banner94

banner77

banner69

banner88

Bursa Blok Mermer Fuarı açıldı

Bursa Blok Mermer Fuarı 2015 Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı yoğun bir katılımla kapılarını açtı.

GÜNDEM 26.11.2015, 09:55 26.11.2015, 09:55
Bursa Blok Mermer Fuarı açıldı
banner66

Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Maden – Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde,  T. C. Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin değerli destekleri alınarak hazırlanan BURSA BLOK MERMER FUARI 2015 Blok Mermer ve İş Makineleri Fuarı, 25 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 12.00’de Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Başbakan Başmüşaviri Ali Osman Koca, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü  Doğaltaş – Mermer Daire Başkanı Eyüp Yadigar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, bursa şehir protokolü, çok sayıda davetli ve basın mensuplarının yer aldığı tören ile Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

Ersözlü: "Bu Fuar Sektöre Bir İlk Yaşatacak’’

Fuar ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Ülkemizde blok mermer ve iş makinelerinin kapalı sergi salonlarında ilk kez sergileneceği Bursa Blok Mermer Fuarı, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı alanda 12 ülkeden 148 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanmaktadır. Fuar, 870 blok mermerin, 600’ün üzerinde renk ve desenin sergileneceği ilk ve tek platformdur. Fuar, 1 milyar dolarlık iş hacmine imkan verecektir.” dedi.

Türkiye zengin maden rezervleriyle, gördüğü ilgi ve özellikle artan mermer ihracat rakamlarıyla dünyada dikkatleri üzerine çekmektedir. Türk doğal taş sektörü dinamik sektör yapısı, alternatif lojistik imkânları ve geniş skalada sunduğu renk ve doku yapısı ile ülkemizin dünya da sektörde ki cazibesini de arttırmaktadır.

Yer altı doğal zenginliklerimiz çerçevesinde faaliyet gösteren 2.100 ocağın, 1.500 fabrikanın, 7.500 atölyenin yoğun olarak yer aldığı coğrafyada düzenlenen Fuarın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Tüyap yurtdışı ofisleri koordinasyonu ile sektör ticaretinin hareketli olduğu Çin ve Hindistan başta olmak üzere Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Filistin, Fransa, Kazakistan, Irak, İran, İspanya, İtalya, Libya, Lübnan, Katar,  Makedonya, Mısır, Suriye,  Suudi Arabistan, Rusya, Yunanistan, Tunus ve Ukrayna’dan davet edilen alım heyetlerine ev sahipliği yapması hedeflenmektedir.  Yurt içi ve yurt dışından önemli sektör temsilcilerini bir araya getirecek Fuarın hem ülke ekonomisine ve imalat sektörüne hem de ihracata katma değer yaratması amaçlanmaktadır.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89