banner94

banner77

banner69

banner88

Altepe: Vazgeçmedik yatırımcı bekliyoruz

Recep Altepe, 1050 Konutlar Mahallesi'ndeki dönüşüm projesi için yatırımcı beklediklerini söyledi.

GÜNDEM 08.02.2014, 10:48 08.02.2014, 10:48
Altepe: Vazgeçmedik yatırımcı bekliyoruz
banner66
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan toplantısında konuşan Başkan Altepe, 1050 Konutlar Mahallesi'ni kapsayan ve Türkiye'ye örnek olması beklenen kentsel dönüşüm projesinin rafa kaldırılmadığını, uygulama için uygun müteahhit arayışında olduklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm için Akpınar'dan vazgeçmediklerini, kentsel dönüşümün burada yapılmasına inandıklarını ve örnek bir mahalleyi oluşturma heyecanını koruduklarını belirten Başkan Altepe, "Bizler Bursa'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarının 1050 Konutlar Mahallesi'nden başlaması gerektiğine inanıyoruz. Hala da öyle düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm için yüzde 95 oranında mutabakatı şart koştuklarını ve vatandaş taleplerinin yerine gelmesi için 2200 hak sahibini bir araya getirerek bir bir taleplerini aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Vatandaşları topladık ve kentsel dönüşümden ne beklediklerini öğrendik. Şu şu kira yardımı, şu şu adımların atılması, şu şu metrekarelerde mutabakat gibi tek tek notlarımızı aldık. İnşallah vatandaşların taleplerini yerine getirecek, aynı zamanda da kazanacak bir müteahhide ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Hak sahipleriyle buluştuktan ve taleplerini aldıktan sonra projeyle ilgilenen yatırımcılarla tek tek görüştüklerini ifade eden Başkan Altepe, vatandaş taleplerinin yüksekliği nedeniyle nihai bir sonuca ulaşamadıklarını anlattı. 'Hesap kurtarıyor' diyen ilk müteahhitle yola çıkacaklarını, ihale aşamasını hemen başlatacaklarını vurgulayan Başkan Altepe, konuşmasını "Bu projeyi üstlenecek yatırımcı henüz karşımızda yok. Varsa hemen gündeme alabiliriz. Hedefimiz bu işe başlamak ve bir an önce bitirmek. Yatırımcı olmadığı için şu anda beklemedeyiz. Güzel bir proje, inşallah yatırımcı gelir ve işe başlarız" diyerek sürdürdü.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89