banner94

banner77

banner69

banner88

Büyük kentlerin vazgeçilmezi Karma projeler

Karma projeler, metropollerin yeni yaşam tarzı olarak dikkat çekiyor.

GÜNDEM 25.08.2014, 12:14 25.08.2014, 12:14
Büyük kentlerin vazgeçilmezi Karma projeler
banner66

Haber: N. Nuri Yavuz



Kentleşmeyle birlikte öne çıkan ve özellikle metropollerin vazgeçilmezi haline gelen karma projeler, son yıllarda maruz kaldığı yoğun göç ve gösterdiği ekonomik büyüme ile Bursa’nın da yakın gelecekte ihtiyacını fazlasıyla hissedeceği bir yatırım olarak öngörülüyor. AVM, ofis, konut, rezidans ve her türlü sosyal alanı içinde barındıran karma projeler, kent trafiğine karışmadan bütün ihtiyaçların rahatlıkla karşılanabileceği yapılar olarak tanımlanıyor. İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa'nın da içinde bulunduğu metropol kentlerde önemli karma proje örneklerine rastlıyoruz. Bursa özelinde son yıllarda karma proje yatırımları açısından İstanbul merkezli inşaat firmalarının fazlasıyla öne çıktığı görülse de özellikle Bursa inşaat sektörünün yakaladığı ivme ve kazanılan tecrübeler ile Bursalı müteahhitlerin de karma projeler üretmeyi hedeflediklerini söyleyebiliriz. Bursa’ya seçkin ofis binaları kazandıran İMSİAD Üyesi, EVKE Grup Genel Koordinatörü Mimar Murat Evke’den karma projeler ve Bursa'da karma proje yatırımları konusunda görüş aldık.

Nitelikli karma projelerin kente değer katacağını belirten Mimar Murat Evke, “Bursalı müteahhitlerin bu konuda ticaret merkezleri ile rezidansları birleştirmek şeklindeki uygulamalarını örneğin Özlüce bölgesinde zaten görebilmekteyiz. Dolayısıyla Bursalı müteahhitler bahsettiğiniz karma projelere yabancı değil ve aslında ilk uygulamalarını da ufak ufak yapmaktalar. Tabii şu da bir gerçek ki Bursalı müteahhitlerin yeni imara açılacak alanlarda veya kentsel dönüşüm bölgelerinde bunların daha da büyüklerini Bursa’mıza kazandırmalarını ben önümüzdeki dönemde gözlemleyebileceğimizi düşünüyorum. Kaldı ki, inşaat sektöründe gelişen yeni anlayışlara baktığımızda da, sektörün zaten bu yönde ilerlediğini görmekteyiz. Mimari anlamda da yeni yapılan özellikli karma projelerin Bursa markasına yakışır projeler olmasının değer katacağını da ayrıca ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Karma projelerin önemli avantajlar sağladığını vurgulayan Murat Evke, “Özellikle sadece AVM şeklinde yapılan projelerde bir dönem sonra önemli sıkıntılar oluşabileceğini ülkemiz tecrübesi hem Bursa’da hem diğer bölgelerde göstermiştir. Bu nedenle, zaten kendi müşteri portföyünü de projenin yapıldığı bölgeye getiren konut, rezidans ve AVM’yi içeren projelerin daha başarılı olabileceğini düşünmekteyim. Bu durum tüm Türkiye’de böyle olmaktadır. Bursa’da bu konuda istisna değildir. Bu konseptin hem biz müteahhitler hem de konut alıcıları açısından ayrı ayrı avantajlı olduğunu da hatırlatmak isterim. Çünkü konut alıcıları AVM’ler sayesinde evlerine kısa mesafede nefes alabilecekleri, alışveriş yapabilecekleri kaliteli mekanlara kavuşurlarken, bizler de AVM’nin konut ve rezidans satışlarını arttırıcı etkilerinden yararlanmaktayız” ifadelerini kullandı.

Hedeflerine karma proje yatırımları olduğunun altını çizen Murat Evke, “EVKE olarak, Bursa’mızın ofis binaları çıtasını yükseltme yolundaki çalışmalarımıza ilerleyen dönemde konut, rezidans ve ofis artı AVM şeklindeki karma projelerle yenilerini eklememiz mümkündür.  Biz EVKE olarak, sadece bir bölgede çalışmak yerine, daha geniş bir açıdan bakarak kalitenin olabildiğince geniş bölgelere yayılmasını hedefleyen bir anlayışı benimsiyoruz. Bu çerçevede, önümüzdeki dönemde karma projelerin önemli fırsatlar sunabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89