banner94

banner77

banner69

banner88

Bahçe & Balkon sezonu açıldı

Yaşam alanlarımızın önemli bir parçası olan bahçeler ve balkonlar değerli markaların mobilyaları ve tasarımıyla adeta baştan yaratılıyor.

GÜNDEM 13.06.2023, 11:33 14.07.2023, 23:51
Bahçe & Balkon sezonu açıldı
banner66

Yaz sezonu başta olmak üzere artık dört mevsim hayatımızın içinde olan bahçe ve balkonları ele aldığımız “Bahçe & Balkon Mobilyaları” dosyamızda Bursa’nın önemli markaları olan Dostkar Mobilya ve Itals ile 2023 sezon trend ve yeniliklerini mercek altına alıyoruz.

Röportaj: İsmail Hakkı Yoğurtçu

Cihan Çatallar

Dostkar Mobilya YK Başkanı

Firmanız ve ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Dostkar, 44 yıldır Bursa’da yapı market sektöründe hizmet veren bir perakende alışveriş mağazasıdır. Beşevler Sanayi Sitesinde ve İzmir Yolu Caddesi üzerinde olmak üzere 2 adet mağazası bulunmaktadır. Hırdavat, banyo, ankastre, mobilya, elektrik, bahçe, temizlik, boya, ev gereçleri, kırtasiye ve otomotiv kategorilerinde 64 bin çeşit ürünü ile Bursa halkının tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

Bahçe ve balkon mobilyalarına ilgi nasıl?

Artık bahçe ve balkon mobilyaları bir evin demirbaşı olmak üzere. Dostkar Yapı Market de, bahçe ve balkon mobilyalarında geniş ürün yelpazesi ve hesaplı fiyat politikası sayesinde Bursa’nın önde gelen isimleri arasına girmeye başladı.

Bahçe ve balkon mobilyalarında öne çıkan tasarımlar neler?

Minimalist çizgilere sahip metal veya ahşap malzemelerden yapılan bu tasarımlar, işlevselliği ve rahatlığı ön plana çıkarıyor. Ahşap malzemelerin kullanıldığı bir diğer tarzda, doğal dokular ve rustik detaylar öne çıkıyor. Tropikal tasarım ise canlı ve renkli bir tarzı temsil ediyor. Bambu veya hasır gibi doğal malzemelerin kullanıldığı bu tasarımlarda, parlak renkli minderler, tropikal desenler ve bitki motifleri sıkça görülüyor. Ayrıca vintage mobilyalar, nostaljik bir atmosfer yaratmanın yanı sıra zarif bir görünüm sunuyor.

İdeal bahçe, balkon takımı nasıl olur?

Alanın boyutlarına ve şekline uygun ölçüleri tercih etmek önemlidir. Malzeme seçimi de büyük bir öneme sahiptir. Renkler konusunda ise canlı tonlar ve pastel renkler ön plana çıkıyor. Dostkar Yapı Market’te her evin ihtiyacına uygun bahçe ve balkon mobilyalarını bulabilirsiniz.

Ünal Asdemir

İtals İç ve Dış Ticaret A.Ş Genel Müdürü

Firmanız ve ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

2001 Yılında Bursa’da başladığı yolculuğuna; İstanbul Masko, İstanbul Modoko, Bodrum mağazalarını; www.itals.com.tr sanal mağazasını ekleyerek devam eden İtals Bahçe Mobilyalar; sahip olduğu 22 yıllık tecrübesiyle bahçe mobilyasında Türkiye’nin öncü firmalarından biri haline geldi.

Bahçe ve balkon mobilyalarına ilgi nasıl?

Yoğun yaşadığımız pandemi sürecinde bahçeler, yazlıklara hatta tiny house’lara oldukça fazla yönelim oldu. Bahçe sektöründe geniş koleksiyonu, ürün kalitesi ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle İtals bahçe mobilyaları bu dönemde daha çok tercih edildi. Yeni nesil villalarda yapılan kış bahçeleri ve cam ile kapanan site balkonları insanlara 12 ay bahçe ve balkon konforunu yaşatmayı vaat ediyor.

2023’te bahçe ve balkon mobilyaları için trendler nelerdir?

İtals trendlerine göz attığımızda doğal rattan örgülerin ve teak ahşap takımların yerini, dış mekâna dayanıklı alüminyum takımlar ve sentetik rattan gruplar alıyor. Gri ve capuccıno tonlarının trend olduğu koleksiyonlarında, güneş ışınlarına dayanıklı krem tonlarında kumaşlar tercih ediliyor.

Bu yılın trend model ve renkleri hangileri?

İtals Bahçe Mobilyalarının koleksiyonlarında her zamanki gibi en önemli unsur, kullanıcısına yüzde yüz rahatlık veren sandalye ve oturma gruplarının birbiriyle uyumlu olması. Sandalyede ön plana çıkan renk ve detaylar, aynı şekilde masaya, oturma takımına ve salıncak gibi diğer unsurlara da taşınıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89