banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldırım nefes alıyor

Yıldırım Belediyesi 226 kaçak ve metruk binayı 20 aylık dönemde yıktı.

GÜNDEM 26.11.2015, 10:04 26.11.2015, 10:04
Yıldırım nefes alıyor
banner66
İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı 20 aylık  dönemde yıktı.

‘Yeni Yıldırım’ı oluşturmak hedefiyle başlattığı sosyal ve fiziksel projelerle kısa sürede ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, özellikle kaçak yapıyla mücadele konusunda taviz vermiyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” dedi

Casinomaxi background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">20 AYDA 226 YIKIM

İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

ÇOK BOYUTLU MÜCADELE

Vatandaşların ‘kaçak inşaata müsamaha gösterilir’ anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altını çizen Başkan Edebali, “Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bununla birlikte kaçak yapılaşma ile ilgili cezai yaptırımlar da söz konusu. Biz vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararlar görmesini istemiyoruz. Ancak bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya da kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
açık
banner61
banner62
banner89