burada 12 tane proje yaptık. Şu anda halen mahalledeki Hastane Caddesi üzerinde hem ticari hem de konut olarak devam eden projelerimiz mevcut. Şu anki projenizdeki özellikleri 2 + 1 ve 4 + 1 dubleks olarak tasarlandı. Ayrıca projemizin altında 600 metrekare ticari alanı var. 2 + 1 dairelerimizde 100 metrekare, 4 + 1 dubleks dairelerimizde ise 200 metrekare net kullanım alanları var. Şu anki daire fiyat aralıklarından bahsedersek 2 + 1’ler için 2 miyon TL, 4 + 1 dubleksler ise 3 milyon 750 bin TL olarak belirlendi. Vatandaşların gayet güzel ilgisi var, bu ilgiden memnunuz.

Ramazan Ayaz

Ayazlar İnşaat YKB

2015’ten beri burada inşaatlarımıza devam ediyoruz. Şu anda Demirtaş’ta siteler bölgesinde yeni dairelerimiz yapılıyor. Gelişmekte olan bölge, yapılan dairelerle yeni modern yüzüne kavuşuyor. Hizmetlerde eksiklikler var, onlarında tamamlanmasıyla beraber daha da değerlenecektir. Burayı tercih etmemizin en en büyük nedenlerinden biri de çok temiz bir hava akımı olmasıdır. Bir tarafımızda Bursa manzarası, öbür tarafımızda ise tamamen dağ manzarası var. Burada temiz doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyoruz insanlara. Bu bölge örnek vermek gerekirse yeni bir Özlüce ve yeni bir Balat olma yolunda. Yaptığımız 2 + 1 veya 3 + 1 projelerimizde tamamen Özlüce ve Balat konseptinde yapılıyor. Havuz, kapalı otopark, parklarımızdan tutunda sosyal donanıtı alanlarımıza kadar, yani kısacası tam bir yaşam alanı sunuyoruz. Fiyat aralıklarımız ise 2+1’lerimiz 2 milyon 700 bin TL’den başlıyor, 3 + 1’lerimiz ise 150 - 280 metreye arasında da fiyatlar 3 milyon 100 binden başlayıp 4 milyona kadar gidiyor. Vatandaşlarımız bu bölgeyi seviyor. Demirtaş diyerek geçmesinler. Sakarya Mahallesi ve siteler bölgesi çok güzel bir yer. İlerde Bursa’nın yeni gözdesi olacağını düşünüyoruz.

Bülent Altınok

Görkem İnşaat Müdürü

Sakarya Bölgesi içerisinde bulunan Akçaköy lokasyon bakımından Özlüce’den daha avantajlı ve ileriki zamanlarda Özlüce’yi geçeceğini tahmin ediyorum. Bunun yanında eskiden gelen bitişik nizamlı ve dar caddeli Demirtaş anlayışını burada değiştiriyoruz. Bu bölgenin 8 katlı güzel bir yapılaşma sürecinde, sosyal alanları ve imkanlarıyla Bursalıların yeni gözdesi olacağı inancındayım. Demirtaş’ın yeni gelişmekte olan bölgesi Sakarya Mahallesi’nde şantiyelerimiz mevcut. Bu mahallede Görkem İnşaat olarak yeni başlayacağımız bir projemiz var. Projemiz; 86 daire, 2 bin metre kapalı ticari alandan oluşurken 3 bin metre yeşil alana sahip. Sosyal alanları çok; yüzme havuzu, spor alanı, sauna gibi imkanları içinde barındırıyor. Fiyatlarımız, 2 milyon 500 bin TL’den başlıyor 4 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Bölgeyi cazip kılan başka bir yön ise kuzeyden güneye doğru bir esintisi olması. Temiz bir havaya sahip. Biz inşaat firmaları olarak burada yeni modern binalar yapıyoruz. Belediyelerimiz de alt yapı ve yollar için çalışıyor. Vatandaşlarımız yaşamak için bu bölgeyi gönül rahatlılığıyla tercih edebilir.

İbrahim Paça

Demi Emlak YKB

Eski ismi ile Akçaköy Mevkii yani Sakarya Mahallesi, Demirtaş’ın yeni gelişmekte olan, 8 katlı ayrık nizam, site tarzında yapılardan oluşuyor. Demirtaş’ın diğer bölgelerden ayrılmasının sebebi, yüksek katlı imarın bulunmaması ve daire yapısı olarak Demirtaş’ın diğer bölgelerinde bulunan dairelerden daha lüks yapılması, güvenlikli, havuzlu olması ve peyzaj çalışmalarının güzel şekilde yapılmasıdır. Yeni yerleşim yeri olan Akçaköy, gelişime açık olduğu için değerlenecek ve değerini koruyacak bir yer. Yatırımın tam adresi diyebiliriz. Yolların tamamı asfalt olduktan ve alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çok rağbet göreceğinden eminim. Maliyetler her gün artıyor, burası biraz daha uygun diyebiliriz. Dairelerin fiyat aralığı, 2 milyon TL ile 3 milyon TL arasında değişiyor. Tüm vatandaşlar Sakarya Mahallesi’nde gönül rahatlığıyla oturabilir. Ulaşım konusunda da rahat olabilirler. Yapılan otoban bağlantısı ile hem şehrin ilçelerine ve diğer şehirlere kolaylıkla gidebilirler.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89